6 tradities om het nieuwe jaar te vieren

Goed om te weten
27 December 2018 Via

De kerstman treedt misschien niet elk huis binnen, toch wordt er met Nieuwjaar over heel de wereld uitbundig gevierd. Op 31 december viert iedereen het nieuwe jaar en dat gaat gepaard met enkele leuke, grootse en zelfs bizarre festiviteiten. Hieronder een lijstje van de meest indrukwekkende en speciale nieuwjaarstradities die ons het beste zijn bijgebleven.

Druiven eten in Spanje

12 druiven eten in 12 seconden om middernacht. Dat is het doel van elke Spanjaard om het nieuwe jaar in te luiden. Elke druif die gegeten wordt brengt goed geluk in diezelfde maand.

Gooi het jaar aan diggelen in Denenmarken

Wie het nieuwe jaar wil doorbrengen in Denemarken, kan zich op een wel heel bevredigende manier uitleven. De traditie leeft er om met Nieuwjaar verschillende soorten serviezen op de grond kapot te gooien. Volgens ons toch wel de beste manier om het jaar ontspannend te beginnen!

Tropisch Nieuwjaar in Brazilië

Lekkere temperaturen en een cocktail om het nieuwe jaar te starten? Neen, helemaal niet onmogelijk. In Brazilië is het meer dan normaal dat je om middernacht 7 keer over een golf in de zee springt. Dit brengt geluk voor elke dag van de week.

Carnaval in Afrika

In Zuid-Afrika nemen ze Nieuwjaar wel heel ernstig. Parades, verklede en opgemaakte mensen defileren doorheen de straten van Kaapstad en omstreken.  Ceremonies nemen plaats en er wordt uitbundig gefeest tot in de late uurtjes. Misschien is een trip naar Zuid-Afrika met Nieuwjaar wel iets voor jou?

Canada

De opmerkelijkste nieuwjaarstraditie is wellicht dat wat zich in Québec afspeelt. Mannen verkleden zich in vrouwen en omgekeerd om het nieuwe jaar in te luiden. Niet slecht om eens van rol te veranderen voor de goede voornemens komen, toch?

Feesten in België

Natuurlijk mogen we ons klein Belgenlandje niet vergeten. Kerst voor familie, Nieuwjaar voor de vrienden. Over heel het land gaan zalen en cafés open om ons een handje te helpen bij het uitgaan tot in de late uurtjes. Toppunt van al? Aftellen naar het nieuwe jaar en klokslag middernacht een kusje geven aan je vriend(-in)!

Heb jij ook een nieuwjaarstraditie die je met ons zou willen delen? Of heb je al een favoriete traditie gevonden uit de verschillende werelddelen? Laat het ons weten!

TV VLAANDEREN wenst iedereen een fantastisch en gelukkig nieuwjaar met de beste wensen voor 2019!