Banner-kerstblog-min

De mooiste kerstmarkten van Europa

Goed om te weten
29 November 2018 Via

De eindejaarsperiode is eindelijk aangebroken. En dit is toch één van onze favoriete periodes van het jaar. Het zijn niet enkel de uitgebreide maaltijden met de ganse familie en  kerstcadeautjes uitdelen waar we dol op zijn. Maar waar we wellicht het meest van houden is de magische maand december en de kerstsfeer die in de lucht hangt. Maar ook het grote aantal kerstmarkten, die je kan terugvinden in de 4 uithoeken van België en Europa,  dompelen ons onder in de magie van eindejaarsfeesten.

In dit artikel bespreken we onze 5 favoriete kerstmarkten in Europa, die je zeker 1 keer in je leven moet hebben gezien.

Kerstmarkt van Straatsburg

De onvermijdelijke kerstmarkt die iedereen minstens een keer in zijn leven moet gezien hebben! Het heeft alles om je leven te betoveren: meer dan 300 prachtig gedecoreerde chaletjes, een reusachtige kerstboom en traditioneel eten om lekker van te smullen.  Zonder twijfel onweerstaanbaar en maar een paar uur rijden met de auto.

Kerstmarkt van Zürich

Deze keer brengen we je iets verder, in Zwitserland, om de grootste kerstmarkt van Europa te bezoeken. Als je met de trein komt kan je het gewoon niet missen, omdat er een deel in het treinstation staat. Zeker handig bij ijskoude dagen. Vergeet zeker niet buiten het treinstation te gaan, want ook daar staan er nog tal van chaletjes in het prachtige oude centrum van Zürich.

Kerstmarkt van Neurenberg

Deze Duitse historische kerstmarkt is dé referentie voor een smakelijk festival met lokaal eten. Daarnaast zijn er nog heel wat activiteiten die dagelijks voor kinderen georganiseerd worden.

Kerstmarkt van Valkenburg

Het is in Nederland waar je de meest atypische kerstmarkt van Europa kan terugvinden. Zijn bijzonderheid? Het bevindt zich in een (ondergrondse) grot met prachtige wandschilderijen, sculpturen en een unieke 18e eeuwse kapel. Ongewoon!

Kerstmarkt van Brussel

In alle objectiviteit (jaja!) zijn we ook verplicht om te praten over Winterpret, die we jaarlijks kunnen terugvinden in onze prachtige hoofdstad. In de kosmopolitische en multiculturele stad Brussel kan je zelfs een reuzenrad en een schaatspiste terugvinden.

Laten we samen, duiken in de magie van kerstmis!