De mooiste terrassen van Vlaanderen

Goed om te weten
28 Juni 2018 Via

Het mooie weer is terug in het land en het ziet er naar uit dat dit nog een tijdje zo zal blijven. Dé perfecte gelegenheid om een terrasje te doen en wij hebben er de beste voor jou proberen uit te zoeken. We stellen je een selectie restaurants/bars voor, waarin je zin krijgt om te relaxeren onder de zon met vrienden en familie. Aarzel niet om jouw toplocaties te delen met ons.

En waarom je niet connecteren met Live TV van TV VLAANDEREN op je gsm om je favoriete programma’s te volgen?! Dankzij onze applicatie neem je je programma’s overal met je mee. Is het leven niet mooi?

Laten we onze lijst beginnen bij Lazy Jack. Deze bar-restaurant is centraal gelegen in de hippe, opkomende buurt Het Eilandje in Antwerpen. De indrukwekkende industriële hangar, de unieke locatie aan het water, de infrastructuur en de optimale verdeling tussen restaurant, het zuidelijk gericht terras en de grote eventruimte illustreren zijn veelzijdigheid. Regelmatig vinden er optredens en kunsttentoonstellingen plaats.

Voor ons volgende café blijven we in Antwerpen. Voor de bierliefhebbers onder ons moet je in de Café Kulminator zijn. Dit bruin café is al is uitgeroepen tot beste biercafé ter wereld. Met 9 bieren op tap en meer dan 100 soorten bieren vindt iedereen er zijn zin.

Vervolgens gaan we richting Gent. Sinds de verbouwing toch wel één van de hipste terrasjes daar: het dakterras van de Vooruitschouwburg. Wie plek wil, komt best op tijd want vanaf ‘s middags kan het daar bomvol zitten. Zicht op de Sint-Pietersnieuwstraat, met een Oxfam-approved drankje en toch boven het lawaai van de studentenwijk zitten? Check, check, check.

Een andere plaats in Gent dat je zeker niet mag missen is Fou d’o. Dit stijlvolle pand heeft een uitzonderlijk mooie brasserie waar het heerlijk kan tafelen. Het ruime zomerterras is ongetwijfeld één van de mooiste terrassen uit Gent en omgeving. Voor gasten die met de plezierboot wensen te komen is er zelfs een eigen aanlegsteiger.

Daarna gaan we richting Mechelen. Het gezelligste terras van Mechelen is ongetwijfeld dat van De Gouden Vis. Je kan er leuk kletsen met je vrienden terwijl je uitkijkt op het water en van je wijntje nipt. Er bestaan ergere dingen in het leven, toch?

We eindigen in Brussel. Le Chalet Robinson is de brasserie die je niet mag missen. De gedroomde uitstap voor de romantische zielen onder ons. Een mooie chalet gelegen op een eiland in het hart van het Ter Kamerenbos met een nobele elegantie dat alleen maar bereikbaar is via een inscheping, wat zijn charme heeft.

Uiteraard is de lijst veel langer… Vergeet niet jouw favorieten spots met ons te delen. We wensen je mooie terrasjes momenten met dit zonnige weer.