De mooiste terrassen van Vlaanderen

category label Goed om te weten TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
Goed om te weten
28 juni 2018 Via

Het mooie weer is terug in het land en het ziet er naar uit dat dit nog een tijdje zo zal blijven. Dé perfecte gelegenheid om een terrasje te doen en wij hebben er de beste voor jou proberen uit te zoeken. We stellen je een selectie restaurants/bars voor, waarin je zin krijgt om te relaxeren onder de zon met vrienden en familie. Aarzel niet om jouw toplocaties te delen met ons.

En waarom je niet connecteren met Live TV van TV VLAANDEREN op je gsm om je favoriete programma’s te volgen?! Dankzij onze applicatie neem je je programma’s overal met je mee. Is het leven niet mooi?

Laten we onze lijst beginnen bij Lazy Jack. Deze bar-restaurant is centraal gelegen in de hippe, opkomende buurt Het Eilandje in Antwerpen. De indrukwekkende industriële hangar, de unieke locatie aan het water, de infrastructuur en de optimale verdeling tussen restaurant, het zuidelijk gericht terras en de grote eventruimte illustreren zijn veelzijdigheid. Regelmatig vinden er optredens en kunsttentoonstellingen plaats.

Voor ons volgende café blijven we in Antwerpen. Voor de bierliefhebbers onder ons moet je in de Café Kulminator zijn. Dit bruin café is al is uitgeroepen tot beste biercafé ter wereld. Met 9 bieren op tap en meer dan 100 soorten bieren vindt iedereen er zijn zin.

Vervolgens gaan we richting Gent. Sinds de verbouwing toch wel één van de hipste terrasjes daar: het dakterras van de Vooruitschouwburg. Wie plek wil, komt best op tijd want vanaf ‘s middags kan het daar bomvol zitten. Zicht op de Sint-Pietersnieuwstraat, met een Oxfam-approved drankje en toch boven het lawaai van de studentenwijk zitten? Check, check, check.

Een andere plaats in Gent dat je zeker niet mag missen is Fou d’o. Dit stijlvolle pand heeft een uitzonderlijk mooie brasserie waar het heerlijk kan tafelen. Het ruime zomerterras is ongetwijfeld één van de mooiste terrassen uit Gent en omgeving. Voor gasten die met de plezierboot wensen te komen is er zelfs een eigen aanlegsteiger.

Daarna gaan we richting Mechelen. Het gezelligste terras van Mechelen is ongetwijfeld dat van De Gouden Vis. Je kan er leuk kletsen met je vrienden terwijl je uitkijkt op het water en van je wijntje nipt. Er bestaan ergere dingen in het leven, toch?

We eindigen in Brussel. Le Chalet Robinson is de brasserie die je niet mag missen. De gedroomde uitstap voor de romantische zielen onder ons. Een mooie chalet gelegen op een eiland in het hart van het Ter Kamerenbos met een nobele elegantie dat alleen maar bereikbaar is via een inscheping, wat zijn charme heeft.

Uiteraard is de lijst veel langer… Vergeet niet jouw favorieten spots met ons te delen. We wensen je mooie terrasjes momenten met dit zonnige weer. 

Gerelateerde artikelen

Antenne TV: da’s gemakkelijk en goedkoop tv-kijken
Zoek je een eenvoudige en goedkope tv-oplossing voor thuis, je slaapkamer, tweede verblijf of zelfs in de auto? Dan biedt Antenne TV voor jou de beste kijkervaring! Met Antenne TV kan je overal in Vlaanderen en Brussel tv-kijken zonder schotel, kabel of internet. Je
category label Goed om te weten TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
12 maart 2018
Geen beeld meer op tv, wat nu ?
Je wilt tv kijken maar je merkt dat je geen beeld meer hebt op je favoriete zenders. Je wil natuurlijk terug zo snel mogelijk tv kunnen kijken. Deze checklist kan je helpen om het probleem op te lossen. 1. CONTROLEER OF ER GEKENDE
category label Zo doe je dat TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
9 februari 2018
Live tv kijken op je smartphone, tablet en laptop
Je hebt vast en zeker al eens gehoord van TV VLAANDEREN Live TV, toch? Live TV is de beste manier bij TV VLAANDEREN om live tv te kijken en volledig mee te zijn met je favoriete tv-programma’s waar je ook bent en wanneer
category label Zo doe je dat TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
5 maart 2018