Films met Tom Cruise die je absoluut moet gezien hebben

category label Op tv TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
2 oktober 2020 Via

Actieheld Tom Cruise kennen we van zijn heldhaftige stunts. Rondscheuren met een motor, een hoge wolkenkrabber beklimmen of vastgeklampt zitten aan de buitenkant van een vliegtuig: Tom Cruise heeft alles al gedaan. Die gevaarlijke stunts doet hij trouwens op 58-jarige leeftijd nog steeds bijna allemaal zelf, als dat geen straffe prestatie is! We verzamelden onze ​favoriete films met Tom Cruise ​die beschikbaar zijn ​via de filmcatalogus​.

Mission Impossible

Ondertussen is Mission Impossible een echte klassieker. De eerste film kwam uit in het jaar 1996 en doorheen de jaren zijn er al 6 films gemaakt. Maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij, want er zijn al plannen voor 2 nieuwe films.

In ​Mission: Impossible – Rogue Nation​ , ​ de voorlaatste film van de reeks​, ​ wordt het IMF (Impossible Mission Force) op non-actief gezet. Daar gaat Ethan Hunt (Tom Cruise) absoluut niet mee akkoord. Samen met zijn team start hij zijn eigen belangrijke missie: ze nemen het op tegen het Syndicaat, een internationale groep van misdadigers die het IMF wil vernietigen.

Via de filmcatalogus bekijk je ook​ Mission: Impossible 2, Mission: Impossible 3 en Mission : Impossible, Ghost Protocol. ​ Genoeg films voor een avondje actie!

Jack Reacher (2012)

In Jack Reacher neemt Tom Cruise de rol van ex-militair agent Jack Reacher op zich. De film speelt zich af in het stadje Pittsburgh. Nadat een sluipschutter op klaarlichte dag vijf mensen doodschiet, kan de politie al snel de dader identificeren en oppakken. Het verhaal wordt pas echt complex wanneer de schutter tijdens het verhoor het volgende zegt: “Get Jack Reacher!” Jack neemt de mysterieuze zaak op zich, omdat hij twijfelt of de verdachte wel schuldig is.

Na deze film verscheen er nog een vervolg:​ ​ Jack Reacher​ : ​ Never Go Back​ . ​ Hierin keert Jack terug naar zijn vroegere militaire basis in Virginia. Hij heeft er afgesproken met Major Susan Turner, maar die afspraak gaat niet door wanneer blijkt dat ze opgepakt is voor spionage. Jack trekt daarna op onderzoek uit, want hij wil koste wat het kost bewijzen dat Susan onschuldig is. Hij bevrijdt haar en samen slaan ze op de vlucht, op zoek naar de waarheid.

War of The Worlds (2005)

Science-fiction film War of The Worlds is het werk van Steven Spielberg. Bij Tom Cruise denken we instant aan actie, maar hiermee bewijst de acteur dat hij ook openstaat voor andere genres.

In War of The Worlds is de mensheid bedreigd door de komst van buitenaardse wezens die absoluut geen goede bedoelingen hebben. De invasie zorgt voor totale chaos, vernieling van steden en voor de nodige angst. Ray Ferrier (Tom Cruise) slaat op de vlucht en trekt door heel het land om zijn kinderen te beschermen tegen deze slechte wezens. Loopt dat wel goed af?

Top Gun (1986)

Piloot Pete Mitchell, gespeeld door Tom Cruise, wordt samen met zijn vriend Goose aangenomen bij Top Gun, een zware opleiding aan de eliteschool voor de marine. Hier moet hij het opnemen tegen zijn ijzersterke concurrent Iceman, want al snel blijkt dat zij twee strijden om het plekje van beste piloot. Pete wil zich dus volop bewijzen, tot zijn vriend Goose tijdens een oefenvlucht verongelukt. Na deze trage gebeurtenis twijfelt Pete of hij wel verder zou gaan met vliegen. Er kan er natuurlijk maar één de beste zijn: uiteindelijk kiest hij toch voor zijn vliegcarrière en moet Pete bewijzen dat hij de sterkste piloot is.

Ontdek meer films via de VOD filmcatalogus

Dé ingrediënten voor een gezellige filmavond? Steek wat kaarsen aan, kruip samen onder een deken, zorg voor een zak popcorn en kies je favoriete films ​in de filmcatalogus van TV VLAANDEREN. Dankzij Video On Demand heb je altijd de laatste nieuwe films en klassiekers in huis. Gezelligheid en entertainment gegarandeerd!