5 films voor kinderen deze zomer
Terug naar de blog

5 films voor kinderen deze zomer

19/07/2018 Goed om te weten

Eindelijk! De grote vakantie is er! Na 10 maanden achter de schoolbanken te zitten zwoegen en zweten is het tijd voor ontspanning! Speciaal voor deze gelegenheid serveert TV VLAANDEREN de 5 beste films voor kinderen die je zeker niet mag missen. Afspraak in onze filmcatalogus via de Live TV app of via je interactieve decoder voor de leukste tv-momenten met de hele familie.

De Smurfen 2

Duur: 1u45 Aanbevolen leeftijd: vanaf 6 jaar

De boze tovenaar Gargamel maakt een paar Smurf-achtige wezens, genaamd Stouterds. Hij wil ze gebruiken om het magische Smurfen-elixer te maken. Maar daarvoor heeft hij ook Smurfin nodig, want alleen zij weet hoe je van Stouterds echte Smurfen maakt. Samen met de Stouterds ontvoert Gargamel Smurfin en neemt hij haar mee naar Parijs.

Ga mee met de Smurfen op avontuur in deze komische animatiefilm. De Smurfen 2 is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en is zeker een aanrader om op een minder mooie dag samen met de kinderen te kijken. Enkel nog een goeie zak popcorn bij de hand en je bent helemaal klaar voor dit spannende avontuur.

Klik hier om De Smurfen 2 te huren


Verschrikkelijke Ikke 3

Duur: 1u29 Aanbevolen leeftijd: vanaf 6 jaar

Onze volgende aanrader is ‘Verschrikkelijke Ikke 3’ (of Despicable me 3). Ook deze is een vervolg op Verschrikkelijke Ikke 1 & 2 die je ongetwijfeld al gezien hebt.

Gru wordt ontslagen bij de Anti-Schurken Vereniging omdat hij Balthazar Bratt heeft laten ontsnappen. Het verlies valt hem zwaar en hij lijdt onder een identiteitscrisis. Tot er op een dag een mysterieuze vreemdeling voor de deur staat om hem te vertellen dat hij een tweelingbroer heeft. Zijn "nieuwe" broer heeft er alles voor over om net zo een verschrikkelijke superschurk te worden als zijn tweelingbroer. Gru zal opnieuw ontdekken hoe goed het voelt om een slechterik te zijn.

Plezier verzekerd met Gru en zijn kleine gele schattige Minion monsters!

Klik hier om Verschrikkelijke Ikke 3 te huren


Ferdinand

Duur: 1u48 Aanbevolen leeftijd: vanaf 6 jaar

Ferdinand is geen gewone stier uit Spanje, hij is een stier met een héél klein hartje. Als hij ten onrechte aanzien wordt voor een gevaarlijk beest, wordt hij gevangen genomen en weggevoerd. Vastberaden om terug te keren naar zijn familie, verzamelt hij een bont gezelschap om zich heen voor een fantastisch avontuur. Ferdinand bewijst dat je je stierlijk kan vergissen als je enkel op iemands uiterlijk afgaat.

Nog niet moe en geen zin om naar bed te gaan? Kijk samen met het hele gezin naar de knotsegekke avonturen van Ferdinand.

Klik hier om Ferdinand te huren


K3 Love Cruise

Duur: 95 min Aanbevolen leeftijd: geschikt voor alle leeftijden

Hanne, Klaasje en Marthe gaan mee op een cruiseschip om er een optreden te geven, maar tijdens de rondvaart loopt er heel wat mis. Bovendien verschijnt uit de magische ketting van Klaasje plots een parel-elf met toverkrachten. Brengen onze drie meisjes deze reis tot een goed einde? Dat zie je in de allereerste film van Klaasje, Hanne en Marthe: K3 Love Cruise!

Klik hier om K3 Love Cruise te huren


Hotel Transsylvanië

Duur: 1u31 Aanbevolen leeftijd: vanaf 6 jaar

We eindigen met de film Hotel Transsylvanië, het vijf-sterren complex van Dracula, waar monsters en hun families zich kunnen uitleven en mensen niet mogen komen. Om de 118e verjaardag van zijn dochter Mavis te vieren, heeft Dracula zijn beste vrienden uitgenodigd. Voor Dracula is het geen probleem om deze legendarische griezels te entertainen, maar als een gewone jongen het hotel plots binnenkomt, kan het echte feest beginnen.

Heb je stoere kinderen die niet bang zijn van Dracula’s of monsters? Kijk dan samen naar Hotel Transsylvanië.

Klik hier om Hotel Transsylvanië te huren

We wensen jou en je kinderen deze zomer veel zon en kijkplezier met TV VLAANDEREN!

Bekijk hier de volledige filmcatalogus.