Activiteiten met kinderen: zo slaat de verveling niet toe tijdens vakanties
Terug naar de blog

Activiteiten met kinderen: zo slaat de verveling niet toe tijdens vakanties

26/03/2024 Goed om te weten

In een jaar zijn er wel wat vakanties en dan is steeds de vraag: hoe gaan we de kids nu weer entertainen? Zit je soms ook met je handen in het haar? Gelukkig hebben we op onze redactie inspiratie in overvloed. Wij verzamelden de leukste activiteiten met kinderen, zodat je hen elke vakantie kan entertainen. 

Trek op safari bij Beekse Bergen 

Kinderen en dieren, dat is toch altijd een topcombinatie? Als het voor de kids wel eens avontuurlijker mag zijn, dan is een bezoekje aan de weidse natuur van Beekse Bergen 

ideaal. Hier kan je niet alleen op safari gaan met de auto, boot, bus of te voet, maar je kan er ook overnachten tussen bijzondere diersoorten. Een fijne uitstap voor het hele gezin. 

Kookworkshops met de kinderen

Nog zo’n activiteit die elke vakantie wel kan? Kookworkshops samen met de kids. Van zomerhapjes tot barbecue of broodjes bakken: volgens Colruytgroup Academy is koken echt kinderspel. De kids volgen er samen met mama of papa de leukste workshops. En van dat kooktalent geniet jij als mama of papa natuurlijk ook. Een win-win! ;-) 

Op reis doorheen de ruimte 

Een bezoekje aan een pretpark is altijd leuk in de vakantie, maar mag het deze keer ook een leerrijk bezoek zijn? Bij het Euro Space Center in Transinne maak je een reis door de ruimte. Je wordt er helemaal ondergedompeld in de wondere wereld van de ruimte en alles wat daarmee te maken heeft. De kids ondergaan astronautentraining en kunnen er een bezoekje brengen aan het Marsdorp. Een unieke ervaring! 

Maak het gezellig met APP TV 

Natuurlijk moet je het in de vakanties niet altijd buitenshuis zoeken, maar komen leuke kinderprogramma's ook goed van pas. 

Wist je dat je bij APP TV Basic en APP TV Plus overal en waar je dat wil naar je favoriete programma’s uit onze Bibliotheek kijkt? We hebben ook een aparte Bibliotheek met leuke kijktips van Nickelodeon, die uiteraard altijd handig zijn als je de kinderen bezig wil houden tijdens vakanties. Enkele van onze kijktips: 

  • Spongebob 

De kids kunnen de avonturen volgen van Spongebob, de knotsgekke gele zeespons. Hij bedoelt het allemaal wel goed, maar werkt zichzelf vaak in de nesten en dat zorgt dikwijls voor hilarische situaties. 

  • Santiago en de Zee 

Capitán Santiago vormt samen met zijn kikker Kiko, zijn neef Tomás en zeemeermin vriendin Lorelai een ijzersterk team. Ze beschermen Isla Encanto en trekken er samen op uit voor verschillende belangrijke missies. 

  • De Casagrandes

De 11-jarige Ronnie Anne is een vrolijke en avontuurlijke meid die het stadsleven verkent. Met haar Mexicaans- Amerikaanse familie beleeft ze de fijnste momenten. 

Maak nu je account aan, kies je APP TV abonnement en start direct met kijken 

Een account aanmaken en je abonnement kiezen, dat kan in slechts enkele kliks. Nadien kijk jij de eerste 30 dagen gratis naar alle inbegrepen tv-zenders, het beste van sport en de volledige Bibliotheek met series en films. 

Maak er een fijne vakantie van!