Antenne TV: dat is gemakkelijk en goedkoop tv-kijken
Terug naar de blog

Antenne TV: da's gemakkelijk en goedkoop tv-kijken

12/03/2018 Goed om te weten

Zoek je een eenvoudige en goedkope tv-oplossing voor thuis, je slaapkamer, tweede verblijf of zelfs in de auto? Dan biedt Antenne TV voor jou de beste kijkervaring! 

Met Antenne TV kan je overal in Vlaanderen en Brussel tv-kijken zonder schotel, kabel of internet. Je ontvangt het tv-signaal via een kleine DVB-T2 antenne.

Allereerst, hoe werkt Antenne TV nu eigenlijk? Dertien zendmasten verspreid over Vlaanderen en Brussel sturen het DVB-T2 signaal uit. Niet overal is het signaal even sterk. In de meeste regio's kan je de antenne binnen gebruiken, maar in bepaalde gebieden waar het signaal minder sterk is, moet je de antenne buiten plaatsen. Het ontvangstbereik vind je op onze signaalkaart. De zenders van de VRT (Eén, Canvas en Ketnet) zijn gratis en vrij te ontvangen via DVB-T. De Vlaamse commerciële tv-zenders zijn gecodeerd. Om deze te kunnen kijken heb je een CI+module voor Antenne TV nodig.Antenne TV ontvangstbereik

Afhankelijk van je regio, moet je de antenne binnen of buiten plaatsen. De antenne sluit je aan op je tv.

Je DVB-T2 tv, of decoder voor DVB-T2, afhankelijk van welke oplossing je gebruikt, zet het signaal om naar beeld en geluid. De CI+module geeft je toegang tot de commerciële zenders van Antenne TV. De zenders van VRT zijn gratis en vrij te ontvangen.

Of je nu dus gaat voor DVB-T2 tv of een decoder voor DVB-T2, in beide gevallen heb je een CI+module voor Antenne TV nodig voor je tv-abonnement. Antenne TV werkt zonder satelliet, kabel of internet. In het volledige zendbereik in Vlaanderen en Brussel kan je dus DVB-T2 ontvangen: thuis, in de auto, op de camping, op de boot, ...

Waar kan ik Antenne TV ontvangen?

Antenne TV werkt quasi overal in Vlaanderen en Brussel. Om te zien of Antenne TV beschikbaar is bij jou thuis, kan je kijken op de signaalkaart en je adres invullen. Zo zie je ook of je de antenne binnen of buiten moet plaatsen. Dit is afhankelijk van hoe ver je van de zendmast woont.

Welke zenders ontvang ik met Antenne TV?

Met Antenne TV ontvang je 16 populaire zenders overal in Vlaanderen en Brussel. Deze 16 zenders zijn: vtm, Vier, VIJF, Zes, Q2, Vitaya, Caz, vtm Kzoom, Kadet, Kidz RTL, RTL TVI, Plug RTL, Club RTL, NPO 1 , NPO 2, NPO 3 en Penthouse.

Waarvoor is Antenne TV de perfecte tv-oplossing?

Antenne TV op de camping Bij je thuis

Heb je al een tv in je leefruimte? Omdat Antenne TV zo gemakkelijk te installeren en te verplaatsen is, is Antenne TV perfect voor in je slaapkamer, tuinhuis, waskot,… kortom; overal!

In de auto

Vanaf nu neem je TV VLAANDEREN ook mee in de auto. Van Lanaken tot De Panne? Nu kan je gewoon verder kijken naar je favoriete programma’s onderweg. Tegenwoordig zijn meer en meer auto’s uitgerust met een DVB-T2 tuner of kan deze achteraf ingebouwd worden. Met onze CI+ module kan je dan al onze zenders in jouw auto ontvangen.

Op de camping

Ga je dit jaar op vakantie in Vlaanderen of Brussel? Dan biedt Antenne TV de perfecte oplossing voor op de camping.

Op de boot

Zelfs op de boot is Antenne TV gemakkelijk te ontvangen.

Overtuigd? Bestel snel jouw Antenne TV abonnement online!