BBC-series die je zeker gezien moet hebben
Terug naar de blog

BBC-series die je zeker gezien moet hebben

12/05/2022 Op tv Zenderaanbod

Van luchtige detectiveseries tot de beste drama’s: BBC bewijst het keer op keer dat ze goed zijn in het maken van ijzersterke series. Titels zoals Peaky Blinders en Sherlock ken je ongetwijfeld al, maar er zijn nog zoveel geweldige Britse series die de moeite waard zijn. Kan je inspiratie gebruiken? Dit zijn onze favorieten uit de TV VLAANDEREN- Bibliotheek. 

Silent Witness (Seizoen 16, 17 & 18) 

Silent Witness is een van de meest populaire en langstlopende misdaadseries van BBC. In deze serie volg je een aantal forensisch pathologen die bij moordzaken de lichamen van slachtoffers onderzoeken, om zo aanwijzingen te ontdekken en eventuele daders te identificeren.

Via de Bibliotheek kijk je nu naar seizoen 16, 17 en 18.

Seizoen 16

In seizoen 16 zijn er een aantal verdachte sterfgevallen. Daarom wordt de hulp ingeschakeld van Dr. Nikki Alexander en professor Leo Dalton. Zij krijgen versterking van Jack Hogson, een forensisch expert met jaren ervaring. Alleen levert de samenwerking met hem soms wat problemen op. 

Seizoen 17

De experts worden opnieuw geconfronteerd met een aantal moeilijke zaken. Het forensisch onderzoeksteam van Lyell Centre verwelkomt een nieuwe collega, Thomas Chamberlain, nadat professor Leo Dalton op een tragische manier om het leven kwam. 

Seizoen 18

In dit seizoen is er opnieuw plaats voor veel variatie en spanning. Er is niet alleen een sluipschutter actief in Londen, er wordt ook een lijk aangetroffen in de Londense metro. Daarnaast onderzoeken de experten de moord op de babysitter van een Russische oligarch.The Split 

In dramaserie The Split volgen de dramatische gebeurtenissen elkaar snel op. Van familieproblemen, tot uitgedoofde relaties en verborgen geheimen… je dagelijkse dosis drama is verzekerd. Deze serie staat trouwens in de top 5 van meest bekeken BBC-series van 2020. Een must-see dus! 

We volgen Hannah Stern, een advocate die bij het advocatenkantoor van haar mama werkt. Wanneer haar vader, die ze al een lange tijd niet meer gezien heeft, weer contact met hen zoekt, komen er verborgen geheimen aan het licht. Naast de chaos die zijn terugkeer met zich meebrengt, ontdekt Hannah dat haar man meerdere keren is vreemdgegaan. Al die gebeurtenissen leiden tot een heftige familieruzie. Hannah heeft er genoeg van en stapt daarom uit het familiebedrijf. Ze neemt vervolgens een job aan bij het rivaliserend advocatenkantoor Noble & Hale. 

Als er op het einde van het seizoen een fusie ontstaat tussen de twee advocatenkantoren, lijkt alles uiteindelijk toch goed af te lopen. Maar het huwelijk van Hannah is nog steeds in gevaar…Shakespeare & Hathaway: Private Investigators (seizoen 3)

Het komisch detectiveduo Frank Hathaway en Luella Shakespeare is terug van weggeweest! Privé-inspecteur Frank heeft steeds alleen gewerkt, maar na een moeilijke periode ging hij op zoek naar een partner. Die vond hij dan uiteindelijk in Lu (Luella). Nadat ze haar examens als privédetective heeft gehaald, zijn de twee niet meer te stoppen. Ze lossen de ene zaak na de andere op. Hun geliefde stadje Stratford-upon-Avon mag dan wel een toeristische trekpleister zijn, er is ook heel wat criminaliteit.

De twee privédetectives doen de dingen op hun manier, en dat zorgt voor een heerlijk gehalte komedie en drama! 
Normal People 

De serie Normal People vind je in de STARZPLAY- catalogus, maar wist je dat het een BBC-productie is? Normal People is gebaseerd op de populaire roman van schrijfster Sally Rooney. BBC en Hulu gingen een samenwerking aan voor de verfilming van het boek.

Normal People gaat over de prille liefde tussen twee jongeren, Marianne en Connell. Het is niet de zoveelste romantische komedie, maar toont de puurheid en de spanning van die eerste echte jeugdliefde. Marianne en Connell hebben dan wel verschillende sociale achtergronden, toch worden ze na een plotse ontmoeting verliefd op elkaar. Het is de start van hun knipperlichtrelatie. Er is sprake van een blijvende aantrekkingskracht tussen de twee, waardoor ze elkaar steeds opnieuw vinden. Kunnen ze hun problemen aan de kant schuiven, om volop voor de liefde te kiezen? 

In 2020 werd deze serie meer dan 62 miljoen keer gestreamd, waardoor het een plaats verdient in de lijst van meest bekeken BBC- series.

Kijk gratis via de Bibliotheek van TV VLAANDEREN

Fan van Britse series? Iedere maand voegen we nieuwe titels toe aan onze BBC-catalogus. Deze series en films zijn gratis inbegrepen voor Basic, Basic+, APP TV Basic en APP TV Plus. 

Wil je direct starten met kijken? Kies het APP TV- abonnement (tv via internet) dat het best bij je past en kijk binnen enkele minuten naar jouw favorieten. 

Geniet van gezellige tv-momenten!