5x de beste cafés in België
Terug naar de blog

5x de beste cafés in België

20/07/2020 Goed om te weten

Wie België zegt, zegt bier. Als we ergens trots op mogen zijn, dan is dat wel onze grote verscheidenheid aan bieren. Voor de ultieme bierbeleving trek je naar een van de gezellige cafés die ons land rijk is, en dat zijn er een heel pak. Geen idee waar je de beste kroegen vindt? Wij gingen voor jou op zoek naar de meest authentieke cafés en nemen je mee op kroegentocht langs de 5 beste cafés in België.

In de Verzekering tegen de Grote Dorst in Eizeringen

De prijs voor het beste café in België (en ter wereld) gaat naar In de Verzekering tegen de
Grote Dorst
in Eizeringen, een kroeg die in het jaar 1842 werd opgericht. Als je graag
lambiekbieren, geuzes en kriekbieren rinkt, dan zit je hier goed. Het dorpscafé wordt niet alleen door ons gesmaakt, de bezoekers komen uit alle hoeken van de wereld. Logisch, want het café werd drie jaar op rij (van 2016 tot 2018) verkozen als beste café door Ratebeer.com, een forum voor bierliefhebbers waar jaarlijks een lijst met de beste biercafés verschijnt. Het café kreeg daarnaast nog de titels van ‘Best Beer Bar in Belgium’ en ‘Best Beer Bar in
the World’. Absoluut de moeite!

Kulminator in Antwerpen

Met zo’n 600 bieren uit de hele wereld kan je wel zeggen dat Kulminator het walhalla voor
bierliefhebbers is. Deze authentieke kroeg vind je in een zijstraatje in Antwerpen. Het is even zoeken maar dat is het helemaal waard als je de gigantische collectie bieren ontdekt.
Hier kom je om bier te degusteren, dat is heel wat anders dan snel wat biertjes nuttigen. Verwacht je niet aan een hedendaags café. De overvolle kleine ruimte geeft je eerder een huiskamer-gevoel, maar dat heeft zeker z’n charmes! In 2019 werd Kulminator trouwens door RateBeer uitgeroepen tot beste café ter wereld. Hoe kan dat ook anders, met zo’n ruime keuze aan speciaalbieren en oude of hedendaagse bieren kan dit café alleen maar tot de top behoren.

Moeder Lambic Original & Fontainas in Brussel

Voor ons volgende adresje trekken we naar Brussel. Hier vind je niet één maar twee
bierparels: Moeder Lambic Original (Sint-Gillis) en Moeder Lambic Fontainas op het
Fontainasplein in Brussel. Dezelfde eigenaar dus, maar 2 buitengewone ervaringen.

Moeder Lambic vind je net zoals de andere cafés wel vaker terug op de lijst van beste cafés. En terecht want je ontdekt er een mooie hoeveelheid artisanale bieren van het vat. Die worden in een koelruimte bewaard met minder CO2, wat goed is voor de houdbaarheid van de bieren. Bij Fontainas ontdek je trouwens niet alleen de lekkerste bieren, je kan er evengoed genieten van een aantal streekgerechten.

Fiere Margriet in Leuven

De Fiere Margriet, een café waar studentenstad Leuven terecht fier op mag zijn. En dat is niet gelogen, want de krant The Guardian verwees naar het café als één van de beste ‘bars’ in de wereld. Dan kan het niet slecht zijn, toch? Er is keuze uit zo’n 300 verschillende bieren, waaronder enkele lokale specialiteiten zoals Wolf en Kessel Blond. Met zo’n uitgebreid aanbod hebben wij vooral last van keuzestress, maar ook daar is een oplossing voor! Geef aan welke smaken jij goed vindt en dan krijg je er gepast advies. Het is een warm café waar de uitbaters maar al te graag met passie vertellen over hun aanbod.

‘t Brugs Beertje in Brugge

Het is in de lente van 1983 dat ‘t Brugs Beertje voor het eerst de deuren opende. Daisy Claeys, de toenmalige uitbaatster, wou absoluut de Belgische bieren in de kijker zetten, endat is goed gelukt. Ze zijn er namelijk gekend voor hun unieke selectie Belgische bieren. Hetis een van de eerste cafés waar je geen pilsbieren vindt. Daisy is altijd fan geweest van speciaalbieren, voor pils was er dus geen plaats. Ook bijzonder: zelfs Michael Jackson stapte ooit binnen in ‘t Brugs Beertje. Als bierkenner is dit dus een must visit als je in Brugge bent. Niet alleen voor de biertjes, maar ook voor de ultieme bruine kroeg sfeer! Een hongertje? Dan eet je er een home made spaghetti, want dat kan ook in het gezelligste café van Brugge.

Met zoveel authentieke cafés kunnen wij nooit dorstig zijn. Zet je de avond graag thuis verder? Plof je in de zetel met je vrienden, open een biertje en geniet van je favo programma’s dankzij TV VLAANDEREN .
Schol! ?