Bijna krokusvakantie: de tv-programma’s voor kinderen
Terug naar de blog

Bijna krokusvakantie: de leukste tv-programma’s voor kinderen

24/02/2022 Zenderaanbod Op tv

Yes, het is bijna krokusvakantie! De kinderen kijken er naar uit, maar hoe hou je ze een volledige week bezig? Gelukkig weten wij raad en helpen we ouders graag op weg. Onze Bibliotheek bevat namelijk de leukste kinderprogramma’s en films, waardoor er van verveling geen minuut sprake is! We geven je een overzicht. 


Voor de kleinsten 

Programma’s zoals Bubble Guppies, Ollie’s Pack en ALVINNN!!! en de Chipmunks, daar zijn de allerkleinsten wel even zoet mee. Je vindt ze in de Nickelodeon-bibliotheek via je TV VLAANDEREN APP. 

Bubble Guppies 

Dit programma neemt de kids mee naar de magische onderwaterwereld. Hier leven de Bubble Guppies, jonge studenten die les volgen in de onderwaterschool in het dorpje Bubbletucky. Iedere guppie is ontzettend nieuwsgierig en beleeft de meest leerzame avonturen. Er zijn meezingliedjes, maar ook educatieve lessen rond het milieu, wiskunde,... Entertainment en educatie in één programma! 

Ollie’s Pack 

De rugzak van de 13-jarige Ollie is wel heel bijzonder, want het is een portaal dat toegang geeft tot de monsterwereld. Dat kan natuurlijk gevaarlijk zijn, als de rugzak in verkeerde handen valt… Daarom doen Ollie en zijn vrienden Cleo en Bernie er samen met monstertrainer kapitein Wowski alles aan om het portaal te beschermen. 

ALVINNN!!! en de Chipmunks

De Chipmunks wonen onder één dak met de alleenstaande vader Dave. Deze vrolijke eekhoorns beleven de gekste avonturen samen en halen dikwijls kwajongensstreken uit. 

Dave zijn geduld wordt hierdoor vaak op de proef gesteld, maar net zoals iedere andere ouder probeert hij zijn eekhoorns goed op te voeden. Op die lieve snoetjes kan hij ook niet lang boos blijven…. 

Voor kinderen die al iets groter zijn 

Niet alleen voor de allerkleinsten is er entertainment voorzien. De volgende programma’s van Nickelodeon zijn ideaal voor kids die al wat groter zijn. 

iCarly

De internetshow van Carly en haar beste vrienden Freddie, Sam en Gibby haalt hoge kijkcijfers. Dankzij hun bizarre recepten, grappige sketches, muziek en hilarische danspassen, zijn ze te zien in heel wat huiskamers. Wedden dat de kids van begin tot einde met een grote smile voor de tv zitten? ;-) 

Nicky, Ricky, Dicky & Dawn

Het is dan wel een vierling, maar eigenlijk hebben Nicky, Ricky, Dicky & Dawn weinig met elkaar gemeen. Ze hebben dan wel gemeenschappelijke ouders en verjaren op dezelfde dag, maar ze zijn best verschillend. Hun meningsverschillen en uiteenlopende karakters zorgen voor heel wat ruzie. Maar als ze elkaar nodig hebben, dan staan ze wel klaar voor elkaar! 

SpongeBob SquarePants

De gele zeespons kennen we natuurlijk allemaal al! SpongeBob woont diep in de oceaan, in het stadje Bikinibroek. Samen met Patrick beleeft hij hilarische avonturen. 

Je ontdekt deze programma’s en nog heel wat meer via de Bibliotheek van TV VLAANDEREN! We wensen je graag een fantastische krokusvakantie toe, gevuld met de mooiste momenten! En moesten de kids zich vervelen, dan weet je alvast hoe je ze kan entertainen. ;-)