Documentaires op National Geographic en Love Nature
Terug naar de blog

De beste documentaires van National Geographic en Love Nature 

22/03/2023 Films & Series Goed om te weten

Of je nu interesse hebt in natuur, geschiedenis, cultuur, politiek, wetenschap... Op National Geographic en Love Nature vind je de beste documentaires voor leerrijke tv-momenten.  Op zoek naar nieuwe kijktips? Wij selecteerden voor jou de beste documentaires van dit moment. 

PS: wist je dat je via de APP van TV VLAANDEREN ook toegang hebt tot een aparte Bibliotheek met al de programma’s van National Geographic en Love Nature? Je kijkt al de documentaires dus waar en wanneer jij dat wil!  Dankzij APP TV heb je enkel een internetverbinding nodig en start je direct met kijken. Documentaires op National Geographic 

Cesar Millan: Better Human Better Dog

Sommige baasjes weten met hun hond geen raad. Gelukkig is er dan Cesar Millan, de wereldberoemde hondenfluisteraar die langsgaat bij Amerikaanse gezinnen. Met zijn methodes probeert hij huisdiereigenaren en hun honden dichter bij elkaar te brengen. 

Magic of Disney’s Animal Kingdom 

Het team verzorgers van dierenpark Disney’s Animal Kingdom staat steeds klaar om de verschillende dieren te verzorgen. Je maakt er kennis met de familie giraffen, gorilla’s, flamingo’s,... 

Engineering

De wereld is de afgelopen eeuwen veranderd dankzij technologische vooruitgang. Ook op het vlak van bouwkunst heeft er een evolutie plaatsgevonden. We staan er niet vaak bij stil hoe deze indrukwekkende bouwwerken tot stand kwamen. In Engineering komen de hoogste wolkenkrabbers, lange hangbruggen en andere architecturale parels aan bod. 

Dutch Caribbean Coastguard 

De kustwacht van Caribisch Nederland (Curaçao, Aruba en Sint Maarten) staat in voor de veiligheid van de kust en op zee. Dagelijks voeren ze belangrijke missies uit, zoals het redden van toeristen, maar ook het onderscheppen van drugstransporten. 

Climate Change

De opwarming van de aarde brengt heel wat gevolgen met zich mee. In Climate Change volgen we een groep milieuactivisten die vastberaden zijn de aarde te redden. Elke aflevering komt er een ander aspect aan bod, zoals de watercrisis in Amerika, de gletsjers die smelten en steden zoals Venetië die bedreigd worden door het stijgende waterlevel. Er zijn zoveel verschillende documentaires op National Geographic, te veel om op te sommen. Wist je dat al deze programma’s beschikbaar zijn in de Bibliotheek van TV VLAANDEREN? Je vindt ze dus snel terug. Documentaires op Love Nature

Kingdom of the Tide 

Bij laagwater wordt de intergetijdenzone blootgelegd, een kuststrook die de thuisbasis vormt van unieke wezens die zich hebben aangepast aan de omgeving. Bij laagwater worden ze niet alleen blootgesteld aan golven, maar dikwijls ook aan extreme hitte door de zon. Deze wezens zijn zo geëvolueerd, dat ze hier op een bijzondere manier mee omgaan. 

New Kids in the Wild 

Deze documentaire van Love Nature neemt ons mee op reis door Zuid-Amerika, India en Afrika. We volgen er telkens een pasgeboren dier dat zijn weg zoekt in een gevaarlijke wereld. Overleven in het wild is niet simpel en brengt heel wat uitdagingen en vijanden met zich mee. Over Australia 

Australië heeft zo’n ontzettend gevarieerde natuur. Deze documentaire brengt Australië in beeld dankzij een combinatie van luchtvideo’s en beeldmateriaal van de lokale fauna & flora. Een adembenemende en leerrijke documentaire die jou ongetwijfeld laat wegdromen van een reis naar Australië. 

Dawn to Dusk 

Dawn to Dusk verkent een enkele dag in 's werelds meest fascinerende wildlife-gebieden. Van de regenwouden van Madagaskar tot de koraalriffen van de Stille Oceaan, we krijgen dankzij deze documentaire een beeld van het dagelijkse leven van dieren in de woestijn, het oerwoud, in de bergen of aan de kust, en dat van meer dan twintig verschillende landen. Welke documentaires wil jij graag zien? 

Maak vandaag nog een account aan en kijk via APP TV de eerste 30 dagen gratis. Je kan deze periode testen of dit abonnement aan jouw wensen voldoet. Wil je daarna stopzetten? Geen probleem, dat kan in enkele seconden. 

We wensen je veel leerrijke avonden toe met deze fantastische documentaires van National Geographic en Love Nature!