De beste misdaadseries over drugspraktijken
Terug naar de blog

De beste misdaadseries over drugspraktijken die je gezien moet hebben! 

17/11/2022 Films & Series

Crime-series met gevaarlijke smokkelpraktijken, invloedrijke maffiafamilies en gewelddadige gevechtsscènes: wie houdt er niet van? Als de series goed in elkaar zitten, dan zijn ze net zo verslavend als de drugs zelf. Benieuwd naar de beste gangsterseries uit onze Bibliotheek? We zetten ze voor je op een rijtje! 

Gangs of London (seizoen 1) 

Herinner je je Sean Wallace nog? Wanneer zijn vader, de drugskoning van de Londense onderwereld, vermoord wordt, gaat hij op zoek naar de dader. Ondertussen probeert hij ook het imperium dat zijn vader oprichtte in stand te houden, want er liggen bendes op de loer die maar al te graag de macht overnemen. Deze serie is een must-see voor iedereen die van Peaky Blinders houdt. 

Seizoen 1 nog niet gezien? Dan is dit hét moment. 

BMF

BMF speelt zich af in de jaren 80. De serie neemt je mee in het verhaal van de twee broers Demetrius "Big Meech" Flenory en Terry "Southwest T" Flenory. Zij groeiden op in de arme buurten van Detroit, en kwamen zo in het drugsmilieu terecht. 

Een tijd later vormen ze hun drugsbedrijf om tot BMF Entertainment, waarmee ze als promoters hiphopartiesten vertegenwoordigen. Dankzij hun doorzettingsvermogen maar ook zakelijk inzicht, groeiden ze uit tot een van de meest invloedrijke maffiafamilies van de VS. 

Power 

Nog zo’n echte gangsterserie is Power: we volgen James ‘Ghost’ St. Patrick, die zijn drugshandel regelt vanuit zijn nachtclub in New York. James heeft een luxe appartement, een geweldige relatie en bakken vol geld. En toch is hij niet gelukkig, want hij wil graag uit het criminele milieu stappen. Spijtig genoeg gaat dit niet zomaar, en blijft zijn verleden hem achtervolgen. Een serie over het partyleven van New York, maar ook de duistere kant van deze wereldstad. 

Animal Kingdom 

Met maar liefst 5 seizoenen, is Animal Kingdom zo’n crime-serie voor heel wat avondjes bingewatch-plezier. 

Wanneer Joshua’s moeder sterft, moet hij noodgedwongen intrekken bij zijn oma Janine in Zuid-Californië. Zij is niet de typische grootmoeder en durft de regeltjes wel eens te overtreden. Janine en haar drie zonen zijn namelijk actief in het misdaadmilieu. Een wereld waar Joshua liefst niets mee te maken heeft, want hij blijft liever op het rechte pad. Dat blijkt moeilijk te zijn, als de enige familie die je hebt actief bezig is met criminele activiteiten. 

Hightown 

Jackie Quiñones, een agente bij de Nationale Visserijdienst, vindt een lichaam op het strand van Cape Cod. Het is het zoveelste slachtoffer van de drugsepidemie die het stadje teistert. Na deze traumatische ervaring wil Jackie koste wat kost zelf deze moordzaak oplossen. Ondertussen probeert ze ook zelf af te kicken van haar eigen verslaving, al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. 

Deze serie heeft twee seizoenen vol donkere geheimen, mysteries en verraad. Deze maffia-series kan je direct kijken via APP TV van TV VLAANDEREN

In onze Bibliotheek vind je heel wat misdaadseries van LIONSGATE+ en CANAL+SERIES. Kijk de eerste 30 dagen volledig gratis via APP TV Basic of APP TV Plus. Kies je abonnement hier en geniet van jouw gratis testperiode!