De beste zenders voor jouw vrijdagavond filmmoment
Terug naar de blog

De beste zenders voor jouw vrijdagavond filmmoment

4/10/2018 Goed om te weten

Ben jij ook iemand die wanneer je ‘vrijdag hoort en denkt: start van het weekend, frietjes voor de tv en een goeie blockbuster? Niks zo gezellig dan met de hele familie samen zijn. Om dit ritueel alleen nog maar te versterken hebben wij voor jou de zenders opgesomd waar je moet zijn voor de beste films, om samen te genieten van een welverdiend weekend.

20u35

We starten onze avond met een goeie blockbuster

op Q2

waar er zoals elke week om stipt 20u35 een goeie film start. Deze week is

Ex Machina

aan de beurt. Een 26-jarige programmeur die werkt voor het grootste internetbedrijf ter wereld wint een wedstrijd waarbij hij een week mag doorbrengen in het buitenverblijf van Nathan, de teruggetrokken CEO van het bedrijf. Ter plaatse maakt Caleb kennis met Ava, de eerste robot met bovenmenselijke intelligentie.

ex-machina-min

Ben je meer een Nicolas Cage fan? Dan zap je verder naar

Vier

, waar net zoals bij Q2 om 20u35 een blockbuster begint. Deze week de Amerikaanse avonturenfilm,

National Treasure: Book of Secrets

waar Schattenjager Ben Gates en zijn vader, archeoloog Patrick, ontdekken dat één van hun voorvaders betrokken was bij de samenzwering om president Lincoln te vermoorden. Om zijn naam te zuiveren reizen ze af naar Buckingham Palace en het Witte Huis, waar ze op bewijsmateriaal over een vergeten gouden stad stoten...

National-Tresure-min

Toch niet overtuigd? We zappen verder naar

Vijf

. Waar er om 20u35 de film

Premonition

begint. Linda is een gelukkige huisvrouw met twee prachtige dochters en een lieve man. Wanneer ze op een dag de politie aan de deur krijgt en verneemt dat haar man Jim is omgekomen bij een ernstig auto- ongeluk, stort haar wereld compleet in. Tot Jim de volgende ochtend gewoon onder de douche staat om naar zijn werk te gaan.

la-premonition-min

21u15

Heb jij ook iemand in de familie die alle films al heeft gezien of iemand die altijd super moeilijk moet kunnen doen? We kennen het gevoel! We blijven verder zoeken. Bij

Canvas

is er elke vrijdag rond 21u15 Canvas Cinema. Een blockbuster die zeker de moeite is om naar te kijken. Deze week is het

Kings of the Belgians

. Koning Nicolas III van België is op staatsbezoek in Istanboel wanneer plots het bericht komt dat Wallonië de onafhankelijkheid heeft verklaard. De koning moet onmiddellijk terug om zijn koninkrijk te redden, maar een krachtige zonnestorm verstoort alle telecommunicatie en vliegverkeer. De koning blijft echter niet bij de pakken zitten.Met de hulp van een Britse documentairemaker begint hij undercover aan een odyssee door de Balkan, terug naar België.

Kings-of-the-Belgian-min

23u30

Wil jij nog een 2de film zien? Vindt je het nog te vroeg om te gaan slapen? Dan moet je bij

VTM

zijn om 23u30. Deze week kan je de Amerikaanse actiethriller, 

Chain Reaction

, zien met Keanu Reeves en Morgan Freeman. In het laboratorium van de universiteit van Chicago wordt een eenvoudige maar doeltreffende methode ontwikkeld om energie te produceren uit water. Deze revolutionaire ontdekking heeft explosieve gevolgen. Nog voor het goede nieuws wereldkundig is gemaakt, wordt het laboratorium opgeblazen en wordt Alistair Barkley, het hoofd van het team van wetenschappers, uit de weg geruimd. Student Eddie Kasalivich en natuurkundige Lily Sinclair worden verdacht van sabotage en moord, en moeten vluchten. Op de hielen gezeten door de FBI en de plaatselijke politie proberen Eddie en Lily uit te vissen wie het brein is achter het dodelijke complot.

Chain-reaction-min

Hebben jullie toch niks gevonden naar jullie goesting? Één adres, onze filmcatalogus waar je films begint te kijken wanneer je wilt.

Wij zijn jouw gewoontes op vrijdag? Laat het ons weten!

We wensen je veel kijkplezier met TV VLAANDEREN!