De mooiste terrasjes van ons land
Terug naar de blog

De mooiste terrasjes van ons land

13/03/2024 Goed om te weten

De lente is nu eindelijk in het land! Heb je ook zo uitgekeken naar die eerste zonnige terrasjes? Wij gingen op onderzoek uit en verzamelden de meest unieke en mooie terrasjes van ons land. 

PS: kijk tv op verplaatsing dankzij APP TV

Met APP TV (tv via internet) heb je enkel een actieve internetverbinding nodig en kijk je overal en wanneer je dat wil naar je favoriete tv-programma’s of films en series uit de TV VLAANDEREN Bibliotheek. Ja, dat is dus ook tv kijken op een zonnig terras! ;-) Het beste van sport volgen met de vrienden? Check! Je favoriete realityprogramma’s herbekijken in de stralende lentezon? Ook check! 

Kies hier het abonnement dat het beste bij je past en kijk de eerste 30 dagen gratis. 

Onze top 5 meest unieke terrasjes

Chalet Robinson in Brussel

Een terras dat enkel bereikbaar is via het water? Daarvoor moet je bij Chalet Robinson zijn. Dit restaurant bevindt zich op een eiland in het midden van een grote vijver en is dus enkel bereikbaar per boot. Daarnaast kan je ook een van de unieke peddelbootjes reserveren waarmee je je tussen de eenden en zwanen begeeft. Een unieke locatie! 

Opus Latino in Brugge

Opus Latino is een verborgen parel en een oase van rust in het midden van de stad. Je hebt er zicht op het water en een kabbelende fontein. Zo’n momentje van relaxatie is altijd mooi meegenomen in de dagelijkse drukte van het stadsleven.

Bosbaar in Kluisbergen

Zin om je terrasje te combineren met een fijne boswandeling? Dan is Bosbaar in Kluisbergen the place to be. Deze bar vind je in het midden van het Kluisbos, waar je ontzettend veel wandelroutes hebt. In de lente ontdek je er de prachtige wilde hyacinten, maar ook in de zomer is het bos en de bar een bezoekje meer dan waard. 

Westhinder in De Haan

Geniet je graag van zon, strand en zee? Het gezellige terras van Westhinder is enkel via het strand te bereiken. Steek je voeten in het zand en geniet terwijl van een verfrissend drankje of de huisgemaakte garnaalkroketten (de huisspecialiteit). De ideale beloning na je strandwandeling!

Coupe Matadi in Leuven 

De prijs voor meest originele terras? Die gaat naar Coupe Matadi in Leuven. Dit is een oud vrachtschip dat helemaal werd omgebouwd tot ijssalon. Je geniet er van een uniek zicht en een lekker ijsje met kwalitatieve ingrediënten. Een instant zomergevoel verzekerd! 

Heb jij ook zo’n favoriete terrasjes? Geniet ervan deze lente en zomer!