Een dip na de feestdagen: zo ga je hiermee om
Terug naar de blog

Een dip na de feestdagen: zo ga je hiermee om

21/01/2022 Zo doe je dat Goed om te weten

Last van een after-kerstdip in januari? Weet dat je niet alleen bent, heel wat mensen voelen zich somber na de feestdagen. De kerstboom zit terug in de doos, de sfeerverlichting is weg en we moeten dus op een andere manier de donkere dagen gezellig doorkomen. Gelukkig zijn er heel wat remedies waarmee je die dip na de feestdagen in no time bestrijdt. We geven je 6 tips!



De winterdip doorkomen: probeer deze zes tips

1.  Vervang de kerstverlichting door andere sfeerlichting

Als de kerstboom weer netjes is opgeborgen voor volgend jaar, heb je wel extra ruimte om het opnieuw gezellig te maken. Het is bewezen dat we ons bij sfeerverlichting veel relaxter voelen. Haal wat sfeerlampen in huis waarbij je de kleur van het licht zelf kan kiezen. Zo creëer je telkens een gezellige atmosfeer, afhankelijk van je mood op dat moment.



2.  Zoek de zon op

Plan met familie of vrienden op regelmatige basis een wandeling in. Een tip: check op voorhand wanneer het zonnig zal zijn, want ook in de winter is blootstelling aan voldoende zonlicht o zo belangrijk. Een dip na de feestdagen ontstaat vaak doordat het buiten kil en koud is en we voornamelijk onze tijd binnen doorbrengen.

Wist je dat heel wat mensen in de winter een tekort hebben aan vitamine D, doordat we niet genoeg worden blootgesteld aan de zon? Het is net door zo’n tekort aan vitamine D dat je je moe en lusteloos voelt. Je weet wat je te doen staat: trek naar buiten bij iedere zonnige dag en snuif die vitamine D op!



3.  Haal groen in huis

Wanneer de feestdagen voorbij zijn, is het tijd om uit te kijken naar de lente. Passeer eens langs de plantenwinkel en kies enkele leuke kamerplanten uit, om je woonkamer mee op te vrolijken. Ze brengen niet alleen kleur in huis, maar dragen ook bij tot een gezonde omgeving, want ze zuiveren de lucht. Zo haal je instant de lente in huis! Geen groene vingers? Wanneer al het groen in je directe omgeving snel sterft, dan kan je nog steeds planten in huis halen. Dan kies je wel best voor planten die weinig zorg nodig hebben, zoals een pannenkoekenplant, graslelie of een lidcactus.



4.  Plan leuke activiteiten

De after-kerstdip kom je vooral door als je er niet te veel mee bezig bent. Plan daarom leuke activiteiten in de maand januari, zodat je die gezelligheid ook na de feestdagen verder zet.

Deze maand zijn er weer veel leuke uitjes en activiteiten, waardoor je die dip zo weer vergeten bent! Enkele tips:

  • In Antwerpen leren de kids weer naaien. Een interessante activiteit om het jaar goed mee in te zetten. Lees meer hier.
  • In Heverlee (Leuven) start een nieuwe lessenreeks Yoga. Perfect om de sombere gedachten mee te verdrijven!
  • Of wil je zelf lippenbalsem en shampoo leren maken, zodat je dit jaar op een gezonde manier jezelf extra verwent? Voor deze workshop moet je in Halle zijn.

Via www.uitinvlaanderen.be filter je op data en locaties, waardoor je direct een overzicht krijgt van alle activiteiten die dan plaatsvinden.



5.    Gun jezelf extra self-care

Eens ongestoord badderen of een warme douche met je favoriete playlist die op de achtergrond afspeelt, daar spoel je letterlijk de stress en drukte van de werkdag mee van je af. Er bestaan zelfs speciale self-care pakketten, voor hét ultieme verwenmoment. Reserveer elke week minstens 1 moment in je agenda, waarop je iets voor jezelf doet. Dat kan echt alles zijn: een wandeling met de hond, eindelijk aan dat ene boek beginnen dat je al zo lang wou lezen,...



6.    Feel good films en series 

Zit het even tegen? Een sombere dag of avond is het perfecte excuus voor feel good films en series. Dé ideale remedie voor die after-kerstdip! In de catalogus via de TV VLAANDEREN APP vind je er heel wat. Enkele kijktips: 



American Pie 

Vier vrienden sluiten een weddenschap af: kunnen ze allen hun maagdelijkheid nog verliezen, vooraleer ze gaan studeren? Er is nog een allerlaatste kans, want het eindbal komt eraan. Dit laatste feest is in zicht, en de vier vrienden zijn volop bezig met voorbereidingen om een date te scoren. 



The Perfect Match 

In een romantische bui? The Perfect Match zorgt voor instant happiness. Charlie is een rasechte playboy die niet in de liefde en vaste relaties gelooft. Volgens zijn vrienden moet hij eerst proberen om langere tijd bij eenzelfde vrouw te blijven, en natuurlijk wil Charlie bewijzen dat lange relaties niets voor hem zijn. Tot hij Eva ontmoet, een prachtige vrouw die hem doet twijfelen. Zou echte liefde dan toch bestaan? 



Dirty Dancing 

Dirty Dancing is een echte feel good klassieker, waardoor die dip na de feestdagen direct verdwijnt. De 17-jarige ‘Baby’ Houseman is samen met haar familie op reis. Net zoals heel wat andere tienermeisjes, valt Baby als een blok voor de charmes van Johnny, een echte bad boy en de lokale dansinstructeur. Haar ouders vinden Johnny maar niks en verbieden daarom Baby om met hem om te gaan. Ze kunnen het dan wel verbieden, maar Baby vindt toch een manier om haar crush te zien. 



The Prince and Me 

Paige studeert aan de gerenommeerde universiteit van Indiana. Haar studies zijn alles wat telt op dit moment, want ze wil graag arts worden. Ze ontmoet er Eddie, een medestudent die uit Amerika komt. Op het eerste zicht hebben de twee helemaal niets gemeen, tot ze na verloop van tijd verliefd worden op elkaar. Er is wel één belangrijk detail: Eddie’s echte naam is eigenlijk Edvard Valdemar Dangaard, en hij is de kroonprins van Denemarken. Gaat Paige voor haar carrière als arts, of kiest ze voor de romantiek? 



Little Hours 

Een klooster uit de veertiende eeuw is de thuisbasis van enkele gestoorde nonnen. 

Wanneer eerwaarde Tommaso de nieuwe knecht Massetto in dienst neemt, barst de hel los. De nonnen zien hem als een lustobject, en willen hem allemaal voor zich winnen, met gierende hormonen, wilde feestjes en overmatig drugsgebruik als gevolg. 



Get a job

Will en Jillian willen als jong koppel en als pas afgestudeerden eindelijk aan ‘het echte leven’ beginnen. Maar op dit moment ziet hun toekomst er somber uit, want de zoektocht naar werk verloopt moeizaam. Will is daarom genoodzaakt een job aan te nemen die eigenlijk ver beneden zijn kwalificaties ligt. Ondertussen begint Jillian haar leven als werkloze steeds meer te appreciëren. 



The Cookout

Todd Anderson haalt de deal van zijn leven binnen, wanneer hij een contract voor maar liefst 30 miljoen dollar tekent bij een gekend basketbalteam. Zo’n belangrijk moment moet gevierd worden! Daarom organiseert hij een barbecue voor al zijn familieleden en vrienden. Wat goed begon, draait al snel uit op complete chaos. Dit feest zullen ze niet snel vergeten… 



Zoveel feel good filmtips, waarmee je die dip na de feestdagen goed doorkomt. 

Wist je trouwens dat deze catalogus gratis inbegrepen is bij een APP TV Basic, APP TV Plus, Basic en Basic+ abonnement? Via APP TV (tv via internet) kan je binnen enkele minuten starten met kijken. Wedden dat die after-kerstdip verdwijnt als sneeuw voor de zon? ;-)

Wedden dat die after-kerstdip verdwijnt als sneeuw voor de zon?