Een dip na de feestdagen: zo ga je hiermee om
Terug naar de blog

Een dip na de feestdagen: zo ga je hiermee om

21/01/2022 Zo doe je dat Goed om te weten

Last van een after-kerstdip in januari? Weet dat je niet alleen bent, heel wat mensen voelen zich somber na de feestdagen. De kerstboom zit terug in de doos, de sfeerverlichting is weg en we moeten dus op een andere manier de donkere dagen gezellig doorkomen. Gelukkig zijn er heel wat remedies waarmee je die dip na de feestdagen in no time bestrijdt. We geven je 6 tips!

De winterdip doorkomen: probeer deze zes tips

1.  Vervang de kerstverlichting door andere sfeerlichting

Als de kerstboom weer netjes is opgeborgen voor volgend jaar, heb je wel extra ruimte om het opnieuw gezellig te maken. Het is bewezen dat we ons bij sfeerverlichting veel relaxter voelen. Haal wat sfeerlampen in huis waarbij je de kleur van het licht zelf kan kiezen. Zo creëer je telkens een gezellige atmosfeer, afhankelijk van je mood op dat moment.

2.  Zoek de zon op

Plan met familie of vrienden op regelmatige basis een wandeling in. Een tip: check op voorhand wanneer het zonnig zal zijn, want ook in de winter is blootstelling aan voldoende zonlicht o zo belangrijk. Een dip na de feestdagen ontstaat vaak doordat het buiten kil en koud is en we voornamelijk onze tijd binnen doorbrengen.

Wist je dat heel wat mensen in de winter een tekort hebben aan vitamine D, doordat we niet genoeg worden blootgesteld aan de zon? Het is net door zo’n tekort aan vitamine D dat je je moe en lusteloos voelt. Je weet wat je te doen staat: trek naar buiten bij iedere zonnige dag en snuif die vitamine D op!

3.  Haal groen in huis

Wanneer de feestdagen voorbij zijn, is het tijd om uit te kijken naar de lente. Passeer eens langs de plantenwinkel en kies enkele leuke kamerplanten uit, om je woonkamer mee op te vrolijken. Ze brengen niet alleen kleur in huis, maar dragen ook bij tot een gezonde omgeving, want ze zuiveren de lucht. Zo haal je instant de lente in huis!

Geen groene vingers? Wanneer al het groen in je directe omgeving snel sterft, dan kan je nog steeds planten in huis halen. Dan kies je wel best voor planten die weinig zorg nodig hebben, zoals een pannenkoekenplant, graslelie of een lidcactus.

4.  Plan leuke activiteiten

De after-kerstdip kom je vooral door als je er niet te veel mee bezig bent. Plan daarom leuke activiteiten in de maand januari, zodat je die gezelligheid ook na de feestdagen verder zet.

Deze maand zijn er weer veel leuke uitjes en activiteiten, waardoor je die dip zo weer vergeten bent! Enkele tips:

  • In Antwerpen leren de kids weer naaien. Een interessante activiteit om het jaar goed mee in te zetten. Lees meer hier.
  • In Heverlee (Leuven) start een nieuwe lessenreeks Yoga. Perfect om de sombere gedachten mee te verdrijven!
  • Of wil je zelf lippenbalsem en shampoo leren maken, zodat je dit jaar op een gezonde manier jezelf extra verwent? Voor deze workshop moet je in Halle zijn.

Via www.uitinvlaanderen.be filter je op data en locaties, waardoor je direct een overzicht krijgt van alle activiteiten die dan plaatsvinden.

5.    Gun jezelf extra self-care

Eens ongestoord badderen of een warme douche met je favoriete playlist die op de achtergrond afspeelt, daar spoel je letterlijk de stress en drukte van de werkdag mee van je af. Er bestaan zelfs speciale self-care pakketten, voor hét ultieme verwenmoment. Reserveer elke week minstens 1 moment in je agenda, waarop je iets voor jezelf doet. Dat kan echt alles zijn: een wandeling met de hond, eindelijk aan dat ene boek beginnen dat je al zo lang wou lezen,...

6.  Feel good films en series

Zit het even tegen? Een sombere dag of avond is het perfecte excuus voor feel good films en series. Dé ideale remedie voor die after-kerstdip!

In de catalogus via de TV VLAANDEREN APP vind je er heel wat. Enkele kijktips:

  • De klassieker Dirty Dancing.
  • De humoristische dramaserie The Great. Ideaal als je wel van historiek met een vleugje humor houdt.
  • Run The World: een serie over een groep vrouwen die elkaar door dik en dun steunen. Who run the world? Girls!
  • Voor de romantische zielen is er ook Mamma Mia!
  • Heb je liever een dosis actie? Spartacus is de ideale serie om te bingewatchen, want er zijn maar liefst 4 seizoenen.

Wist je trouwens dat deze catalogus gratis inbegrepen is bij een APP TV Basic, APP TV Plus, Basic en Basic+ abonnement? Via APP TV (tv via internet) kan je binnen enkele minuten starten met kijken.

Wedden dat die after-kerstdip verdwijnt als sneeuw voor de zon?