Een halloweenfeest organiseren?
Terug naar de blog

Een halloweenfeest organiseren? De beste tips voor een griezelige party!

26/10/2022 Goed om te weten

Oktober, dat wil ook zeggen: tijd voor Halloween! Wil je een griezelig feest organiseren, waar iedereen het nog lang over heeft? Wij geven je de beste tips voor een halloweenparty om nooit te vergeten!

Griezelige decoratie voor Halloween

De klassieker blijft een uitgeholde pompoen, maar mag het deze Halloween voor jou iets akeliger zijn? Misschien kunnen de volgende decoratie-items jou wat inspiratie brengen.

Bij Dreamland vind je bijvoorbeeld een afgehakte voet en hand, een pop met lichtgevende ogen, een doodskist met pratende schedel of een zwevende magere hein met licht en geluid. Verstop ze ergens tussen de struiken of aan de voordeur, en jaag voorbijgangers de stuipen op het lijf! Hema heeft ook een zak vol spinnenwebben, waarmee je elke kamer van je woning extra kan versieren.

Dim de lichten, en zet bijvoorbeeld enkele sfeervolle flessen met lampjes verspreid in huis en in de tuin. Het motto: hoe donkerder, hoe beter. Zo kan je extra griezelen. ;-)

Akelige snacks

Halloween is natuurlijk niets zonder snoepgoed en lekkere dranken. Ga creatief aan de slag in de keuken en tover de meest griezelige hapjes en drankjes op tafel voor je halloweenparty!

Enkele tips:

• Met een blik hotdogworstjes en stukjes paprika creëer je in 1-2-3 akelige vingers. Werk af met een druppeltje ketchup, voor een bloederig effect!

• Groene alcoholvrije pisang (voor de kids), rood cranberry sap of een blauwe appelcider zonder alcohol: er zijn genoeg kleurrijke drankjes die voor die extra special touch zorgen tijdens je halloweenfeest.

• Wil je ook een voedzaam diner aanbieden? Een lekker pompoen- of erwtensoepje valt altijd in de smaak bij jong en oud! Zorg voor een griezelige toets en maak tekeningen in je soep. Een spin in z’n spinnenweb, een spookje,... Laat je creativiteit de vrije loop!

Passeren er in het weekend van Halloween heel wat kids aan je deur? Zorg dan ook voor wat originele snoepjes. Bij Hema vind je bijvoorbeeld oogballen gemaakt van melkchocolade, griezelchips en spooky spekjes. Een tip: stop de snoepjes in een heksenketel, succes gegarandeerd!

Halloweenfilms uit de TV VLAANDEREN Bibliotheek

En hoe maak je jouw halloweenfeest dan echt compleet? Met de beste halloweenfilms uit de TV VLAANDEREN Bibliotheek natuurlijk! Een tip: schaf een projector aan en speel de films op een groot wit doek af. Durf jij het aan om enge films op een giga scherm te zien?

Enkele filmtips voor jouw filmavond (PS: deze films zijn steeds voor 16+, maar in de Bibliotheek vind je ook leuke familiefilms voor groot en klein.)

Devil

Wat als je met een aantal vreemden vastzit in een lift, en er telkens iemand op gruwelijke wijze om het leven komt? Dan is het maar hopen dat je op tijd uit de lift geraakt. Het is aan politierechercheur Bowden om deze mensen te redden, voor het te laat is.

Tyler Perry's Boo! A Madea Halloween

Mag humor niet ontbreken tijdens jouw halloweenfeest? Zet dan zeker Tyler Perry's Boo! A Madea Halloween op jouw must-see lijstje. Madea heeft twee belangrijke taken tijdens Halloween: ze houdt een groep tieners in de gaten, maar beschermt daarnaast ook haar omgeving en dierbaren tegen gevaarlijke indringers zoals demonen, geesten en zombies. En dat doet ze op haar eigen humoristische manier!

Insidious: Chapter 2

De zoon van Josh (Patrick Wilson) en Renai Lambert (Rose Byrne) zat een tijdje vast in een bovennatuurlijke wereld, maar gelukkig wist hij te ontsnappen. Hun gezin is weer compleet en ze zijn o zo gelukkig dat zoon Dalton veilig thuis is. Het gevaar is toch niet geweken, als blijkt dat Josh nog een connectie heeft met deze wereld. Josh en Renai starten daarom een onderzoek, in de hoop dat ze deze connectie voorgoed kunnen verbreken. Het wordt een duistere zoektocht waarbij heel wat gevaar op hun pad komt.

TV VLAANDEREN wenst je een griezelige Halloween toe, en een fantastisch feest! ;-)