Fan van reality- tv? Deze shows zie je op tv
Terug naar de blog

Fan van reality- tv? Deze shows zie je op tv

17/08/2022 Op tv

Reality-tv, dat is vaak drama, pure romantiek, de harde realiteit of gewoonweg fantastisch vermaak. Stiekem houden we er wel van om een kijkje te nemen in het leven van bekende Vlamingen, of om een sappig liefdesavontuur en dramatische ruzies te volgen. Er zijn genoeg realityprogramma’s op tv die jou veel uurtjes kijkplezier bezorgen. Wij verzamelden onze favoriete realityprogramma’s, die nu of heel binnenkort op tv te zien zijn!

Nu te zien op tv

Het Beste Bod op Play4

In het realityprogramma het Beste Bod gaan een aantal experts en bekende Vlamingen op zoek naar unieke voorwerpen. Ze doen elk een bod en dan is het aan hen om de verkoper te overtuigen.

Verzamelaars van dienst zijn Dominique Persoone, Bartel Van Riet, Julie Vermeire, Rik Verheye, Hakim en Dean Delannoit. Het team van experten bestaat uit Paul De Grande, Robbe De Backer, Tim Mouling, Julie Vrijens, Mariëlle Dom en Eva De Brouwer. Ideaal vermaak als je wel van unieke objecten houdt!

Van maandag tot donderdag op Play4.

Waarheid, Durven of Doen op VTM

Van maandag tot donderdag kijk je ‘s avonds naar Waarheid, Durven of Doen. Iedere avond nemen vier andere bekende Vlamingen plaats aan tafel, maar op voorhand weten zij niet met wie ze de avond doorbrengen. Tijdens de gesprekken komen we vaak heel wat nieuwe dingen te weten over onze BV’s. Sensatie verzekerd!

Ik Vertrek op VTM 2

Ieder jaar vertrekken heel wat Nederlanders naar het buitenland, op zoek naar hun geluk. In ‘Ik Vertrek’ volg je de verhuis, de start van hun nieuwe leven en de moeilijke momenten die daarbij komen kijken. Pure reality, met ups en downs.

It's Your Fault I'm Fat op VTM 2

In deze Britse realityshow hebben tieners genoeg van hun overtollige kilo’s. Maar alleen afslanken is ook maar alleen, daarom willen ze hun familieleden aansporen om samen de strijd aan te gaan met die extra kilo’s.

Op één

In dit programma krijg je een blik achter de schermen bij de spoedgevallendienst van UZ Gent. Ze weten nooit wat ze kunnen verwachten, en voor de artsen, verpleegkundigen en ambulanciers is dus iedere dag volledig anders. Van een herseninfarct, tot een pijnlijke valpartij of een intense brandwonde: een mens kan wat meemaken.

Iedere maandagavond op één.

Dit najaar op jouw tv

Regi’s Academy op VTM 2

De vorige editie van Regi’s Academy was zo’n groot succes, dat Regi ook dit jaar een zoektocht start naar die ene unieke stem. Wie zal na Pauline het nieuwste lid worden van de Regi-familie? Je volgt de zoektocht binnenkort op VTM 2.

Docuserie Camille op VTM

Na haar deelname aan The Masked Singer is voor Camille Dhont alles razendsnel gegaan. Met honderden optredens in de zomer en maar liefst vijf keer een uitverkochte Lotto Arena, is 2022 voor haar echt al een succesjaar tot nu toe. Maar hoe ontpopte ze zichzelf van jong meisje tot echte popster? VTM besloot er een documentairereeks van te maken, die je later dit najaar ziet.

De Repair Shop op één

Bepaalde voorwerpen hebben zo’n mooi verhaal, waardoor het zonde is om ze weg te gooien als ze stuk zijn. In het nieuwe programma De Repair Shop worden gebroken voorwerpen hersteld door een team van vakmensen en ambachtslieden. Het gaat vaak om dingen die van generatie op generatie werden doorgegeven. Het programma focust op de mooie en vaak zeer emotionele verhalen van de eigenaars.

Hotel Römantiek op één

Ons favoriet liefdesprogramma maakt een comeback! In Hotel Römantiek gaan 65-plussers op zoek naar de liefde. Presentatoren van dienst zijn Philippe Geubels, Gloria Monserez en Sven de Leijer. Later dit najaar zal je deze reality-show kunnen volgen op één, en dus niet langer op Play 4.

Boer Zoekt Vrouw op VTM

Onze guilty pleasure als het op reality-tv aankomt? Dat blijft Boer Zoekt Vrouw. We vinden het fantastisch als we de zoektocht van onze boeren kunnen volgen. Ook dit jaar kregen we de boeren en boerin nog niet te zien, maar moeten kandidaten het enkel en alleen op basis van hun voorstelling doen. De looks, die zijn ook voor ons dus nog een groot geheim.

Jachtseizoen op VTM

Spot je deze zomer een BV in een oranje pak op straat? Dan weet je dat dit voor het gloednieuwe programma Jachtseizoen is. Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop vormen een jagersteam en gaan 4 uur lang op zoek naar een voortvluchtige. Dat doen ze met allerlei technische snufjes. Lukt het de BV om minstens 4 uur uit hun handen te blijven? Dan hebben de jagers verloren.

First Dates op één

Volg jij ook zo graag de gesprekken van de dates in First Dates? Goed nieuws dan, want binnenkort kijk je naar een gloednieuw seizoen. Nieuwe daters schuiven de voetjes onder tafel, en dit jaar zijn er ook tafels vrij voor mensen die enkel op zoek zijn naar vriendschap.

Je leest het, veel reality-tv!

En al deze realityprogramma’s kan jij binnen enkele minuten volgen dankzij APP TV van TV VLAANDEREN. Je kiest jouw abonnement en kan vervolgens 30 dagen lang gratis naar al je favorieten kijken. Vergelijk de abonnementen hier. Niet overtuigd? Dan zeg je jouw abonnement in enkele kliks af. Veel kijkplezier!