Het World Endurance Championship gaat bijna van start
Terug naar de blog

Het World Endurance Championship (6 Hours of Spa) gaat bijna van start! 

26/04/2023 Goed om te weten Op tv Zenderaanbod

Het weekend van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 april is het weer zover: dan komen de deelnemers van de grootste endurance race ter wereld (World Endurance Championship) naar België. Op het circuit van Spa-Francorchamps zal de belangrijke repetitie plaatsvinden, vooraleer binnen enkele weken de derde ronde wordt gereden. Het belooft een bijzondere editie te worden, want net dit jaar bestaat deze toonaangevende race maar liefst 100 jaar. Benieuwd wat je kan verwachten en waar je de race op televisie volgt? We zetten de belangrijkste details op een rijtje. 3 klasses: Hypercar, LMP2, LMGTE AM

Tijdens deze bijzondere repetitie nemen de constructeurs het tegen elkaar op in een bepaalde categorie. 

Hypercars

Er zullen een recordaantal Hypercars het tegen elkaar opnemen. Maar liefst 13 teams gaan de strijd aan, als generale repetitie voor Le Mans. Cadillac Racing voegt een tweede Cadillac V-Series.R Hypercar toe aan de Belgische WEC-ronde, en het Amerikaanse team gebruikt een extra No.3 Hypercar om goed voorbereid te zijn op de derde ronde. Nieuw in deze categorie is Hertz Team JOTA Porsche 963. Zij vervoegen voor het eerst na twee geslaagde races in Sebring en Portimao. 

Alhoewel Toyota Gazoo Racing de eerste overwinning van dit seizoen behaalde in Sebring, is er zeker voldoende competitie. Zo nam Ferrari AF Corse de derde positie in en zijn er nog andere kapers op de kust. 

LMP2

In deze klasse nemen 11 Oreca 07 Gibson-auto’s deel. Ons Belgische team WRT kent het thuiscircuit natuurlijk maar al te goed. Zij hopen dus hun tweede overwinning op rij binnen te halen. Natuurlijk is er ook voldoende concurrentie van andere teams, waaronder United Autosports,  Alpine Elf Team en Prema Racing.

LMGTE AM

In deze categorie strijden veertien auto’s om de eerste plek. Ons land wordt vertegenwoordigd door drie landgenoten. Sarah Bovy van Iron Dames zette fantastische prestaties neer in de Porsche 911 RSR tijdens de 1000 mijl van Sebring, en hoopt dit hier te mogen herhalen. Daarnaast doen ook Belgische coureurs Alessio Picariello (Iron Lynx) en Ulysse de Pauw (AF Corse) mee. Het parcours

Het circuit van Spa-Francorchamps is een van de mooiste ter wereld. Met iets meer dan 7 km en verschillende bochten, valt dit circuit wereldwijd in de smaak. De ligging is ook uniek, want het ligt in het hart van de Ardennen. Dankzij de vele hoogteverschillen krijgt Spa-Francorchamps dan ook de bijnaam van ‘glijbaan van de Ardennen.’Volg live via TV VLAANDEREN

De generale repetitie van het World Endurance Championship volg je live via TV VLAANDEREN. Dankzij APP TV Basic of APP TV Plus heb je enkel een internetverbinding nodig en kijk je waar en wanneer je dat wil via één van deze zenders: 

Nitro

Volg zaterdag 29 april live om 17u20 op de Duitse zender Nitro. 

Tipik

Volg je liever in het Frans?  Kijk dan zaterdag 29 april via de zender Tipik. Ze zenden gedurende de dag regelmatig uit om 12u30, 16u11 en 18u.