Kerstmarkten en activiteiten die zeker de moeite waard zijn dit jaar 
Terug naar de blog

Kerstmarkten en activiteiten die zeker de moeite waard zijn dit jaar 

13/12/2023 Zo doe je dat Goed om te weten

Wie december zegt, zegt kerstmarkten! Niets zo gezellig als een heerlijke wandeling langs verlichte kerstkraampjes, om dan een tussenstop te maken voor een verwarmende glühwein en iets lekkers. Benieuwd wat er dit jaar te beleven valt in ons land? Wij sommen voor jou de meest gezellige kerstmarkten en kerstactiviteiten op. 

 

Gentse Winterfeesten tot 31 december 

In Gent weten ze als de beste hoe ze een feestje moeten bouwen. In de feestmaand december wordt de volledige binnenstad namelijk omgebouwd tot een echt winters paradijs. Niet alleen ontdek je er heel wat knusse chalets, maar ook het reuzenrad en sfeervolle animatie is aanwezig. 

Must-sees tijdens jouw bezoek aan de kerstmarkt van Gent: 

  • De indoor Skibar Chez Babette
  • De kerstboom-draaimolen op het Emile Braunplein. 
  • De grootste mobiele rolschaatspiste van het land (400m² ) onder de stadshal. 

Meer informatie vind je op de website van de Gentse Winterfeesten

 

Wintergloed in Brugge tot 7 januari 

Brugge pakt dit jaar uit met maar liefst twee kerstmarkten, elk met eigen charmes. Zo vind je op het Simon Stevinplein een kerstmarkt waar je de mooiste ambachtelijke geschenken ontdekt, en kan je nadien op de Grote Markt langs de vele chalets van de andere kerstmarkt passeren. 

Activiteiten die je zeker niet mag missen in Brugge: 

  • De lichtbelevingswandeling Aurora, een wandeling van 2,5 km die jou langs de mooiste plekjes van Brugge brengt. Op elke plek ontdek je een fantastisch lichtspektakel en word je ondergedompeld in de magische sfeer van de stad. 
  • Trek je schaatsen aan en begeef je op de schaatsbaan op het Minnewater. Een unieke ervaring verzekerd! 

Lees meer over Wintergloed in Brugge via de website

 

Le Village de Noël in Luik tot 30 december 

Wat is er fijner dan een uitstapje naar onze prachtige Ardennen om de winterse sfeer op te snuiven? In Luik vind je de oudste en ook de grootste kerstmarkt van België. Er zijn maar liefst 200 chalets en het is dus echt de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Place Saint- Lambert en Place du Marché. 

Nog activiteiten die je niet mag missen: 

  • Op de website vind je een volledige programmatie want er komen heel wat dj’s, zangers en dansgroepen voor de nodige dosis entertainment. 
  • Het reuzenrad bezorgt je een mooi zicht over de stad. 
  • Ook de sleepiste is best bijzonder. De rodelbaan is zonder twijfel dé blikvanger van de kerstmarkt.

Lees meer hier. 

 

Jouw winters entertainment neem je altijd met je mee 

Combineer je al die bezoekjes aan de kerstmarkten met een overnachting in een lokaal hotel? Ook jouw entertainment neem je overal met je mee dankzij APP TV van TV VLAANDEREN. Gewoon even verbinden met het internet, en je kijkt direct naar al je favoriete tv-programma’s, films en series. Want Kerstmis, dat is toch ook hét perfecte excuus voor een marathon kerstfilms? PS: de eerste 30 dagen kijk je volledig gratis. Maak je account aan, kies het abonnement dat aan jouw noden voldoet (APP TV Basic of APP TV Plus) en start direct met kijken. 

Wij wensen jou en je familie een knusse kerstperiode toe en heel wat fijne bezoekjes aan de talrijke kerstmarkten in ons land!