Kerstvakantie 2021: leuke tips en uitjes
Terug naar de blog

Kerstvakantie 2021: leuke tips en uitjes

22/12/2021 Goed om te weten

De kerstvakantie is toch wel dé vakantie waar we als kind echt naar uitkeken. Gezellig met z’n allen gezelschapsspellen spelen, leuke dingen plannen, onszelf al dat lekkers gunnen… Een fantastische periode is het! Zit je zonder inspiratie en weet je niet goed hoe je die lange kerstvakantie moet vullen? Met deze leuke tips, activiteiten en uitjes zal de verveling niet snel toeslaan.

De leukste uitjes tijdens de kerstdagen

Boek een escape room / stadsspel

Ga eens voor een echte uitdaging en boek een escape room in de kerstvakantie. In ons klein land zijn er heel wat, een lijst met de beste escape rooms vind je hier. Zo’n escape room staat garant voor een onvergetelijk avontuur! We verzamelden onze 3 favorieten:

Als je wel van sprookjes en fantasie houdt: Alice in Wonderland

Wanneer je de deur van deze escape room opent, mag je het komende uur in Wonderland verblijven. De rokende rups, de bizarre kat en dansende kaarten, je komt ze allemaal tegen. Let wel op: na 1 uur gaat de deur voorgoed op slot, waardoor je voor eeuwig in Wonderland moet blijven. Meer weten? Bezoek de website van deze escape room.

Voor fans van zenuwslopende horror: Panic Room

We bevinden ons in het jaar 2039. Menselijke agressie heeft ervoor gezorgd dat al het leven op aarde dood is. Enkel een aantal mensen zijn nog in leven en proberen vooral te overleven. Als overlever zit je gevangen in de kelder van een groot verlaten landhuis. Zal het je lukken om te ontsnappen? Je hebt 60 minuten de tijd! Meer lezen kan hier.

Speciaal voor de kids

Bij Maison Mystique in Geraardsbergen kan je terecht voor het kinder-stadsspel ‘word jij ook geheim agent?’ De GGKP of de Geheime Geraardsbergse Kinderpolitie is een geheime groep kinderen die de misdaad bestrijden in ons land. Kunnen de kids ook geheim agenten worden? Trek met een trainingstas doorheen Geraardsbergen. Als je al de opdrachten binnen de tijd kan afronden, mag je deel uitmaken van deze geheime groep. Dit spel is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Ze hebben ook andere spellen die geschikt zijn voor kinderen van 14 jaar of ouder en die plaatsvinden in escape rooms.

Winterland Hasselt

Heel wat kerstmarkten zijn spijtig genoeg afgelast dit jaar, maar in Hasselt beleven ze deze kerst een covid-proof Winterland. Het gigantisch reuzenrad, de overdekte schaatsbaan, een mega schuif-af, de lekkere restaurantjes… Hier snuif je echt de kerstsfeer op!

Combineer het met een bezoekje aan de stad, zo kan je Hasselt verder ontdekken.

Nog originele (kerst)uitjes

Zoek je een activiteit bij jou in de buurt? Via de handige zoekfunctie van Riebedebie kom je direct te weten wat er bij jou in de buurt te beleven valt. Je hebt op die manier voldoende inspiratie, ook op andere momenten van het jaar!

Leuke dingen om thuis te doen tijdens de kerstvakantie

Organiseer een kerstshoot met het gezin

Haal de slingers en lichtjes maar boven, zet de camera op statief en gebruik daarna de zelfontspanner voor een originele kerstfoto met het volledige gezin. Leg die gezellige momenten voor altijd vast!

Maak een slideshow met grappige herinneringen

Het is toch zonde dat al die mooie foto’s in fotoboeken steken. Blader samen door de fotoboeken en verzamel de leukste foto’s voor een slideshow. Samen terugblikken op al die fijne momenten, er is niets gezelliger dan dat! Die leuke kerstfoto die je daarjuist genomen hebt, die mag uiteraard ook niet ontbreken.

Surprise socks: eentje voor iedere dag

Wanneer het buiten koud en donker is, mag je jezelf wel wat extra verwennen. Hang voor elkaar surprise socks op, eentje voor iedere dag. In iedere sock zit een kleine verwennerij, om de kerstvakantie warm door te komen!

Een filmmarathon in je meest zachte kerstpyjama

Al die hartverwarmende kerstfilms brengen je instant in kerstsfeer. Trek je kerstpyjama en sokken aan en maak een lijstje met je favoriete kerstfilms. In de Bibliotheek van je TV VLAANDEREN APP vind je er heel wat!

Wist je trouwens dat al deze series en films gratis inbegrepen zijn voor de abonnementen Basic, Basic+, APP TV Basic en APP TV Plus? Met een APP TV-abonnement kan je direct starten met kijken, in slechts enkele minuten is je account aangemaakt en ontdek je al de series en films.

Met deze uitjes, activiteiten en tips kom je die kerstvakantie warm en zonder verveling door. TV VLAANDEREN wenst je prachtige kerstdagen toe!