Mooi weer? 7 leuke activiteiten voor je volgende uitstap
Terug naar de blog

Mooi weer? 7 leuke activiteiten voor je volgende uitstap

17/09/2020 Goed om te weten

De zomervakantie is dan wel voorbij, maar het zonnetje schijnt nog volop. Alhoewel het weer in België soms redelijk onvoorspelbaar kan zijn, genieten we in de herfst toch vaak van heel wat zonnige dagen. Het moment om naar buiten te trekken! Nog geen plannen en ben je op
zoek naar ideeën? Dit zijn onze 7 leukste activiteiten die je kan doen bij mooi weer.

1. Trek door heel België

Door de wereldwijde pandemie blijven we allemaal zoveel mogelijk in eigen land. Maar dat hoeft geen probleem te zijn. Trek dit najaar door heel België en verken de mooiste plaatsen in ons land. Dankzij Arnout Hauben en Tom Waes heb je alvast genoeg inspiratie voor je volgende uitstapjes in eigen land!

● Kijk elke maandag om 20u40 naar Eén en volg de tocht van Arnout in Dwars Door België. Hij doorkruist er heel het land en gaat op zoek naar verhalen rond de geschiedenis van België.
● Later dit najaar gaat Tom Waes op zoek naar avontuur in Reizen Waes:
Vlaanderen . Je leert op deze manier Vlaanderen op een unieke en vooral
avontuurlijke manier kennen.

TV kijken, dat doe je trouwens via al jouw schermen dankzij TV VLAANDEREN . Je favoriete programma’s volgen, dat kan dus ook tijdens je uitstap!

2. Plukken maar tijdens de plukdagen

De ideale activiteit bij mooi weer? Zelf appels en peren plukken! In de herfst organiseren verschillende fruitbedrijven de peren -en appelplukdagen, en dan mag je ook zelf gaan plukken. Trek er samen met de fruitboer op uit, en pluk zoveel fruit als je wil tegen een gunstig tarief. Benieuwd waar en wanneer je dat kan doen? Op de website van Visit Limburg krijg je een overzicht van de Limburgse fruitboeren, maar je kan ook eens kijken op de websites van fruitbedrijven in jouw buurt.

Nog een voordeel: met die verse appeltjes maak je de lekkerste appeltaart. Heerlijk bij een tasje koffie of thee op zo’n typische herfstdag.

3. Lekker lezen in de zon

Mooi weer is het ideale moment voor een verdiende pauze in het zonnetje. Zak onderuit in een hangmat of op je terras en neem er dat ene boek bij dat je eigenlijk al heel lang wou lezen, maar waar je nog geen tijd voor hebt gehad.
Kijk je liever naar films? Dankzij VOD, onze filmcatalogus , kijk je naar een groot aanbod nieuwe films of klassiekers. Dat kan zowel via je Smart TV als op je laptop, smartphone of tablet. Tv kijken in de tuin? Check!

4. DIY - je herfstdecoratie maak je zelf

Je interieur gezellig maken? Daar hoef je absoluut geen dure aankopen voor te doen. Pinterest staat namelijk vol met de leukste ideeën waardoor je die decoratie gemakkelijk zelf maakt. Dat is niet alleen creatief, maar ook een pak goedkoper. Doe eerst wat inspiratie op, trek daarna je laarzen aan en ga in het bos op zoek naar kastanjes, blaadjes, dennenappels,… Voeg eventueel nog wat kaarsen en lichtjes toe en je interieur is helemaal herfst-proof!

5. Een herfstshoot op een mooie locatie

Mooie herfstdagen zijn ideaal voor een mini-shoot met je partner of het gezin. Een prachtige zonsondergang, de mooie herfstkleuren en landschappen: ze vormen dé perfecte setting voor zo’n shoot. Alleen nog even een afspraak vastleggen met een fotograaf en genieten maar!

6. Uitwaaien aan de Kust

Enkel in de zomer naar de Kust? Think again! In de herfst laat de Kust zich van z’n mooiste kant zien. Het is heerlijk uitwaaien op het strand, en in de vele natuurgebieden kan je prachtige wandelingen maken.
Is het toch wat frisser? Na het wandelen geniet je van een warme maaltijd in één van de geweldige restaurantjes. De perfecte afsluiter van een geweldige trip naar zee.

7. Pannenkoeken eten met zicht!

De zon, een zalige boottocht en verse pannenkoeken? Deze drie ingrediënten zorgen voor een onvergetelijke dag. Vaar mee met De Zander en verken de Kempense natuur vanop het water. Je krijgt er meer informatie over de omgeving en geniet er daarna van een lekkere pannenkoek met het gezin. Gezellig met z’n allen op stap, niets fijner dan dat!

Welke activiteiten kan jij bij mooi weer van je to-do lijstje schrappen?