Moederdag inspiratie
Terug naar de blog

Moederdag inspiratie: met deze 8 tips zorg je voor een fantastische dag

11/05/2023 Goed om te weten

Moederdag: dé dag waarop we onze liefde voor alle mama’s extra tonen. Deze belangrijke vrouw(en) uit je leven verras je natuurlijk graag met een geschenk waar ze uren plezier van heeft. Alhoewel er niks mis is met de typische Moederdagcadeaus, is het misschien nog fijner om ze dit jaar op een unieke manier te verwennen. Met deze originele tips bezorg je jouw mama (of jezelf ;-)) een dag om nooit te vergeten.

Een uniek verwenpakket geleverd aan huis

Geef je mama verwenmomenten cadeau met een zelf samengestelde verwenbox. Van lekkernijen tot badproducten, of een doos vol bloemzaadjes voor iemand met groene vingers, je kiest de inhoud en een bijpassend kaartje. Daarna wordt de box voor jou aan huis geleverd, of je levert ze zelf. Pure verwennerij!

Bloemen die niet verwelken

In plaats van dat jaarlijks bosje bloemen kan je deze keer voor een boeket droogbloemen kiezen. Die blijven zeker een jaar mooi (afhankelijk van de plaats waar ze staan) en hebben net zo’n mooie kleuren als gewone bloemen. Origineel is het absoluut en je mama geniet er een lange tijd van. Win-win!

Breng herinneringen tot leven

Heb je nog broers of zussen? Vraag aan iedereen om een video op te nemen waarin ze vertellen over hun favoriete herinneringen. Steek er nog wat leuke foto’s van vroeger tussen en verstuur de video op Moederdag. Wedden dat je mama wel een traantje laat? Zo heeft ze alvast genoeg beeldmateriaal om later terug naar te kijken.

Met liefde klaargemaakt

Draai de rollen eens om en maak een hele menu klaar voor Moederdag. Of bak een hartjestaart, want liefde gaat niet alleen bij de mannen door de maag. Op de website van VTM Koken vind je het recept voor een heerlijke hartjestaart met peren en kersen. Met dit recept scoor je vast en zeker.

Terrasje meepikken

De lente, dat is ook hét moment om die eerste terrasjes mee te pikken. Reserveer alvast een plekje op het terras van haar favoriet restaurant of café en geniet samen volop van deze, hopelijk, zonnige lentedagen. Geen plaats meer? Dan maak je het gewoon thuis gezellig met een heerlijke apero op eigen terras.

Verras haar met een verrassingsreisje

Is jouw mama wel fan van verrassingen? Dan is deze tip iets voor jou. Via Srprs.me kan je een giftcard aankopen voor een verrassingsreis. Wanneer ze haar reis boekt kan ze de bestemming dus niet zelf kiezen, maar wel 3 bestemmingen uitsluiten. Deze cadeautip zorgt ongetwijfeld voor het gewenste verrassingseffect!

Geef een geurbeleving van eigen bodem cadeau

Een lekker geurtje, welke vrouw is daar nu geen fan van? Pak het deze keer origineel aan op Moederdag, en ga voor een lokale geurbeleving. Miglot is namelijk hét allereerste Belgische parfummerk. De Discoverybox bevat de 18 verschillende geuren in mini-formaat, waarmee mama thuis kan experimenteren.

Samen gezellige tv-momenten beleven

Blijf je liever thuis? Ook dat kan supergezellig zijn. Kies je favoriete films en series uit via de TV VLAANDEREN Bibliotheek en nestel je comfy in de zetel. Als je nog wat inspiratie kan gebruiken, dan komen deze kijktips wel van pas.

- Fan van series over het Wilde Westen? Zet dan zeker Django op je must-see lijst. Onze eigen Belgische acteur Matthias Schoenaerts vertolkt de rol van Django, en dat doet hij fantastisch. Een tijd geleden was Django getuige van de moord op zijn eigen gezin, maar hij denkt nog steeds dat zijn dochter Sarah kon ontsnappen. Nu start hij de zoektocht naar zijn verloren dochter.

- Wil je eens goed lachen? Dan is Servant of The People een aanrader. Deze serie is best uniek, want de enige echte president van Oekraïne speelt mee in de serie. Hij mocht namelijk de rol van geschiedenisleerkracht Vasiliy vertolken in deze satirische comedyserie. Vasiliy heeft het niet voor politiekers, en verzet zich volop tegen corruptie. De serie is dan wel fictief, maar bevat heel wat verwijzingen naar de huidige problematiek.

- Voor de echte liefhebbers van crimeseries, zijn er Paris Police 1900 & Paris Police 1905. Het eerste seizoen was zo spannend, dat er wel een tweede seizoen moest komen. Deze keer opnieuw met een nieuwe mysterieuze moord. De series nemen ons mee naar het tijdperk Belle époque. Dat mag dan wel een periode geweest zijn waar handel en wetenschap sterke groei kenden, het was ook een donkere periode vol rellen, moorden en uitbraken (zoals een syfilis-plaag).

- Heeft mama eerder zin in een vleugje romantiek op Moederdag? Kijk dan gezellig samen naar Planet Single. We volgen acht mensen die op zoek zijn naar de liefde van hun leven. En dat is een ware rollercoaster, waarbij ze heel wat ups & downs doormaken. Maar of ze uiteindelijk de liefde zullen vinden, dat is de belangrijkste vraag. Een heerlijke romcom, goed voor heel wat kijkplezier!

Al deze kijktips zijn gratis inbegrepen bij een Basic, Basic+, APP TV Basic of APP TV Plus abonnement. Bij APP TV heb je enkel een internetverbinding nodig, en kan je dus direct starten met kijken. Wist je trouwens dat je de eerste 30 dagen gratis kijkt? Mooi meegenomen!

Als je jouw mama een onvergetelijke dag wil bezorgen, dan combineer je toch gewoon al deze tips? ;-) We zijn er zeker van dat deze Moederdag voor altijd in haar geheugen gegrift zal staan. TV VLAANDEREN wenst alle mama’s alvast een fijne Moederdag!