Roland Garros gaat van start: volg live de wedstrijden
Terug naar de blog

Roland Garros gaat van start: volg live de wedstrijden

21/05/2024 Goed om te weten Op tv

Het tweede grandslamtoernooi van het seizoen gaat van start. Roland Garros kent wel een bijzondere start dit jaar, aangezien verschillende spelers uit de top tien wegens blessures al moesten afhaken op de Madrid Open, en ook hun deelname aan Roland Garros onzeker is. Benieuwd welke Belgische spelers meedoen? We zetten alles op een rijtje. 

Wanneer vindt Roland Garros plaats en hoe volg je de wedstrijden live? 

Het grandslamtoernooi start op zondag 26 mei en eindigt op 9 juni. De wedstrijden volg je live op France 2. Daar word je dagelijks op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.  

Wist je dat je via APP TV overal en wanneer je dat wil je favoriete programma’s bekijkt? Je hebt enkel een actieve internetverbinding nodig. France 2 is inbegrepen bij het APP TV Plus abonnement. Graag eens testen? De eerste 30 dagen kijk je gratis. Maak hier je account aan en start direct met kijken. 

Welke Belgische spelers mogen deelnemen?

De kwalificaties: 

Zizou Bergs (ATP 102) en Joris De Loore (ATP 198) weten tegen wie ze het opnemen in de eerste plaatsingsronde. Bergs speelt tegen de Fransman Clement Chidekh (ATP 280), en voor De Loore is Mark Lajal (207) uit Estonia de tegenspeler. Het is onze twee Belgische spelers nog nooit gelukt om door te stoten tot het hoofdtoernooi. Benieuwd of het hen dit jaar wel lukt. 

De hoofdtabel: 

David Goffin heeft meer geluk, want hij mag voor de dertiende opeenvolgende keer deel uitmaken van de hoofdtabel. Eigenlijk had hij geen plek op de hoofdtabel gekregen, aangezien dit voor de eerste 99 op de ATP-ranking is weggelegd. Maar nadat Marin Cilic door een geplande operatie moest afhaken, kreeg hij alsnog een plek op de hoofdtabel. 

Ook voor onze Belgische vrouwen zijn er geen kwalificaties. Elise Mertens (ATP 27), Greet Minnen (ATP 86) en Alison Van Uytvanck (APTV 398) hebben een plek op de hoofdtabel. Yanina Wickmayer doet dit jaar niet mee, om volop rust te nemen door haar rugproblemen. 

Een naam om in de gaten te houden is Jeline Vandromme. Ze is amper 15 jaar, maar mag zichzelf nu al een toptalent noemen. Ze kwam voor het eerst in de spotlights te staan toen ze het Europees kampioenschap voor 16-jarigen won, en won ook al op de Europese Masters in Monaco.

Benieuwd hoe onze Belgische spelers het er vanaf brengen?

Wij houden je op de hoogte! Volg TV VLAANDEREN op Instagram of Facebook en ontdek de laatste nieuwtjes, programma’s en tips.