Roller Coaster day op 16/08: de leukste achtbanen in Europa 
Terug naar de blog

Roller Coaster day op 16/08: de leukste achtbanen in Europa 

17/08/2023 Goed om te weten Films & Series

Hou je wel van wat avontuur en een goede portie adrenaline? Niets kan tippen aan een rit op de achtbaan, voor die ultieme kick. Wist je trouwens dat op 16 augustus in verschillende landen Rollercoaster Day gevierd wordt? 16 augustus 1898 was de dag waarop de eerste achtbaan met loops gepatenteerd werd, en daarom wordt het nu jaarlijks op 16 augustus gevierd.  Wij zetten de beste achtbanen in Europa op een rijtje, voor jouw adrenalineboost. 

 

Kondaa in Walibi (België)

Voor één van de snelste en hoogste achtbanen van de Benelux moet je in Walibi zijn. Deze rollercoaster werd in het jaar 2021 gebouwd en is maar liefst 1200 meter lang. Met een hoogte van 50 meter en een snelheid van 113 kilometer per uur, is het een absolute favoriet bij iedereen die van een kick houdt. 

 

Red Force in Ferrari Land (Spanje)

De naam zegt al genoeg: deze attractie draait rond brute kracht en bereikt maar liefst een topsnelheid van 180 kilometer per uur in slechts 5 seconden. Daarnaast bevindt het hoogste punt zich op maar liefst 112 meter. Hiermee mag de Red Force in het Spaanse pretpark Ferrari Land een plaats innemen van de top vijf snelste en hoogste achtbanen wereldwijd.

 

Silver Star in Europa Park (Duitsland)

Fans van achtbanen moeten zeker één keer in hun leven het Europa Park in Duitsland bezoeken. Hier bevinden zich maar liefst 13 rollercoasters. Mack Rides, het bedrijf dat Europa Park oprichtte, is namelijk een van de vijf grootste achtbaanontwerpers wereldwijd. 

De achtbaan Silver Star is maar liefst 1620 meter lang, heeft een topsnelheid van 127 kilometer per uur en heeft een hoogte van 73 meter. Het parcours van deze rollercoaster verloopt over het algemeen wel rustig, en is daarom voor heel wat mensen toegankelijk. Toch mag ook deze achtbaan een plaatsje innemen op de lijst van snelste achtbanen van Europa. 

 

Fury in Bobbejaanland (België)

Een van de meest bijzondere rollercoasters wereldwijd moet Fury in Bobbejaanland wel zijn. Wanneer je een ritje wil maken op deze achtbaan, krijg je eerst de keuze. Neem je de wachtrij links voor een rit voorwaarts, of laat jij het lot beslissen? Bezoekers kunnen bij deze rollercoaster zelf kiezen of ze de rit voorwaarts of achterwaarts laten verlopen. Bovendien bereikt ook deze rollercoaster een topsnelheid van 106,6 kilometer per uur en is deze in totaal 43 meter hoog. 

 

Goliath in Walibi Holland (Nederland) 

Eén van de snelste achtbanen in Nederland? Daarvoor moet je bij de Goliath in Walibi Holland zijn. Ons buurland heeft daar met de Goliath een fantastische rollercoaster die 106 kilometer per uur haalt, en bijna 50 meter hoog is

 

Jouw portie adrenaline uit de Bibliotheek

Geen tijd om al die fantastische achtbanen uit te proberen? Jouw dosis avontuur vind je ook gewoon in je woonkamer. Onze Bibliotheek bevat namelijk de beste kijktips die jou die kick bezorgen. PS: via APP TV Basic of APP TV Plus kijk je de eerste 30 dagen volledig gratis. 

  • Inside the Masters of Dirt (Inplus-Bibliotheek)

Motorcross, mountainbike, bmx, quadbikes,... Inside the Masters of Dirt gunt je een blik achter de schermen bij extreme sporten. Verwacht je aan spectaculaire stunts van enkel de besten in hun vak. 

  • Survival (National Geographic)

Roofdieren die constant op de loer liggen, de opwarming van de aarde, extreme klimaten en schaarse hulpmiddelen: overleven in gevaarlijke landschappen vraagt heel wat doorzettingsvermogen. Verschillende avonturiers trekken op reis naar gevaarlijke gebieden en tonen hoe zij er alles aan doen om er te overleven. 

  • Danny Boy (film uit de BBC-catalogus)

Danny Boy vertelt het aangrijpende en waargebeurde verhaal van een soldaat die van held tot oorlogsmisdadiger uitgroeide. De vraag is natuurlijk of de beschuldigingen van deze oorlogsmisdaden echt kloppen. Er wordt vervolgens een mensenrechtenadvocaat ingeschakeld om na te gaan waar de waarheid ligt. 

  • ALEX (serie uit de Canal+ Series-catalogus) 

Wanneer agent Alex Leko per ongeluk zijn partner vermoordt, wil hij zelf voorgoed uit het misdaadmilieu stappen. Hij is van plan het contact met misdaadbaas BG te verbreken. Maar zomaar uit de criminele wereld stappen, dat zal moeilijk worden. 

Het beste entertainment voor jouw adrenalinekick, ontdek je via de Bibliotheek van TV VLAANDEREN. Enjoy!