Series die gebaseerd zijn op een boek
Terug naar de blog

Series die gebaseerd zijn op een boek

10/08/2023 Goed om te weten Films & Series

Op 9 augustus is het Dag van de Boekenliefhebber (World Book Lovers Day), een dag waarop volop aangemoedigd wordt om boeken te lezen. Want lezen, dat is gezond en bovendien heerlijk ontspannend. Ook op onze redactie zijn er heel wat boekenfans, maar we vinden het net zo fijn om series of films te kijken die gebaseerd zijn op een boek. En zo hebben we er ook een aantal in onze Bibliotheek! Benieuwd? We lijsten ze voor je op.

Sanditon (seizoen 2) uit onze BBC 1 - Bibliotheek

Fan van Bridgerton en ben je op zoek naar een nieuwe kostuumdrama-serie om te bingen? Momenteel kijk je naar het tweede seizoen van Sanditon, wat gebaseerd is op het enige onafgewerkte manuscript van Jane Austen.

Voor deze serie trekken we naar de kust van Sanditon, waar we kennismaken met Charlotte Heywood (gespeeld door Rose Williams). Seizoen 2 speelt zich zo’n 9 maanden na seizoen 1 af. Charlotte keert terug naar Sanditon, want ze was een tijdje afwezig door het overlijden van iemand bijzonder. Haar zus Alison Heywood vergezelt haar en zij gaat zowel voor zichzelf als haar zus op zoek naar een geschikte man. Hun komst brengt wel wat chaos met zich mee. Benieuwd hoe de plaatselijke inwoners hiermee omgaan.

Springvloed (seizoen 1 en 2) uit onze Canal+ Series - Bibliotheek

Hou je wel van een Zweede crimeserie? Dan moet je Springvloed gezien hebben, een serie waarbij het eerste seizoen gebaseerd is op de gelijknamige detectiveroman van Cilla en Rolf Börjlind uit 2012. Wanneer een sadistische moord wordt gepleegd op een eiland, blijft de zaak 25 jaar lang een groot mysterie. Olivia Rönning, een politieagente in opleiding, wordt op de zaak gezet. Ze ontdekt dat ze contact moet opnemen met hoofdcommissaris Tom Stilton, die destijds verantwoordelijk was voor het onderzoek.

Seizoen 2 is gebaseerd op het boek De Derde Stem. Een moord in Stockholm wordt zo in scène gezet dat het lijkt op zelfmoord. Maar er blijkt toch een link te zijn met de moord op een ander slachtoffer in Marseille. Mette Olsäter krijgt de zaak toegewezen en krijgt hierbij de hulp van Tom Stilton.

I.M (seizoen 1) uit onze Canal+ Series - Bibliotheek

25 jaar na de dood van Ischa Meijer, verschijnt de vierdelige serie I.M., gebaseerd op het gelijknamige boek van Connie Palmen. Deze serie is best bijzonder, want Connie schreef over haar eigen passievolle relatie die ze met Ischa Meijer had, een beruchte journalist en echte rokkenjager.

Na een interview probeert Ischa Connie op een brutale manier voor zich te winnen, maar daar gaat ze voorlopig nog niet op in. Ze kiest bewust voor een periode van 7 dagen van kuisheid, vooraleer ze zichzelf aan hem overgeeft. Een bijzonder maar ook hartverscheurend liefdesverhaal voor alle romantische zielen.

Kijk de eerste 30 dagen gratis via APP TV

Via APP TV kan je direct starten met kijken naar je favoriete tv-programma’s en films of series uit onze Bibliotheek. De eerste 30 dagen test je trouwens gratis je abonnement. Kies hier je abonnement, maak je account aan en kijk waar en wanneer je dat wil naar al jouw favorieten.

Enjoy!