Series met sterke vrouwen om te bingen
Terug naar de blog

Series met sterke vrouwen om te bingen tijdens Internationale Vrouwendag

8/03/2023 Goed om te weten

Vandaag is het Internationale Vrouwendag, hét moment om invloedrijke vrouwen in de spotlights te zetten. Er zijn zoveel sterke vrouwen die voor belangrijke veranderingen zorgden doorheen de geschiedenis. Speciaal voor deze dag zetten we graag series uit onze Bibliotheek in de kijker, waarin sterke vrouwen een prominente rol spelen.  Catherine The Great in de serie The Great 

Catherine The Great, ook gekend als Catherine The Great, was de langste vrouwelijke heerser in Rusland. Zo’n sterke vrouw, die duidelijk wist wat ze wil, kunnen we alleen maar bewonderen. 

Het was een vrouw met een duidelijke missie: van Rusland een beter land maken. In seizoen 1 maken we kennis met de jonge Catherine die richting Rusland trekt om er te trouwen met Keizer Peter III. Op dat moment gelooft ze nog volop in de romantiek, en ze beeldt zich een sprookjeshuwelijk in. Tot ze haar toekomstige echtgenoot ontmoet. Keizer Peter III, een arrogante bullebak, is het tegenovergestelde van de man uit haar dromen. Hij staat haar ambitieuze plannen dan ook volledig in de weg, waardoor ze hem voorgoed uit de weg wil ruimen. In seizoen 2 is Catherine zwanger van haar eerste kindje. En haar plannen om haar man uit te schakelen? Die bestaan nog steeds. 

Dé ideale serie om te bingen tijdens Internationale Vrouwendag! 

Martha Mitchell in de serie Gaslit 

Watergate, het politieke schandaal uit de jaren 70 zorgde voor heel wat ophef. Uiteindelijk heeft het ook geleid tot het aftreden van president Nixon.

In heel dit verhaal speelde Martha Mitchell een centrale rol. Zij was de vrouw van John Mitchell, de procureur-generaal van Nixon. Ze riskeerde haar reputatie en bracht het schandaal naar buiten. Een gigantisch risico als je weet dat kabinetsvrouwen uit die tijd enkel mooi moesten zijn en het zwijgen werden opgelegd. 

Martha liet maar al te graag van zich horen. Ze gaf heel wat interviews en was ook te gast bij verschillende talkshows. Ze kreeg hierdoor ook de bijnaam van The Mouth of the South. De partij van Nixon deed vervolgens aan gaslighting: verwarring zaaien en Martha afschilderen als een gestoord persoon. Hierdoor was het voor buitenstaanders nog moeilijk om de realiteit te zien. Er ontstonden toen twee grote groepen: de aanhangers van Nixon en de groep mensen die Martha wel geloofden. 
Via de TV VLAANDEREN Bibliotheek kijk je naar een uitgebreid aanbod films en series

The Great en Gaslit zijn slechts twee van de toptitels die je in de Bibliotheek terugvindt. 

Wist je trouwens dat je via APP TV van TV VLAANDEREN de eerste 30 dagen gratis naar de tv-zenders en al deze series en films kijkt? Zo heb je uitgebreid de tijd om jouw abonnement te testen. 

Kies jouw abonnement hier, maak een account aan en kies je internetverbinding. Dan kan je direct starten met kijken. Geniet ervan!