Servant of The People met Zelensky in de hoofdrol
Terug naar de blog

Servant of The People met Zelensky in de hoofdrol: nieuw in de Bibliotheek! 

7/02/2023 Films & Series

Nog voor Volodymyr Zelensky president van Oekraïne werd, zag je hem al op je scherm. Hij mocht namelijk de rol van geschiedenisleerkracht Vasiliy vertolken in de satirische comedyserie Servant of The People. Een carrière als komisch acteur? Dat was niet de reden waarom hij deze rol aanvaarde. Het werd vooral dé ideale campagne om niet veel later zijn kandidatuur voor presidentschap aan te kondigen. Zijn partij kreeg zelfs de naam Servant of The People. Een slimme zet! 

Servant of The People is nu beschikbaar in de Bibliotheek van TV VLAANDEREN. Of deze serie het kijken waard is? Onze redactie zocht het voor je uit. 



Verzet tegen corruptie en wanpraktijken

Geschiedenisleerkracht Vasily Petrovich Goloborodk heeft het niet voor de politiekers, en dat mag iedereen geweten hebben.Tijdens een speech over de politieke corruptie bereikt hij onbedoeld het grote publiek, wanneer één van zijn studenten hem filmt en deze video viraal gaat. Oekraïners kunnen zich helemaal vinden in zijn visie, en niet veel later wordt Vasily verkozen tot president. 

Als president ervaart hij zelf de verscheidene problemen waar Oekraïne mee te kampen heeft: de oneerlijke verdeling van rijkdom, de decadente levensstijl van politici en wantrouwen van het gewone volk. Hij zoekt een weg doorheen de corruptie, en doet dat op zijn eigen humoristische manier. 



Fictief, maar wel een verwijzing naar de huidige problemen

Uiteraard is deze serie niet volledig waargebeurd, maar de producers verwijzen met deze serie naar de problemen waar hun land mee te maken heeft. En dat deden ze met succes, want Servant of The People wordt zelfs vergeleken met populaire Amerikaanse series zoals Veep en Parks and Recreation. Zo werd de serie niet alleen in Oekraïne een hit, maar kon het verhaal wereldwijd al kijkers bekoren. 

De serie mocht tot op heden 3 nominaties en 2 awards in ontvangst nemen. Ze wonnen de award van Best Producer, Best Feature TV Series tijdens de Teletriumph awards van 2016. Ook Zelensky mocht toen de award van Best Actor in ontvangst nemen. Een president met acteertalent, dat is het publiek uiteraard niet ontgaan. 



Score van onze redactie 

Een president die acteert, daar verwacht je misschien niet veel van. Maar de acteerprestaties zijn verbazingwekkend sterk! Ook als je geen fan bent van series rond politiek, is deze serie een aanrader. Het brengt de talrijke problemen van Oekraïne in kaart en is vooral ook een portret van een hardwerkende, eerlijke man die het politiek landschap voorgoed wil veranderen. Voor de sterke acteerprestaties en de humoristische insteek geven wij deze serie een 8,7/10. 



Kijk Servant of The People via de TV Vlaanderen Bibliotheek

Wil je deze comedyserie graag kijken? Dat kan via onze Bibliotheek. Wist je trouwens dat je de eerste 30 dagen gratis kijkt, wanneer je een APP TV Basic of APP TV Plus abonnement kiest? Dat is genoeg tijd om te ontdekken of zo’n abonnement iets voor jou is. 

Veel kijkplezier! En laat ons gerust weten wat jij van deze serie vindt.