Sinterklaasprogramma’s voor de kids: ontdek leuke kijktips 
Terug naar de blog

Sinterklaasprogramma’s voor de kids: ontdek leuke kijktips 

27/11/2023 Goed om te weten Op tv

Het is weer zover: de lieve goede Sint heeft zijn intrede gemaakt in ons land en trekt binnenkort over de daken om alle brave kinderen extra te belonen dit jaar. Kijken je kids ook zo hard uit naar de komst van Sinterklaas? Met de volgende sintprogramma’s kan het aftellen helemaal beginnen. 

 

Dag Sinterklaas

Het zijn drukke tijden voor Sinterklaas, want die pakjes maken zichzelf natuurlijk niet. 

In Dag Sinterklaas volgen we de avonturen van de Sint, de pieten en hun volledige entourage. Daarnaast krijgt de Sint ook elke aflevering een brief van een kind met een belangrijke vraag, waar hij met plezier een antwoord op geeft. 

Iedere dag op Ketnet.

 

Filmtip: Sinterklaas & het Gouden Hoefijzer 

Wanneer het paard van Sinterklaas een hoefijzer verliest, is dat een groot probleem. Zonder zijn magische hoefijzers kan hij namelijk de daken niet op, en zullen al de brave kinderen geen cadeautjes ontvangen… Sinterklaas wil niemand ongerust maken, en gaat daarom samen met Bloem op zoek naar een gouden hoefijzer, zodat zijn paard toch nog de daken op kan. 

Kijk zaterdag 2 december om 8u30 op VTM. 

 

Sintervraagje 

Als Sinterklaas in het land is, dan duiken er vaak heel wat vragen op bij kinderen. In Sintervraagje nemen enkele kids de tijd om al deze vragen te beantwoorden. Zo ontdek je hoe oud Sinterklaas is, met welk vervoer hij naar België komt, en leer je meer over de taakjes van Piet. 

Krijg je ook graag een antwoord op al deze vragen? Kijk dagelijks naar Sintervraagje op Ketnet. 

 

Kaatjes Kameraadjes 

Ook Kaatje kijkt uit naar de komst van de Sint, maar ze vraagt zich nog enkele zaken af. 

Want zal Sinterklaas haar huisje en laarsje wel vinden? Haar kameraadjes staan haar graag bij met advies.

Elke dag op Ketnet.

 

De Sintkrant 

Wil je graag bijleren over Sinterklaas en zijn vrienden? In de Sintkrant komen er leuke sinterklaasliedjes aan bod, verrast Piet jou met raadseltjes en entertaint Conchita jou graag met een gezellige knutselsessie. 

Kijk dagelijks naar Ketnet. 

 

Sarah Zingt

Sinterklaas kapoentje, daar wordt aan de deur geklopt,... Ken jij de sintliedjes al? In Sarah Zingt kunnen de kids volop meezingen met de leukste klassiekers.

Iedere dag op Ketnet.

 

Volg jouw favoriete programma’s via de APP van TV VLAANDEREN

Wil je de kids graag thuis en op verplaatsing entertainen? Via APP TV van TV VLAANDEREN kijken ze overal naar hun favoriete programma’s. Ideaal om ze in de lange kerstvakantie bezig te houden!

En het beste nieuws? Je kijkt de eerste 30 dagen gratis en hebt toegang tot de volledige Bibliotheek boordevol films, series en programma’s. Kies nu voor APP TV Basic of APP TV Plus, maak je account aan en start direct met kijken.