Stem voor award seizoen
Terug naar de blog

Stem voor award seizoen

10/01/2019 Goed om te weten

Hoewel België nog niet zoveel award-shows kent, is het hip in de U.S.A. en dat begint stilaan over te vloeien naar ons klein Belgenlandje. Om helemaal mee te zijn met het award seizoen, kan je hier de enkele award-shows terugvinden die je zeker niet wilt missen.

CRITICS CHOICE AWARDS

13 januari 2019 (U.S.A.)

De Critics Choice Awards is een award show uit de Verenigde Staten en wordt gehouden op 13 januari 2019. De show zal plaatsvinden in de Barker Hanger in Santa Monica, California. De show heeft nog geen presentator maar wel al de genomineerden binnen enkele van de volgende categorieën bekend gemaakt: Voor “Best Picture”: Black Panther, BlacKkKlansman, The Favourite, First Man, Green Book, If Beale Street Could Talk, Mary Poppins Returns, ROMA, A Star Is Born en Vice. Voor “Best Actor”: Christian Bale in Vice, Bradley Cooper in A Star Is Born, Willem Dafoe in At Eternity's Gate, Ryan Gosling in First Man, Ethan Hawke in First Reformed, Rami Malek in Bohemian Rhapsody, Viggo Mortensen in Green Book. Voor “Best Actress”: Yalitza Aparicio in ROMA, Emily Blunt in Mary Poppins Returns, Glenn Close in The Wife, Toni Collette in Hereditary, Olivia Colman in The Favourite, Lady Gaga in A Star Is Born, Melissa McCarthy in Can You Ever Forgive Me?


 

DE GOUDEN SCHOEN

16 januari 2019 (België)

Eentje voor de mannen of althans voor de geïnteresseerden in voetbal. Jaarlijks wordt er in ons klein landje de Trofee voor de Gouden Schoen uitgereikt aan de beste mannelijke speler binnen de voetbalcompetitie. Ook de beste vrouwelijke voetbalspeler wordt sinds 2016 uitgereikt op het Galabal. De 65ste editie zal plaatsvinden in het Pop-Up Theater te Puurs met als gastheer, niemand minder dan Niels Destadsbader. De uitzending kan je woensdagavond op 16 januari 2019 om 21u15 op VTM bekijken. 


 

MUSIC INDUSTRY AWARDS

7 februari 2019 (België)

Eindelijk een award show op eigen bodem. Op 7 februari 2019 worden de MIA’s uitgereikt in Paleis 12 te Brussel. Genomineerde zangers en bands worden naar jaarlijkse gewoonte uitgenodigd voor een performance en bekroond voor hun hit van het voorbije jaar. En alles wordt live op één uitgezonden. De MIA’s ofwel de Music Industry Awards, zijn gekend als het meest prestigieuze award-show van België met tal van bekende acteurs en artiesten die hun préséance maken.

Enkele genomineerde binnen de categorieën: “Hit van het jaar”: Regi ft. Jake Reese – Ellie, Lost Frequencies & Zonderling – Crazy, Niels Destadsbader – Verover mij en Blof ft. Geike Arnaert – Zoutelande. “Doorbraak”: Angèle, Blackwave, OT en Whispering Sons.  “Live act”: Arsenal, Niels Destadsbaeder, Oscar and the wolf en Tamino.


 

GRAMMY’S

10 februari 2019 (U.S.A.)

Op zondag 10 februari 2019 worden de Grammy Awards in Staples Center, California uitgereikt. Ook deze Amerikaanse award show is op z’n beurt de meest belangrijke award show voor de muziekindustrie. Kortom de Amerikaanse versie van de MIA’s. De 61ste editie van de Grammy’s heeft nog geen gastheer aangeduid maar de genomineerden van wel 84 (!) categorieën zijn reeds voorgesteld. Stemmen maar!


 

OSCARS

25 februari 2019 (U.S.A.)

De meest prestigieuze award show gekend op aarde is vast en zeker de Oscars. Op maandag 25 februari 2019 zullen befaamde sterren de rode loper betreden in hun meest impressionantste en trendy outfits. Om daarna als genomineerde de grootste televisieprijs naar huis te slepen. De Oscars gekend als dé spil onder de bekroningen van de beste films, beste acteurs en actrices en beste producties zal live uitgezonden worden op tv.


 

Wat vind jij van een award show? Vertel het ons!

TV VLAANDEREN wenst je veel kijkplezier.