Deze programma’s zie je dit najaar op tv.
Terug naar de blog

Terug naar school? Deze programma’s zie je dit najaar op tv.

27/08/2020 Op tv Zenderaanbod

De zomervakantie is gedaan! Binnenkort zitten weer heel wat kinderen op de vertrouwde schoolbanken. Voor de mama’s en papa’s geeft dat ademruimte, al vinden de kids het einde van de vakantie waarschijnlijk minder fijn. Niet getreurd! Dinsdag 1 september is niet alleen de start van het nieuwe schooljaar, het is ook het begin van het nieuwe tv-seizoen. Benieuwd wat de tv-zenders voor jou in petto hebben? We geven je een overzicht van onze favoriete programma’s.

VTM pakt uit met 19 programma’s


Hoera! Corona gooit deze keer geen roet in het eten, want het najaar van 2020 belooft geweldig te worden. VTM heeft maar liefst 19 nieuwe programma’s waar zowel jong als oud ongetwijfeld blij van wordt. Vanaf 31 augustus kijk je trouwens niet alleen naar VTM, maar komt er ook VTM 2, VTM 3 en VTM 4 bij. Het wordt dus letterlijk een familie van zenders waarbij VTM zelf dé familiezender blijft.

Dit zie je onder andere in het najaar op VTM:

The Masked Singer - Vanaf vrijdag 18/9 om 20.35

Julie Van den Steen, Karen Damen en Jens Dendoncker zullen dit najaar hun beste speurder-skills moeten bovenhalen in The Masked Singer. In dit programma zien we 5 vermomde bv’s in prachtige kostuums. Het speurdersteam zal enkel op basis van de stem moeten achterhalen wie er achter het masker schuilt.

Raad jij als eerste over welke bekende Vlamingen het gaat? Volg de zoektocht vanaf vrijdag 18 september op VTM.


Liefde in ‘Cupido Ofzo’ en ‘Da’s Liefde’ - Later dit najaar

De romantische zielen zitten dit najaar ook goed bij VTM. In de 2 nieuwe programma’s Cupido Ofzo en Da’s liefde staat de romantiek centraal.
Ruth Beeckmans en Karen Damen nemen in Cupido Ofzo de rol van Cupido op zich. Ze ontmoeten mensen die graag hun ware liefde willen vinden, maar door een stoornis of beperking de liefde van hun leven nog niet gevonden hebben.

In Da’s Liefde is het Jens Dendoncker die uitzoekt wat liefde met ons doet. Er zijn de afgelopen decennia veel wetenschappelijke studies gepubliceerd, maar zijn die allemaal correct? Jens gaat voor ons op onderzoek uit en combineert wetenschap en romantiek in
Da’s Liefde. Later dit najaar op VTM.


Ook nieuw op VTM (en VTM 2):


● In Ze Zeggen Dat onderzoeken Dina Tersago en Andy Peelman welke beweringen nu echt kloppen, en wat vooral niet. Is het zo dat er aan elk bankbiljet cocaïne hangt? En klopt het dat je bij een openbaar toilet best het eerste hokje neemt? Dina en Andy zoeken het voor jou uit! Later dit najaar op VTM.


● Axel Daeseleire zorgt dan weer voor de nodige verwondering in Axel Gaat Binnen. In dit programma overnacht hij op plaatsen waar dat normaal niet kan. Zo overnacht hij in een psychiatrisch centrum en woont hij een tijdje samen met mensen die een verstandelijke handicap hebben. Vanaf maandag 31/8 om 21.40 op tv.
● Hou je van pittige reality? Hou maandag 31/8 om 20.35 vrij, want dan start Jonge Wolven op VTM 2. Hierin volgen we jonge ondernemers en hun ambities. In het najaar volgen we ook de inwoners van Sint-Martens-Latem in Latem Leven. Zo zullen onder andere Valerie De Booser, schoenenontwerpster Virginie Morobé, ex-voetballer en ondernemer David Damman en de Boxy- broers in het programma te zien zijn. Uiteraard komen de klassiekers ook terug: zing luidkeels mee tijdens The Voice kids of The Voice Senior, volg het liefdesavontuur van de boeren in Boer Zoekt Vrouw, laat je verrassen door de culinaire gerechten van Mijn Keuken Mijn Restaurant en volg het dagelijkse leven van familie Van den Bossche in Familie. Dit en meer vind je dit najaar op VTM.

Dit najaar bij één


Château Planckaert - vanaf zondag 6/09 om 20.05

Wie vroeger De Planckaerts gevolgd heeft op tv kent de familie al. We zijn ondertussen tientallen jaren verder, maar nu komen ze eindelijk terug met een nieuw programma Château Planckaert. Hierin gaat vader Eddy zijn grote droom achterna, hij wou namelijk altijd al een chambre d’hôtes in Frankrijk starten. Om die droom te realiseren kocht het gezin een kasteel, maar wel eentje met nog heel wat werk aan. Vanaf 6 september volg je ze elke zondag om 20.05 uur op één.


Undercover - Vanaf zondag 6/09 om 20.45


Deze keer geen reisprogramma voor Tom Waes, maar de hoofdrol in de spannende fictiereeks Undercover. Hij neemt er de rol van undercoveragent Bob Lemmens op zich, die zich infiltreert in de wereld van de broers Bergers: 2 mannen met een country- en westernmanege. Op het eerste zicht lijken het twee brave burgers, maar eigenlijk schuilt er een illegale wapenhandel achter de façade van de ranch. Markeer zondag 6 september alvast in je agenda want dan start deze spannende reeks op één. Later dit najaar zie je Tom Waes ook in Reizen Waes: Vlaanderen waar hij op zoek gaat naar unieke plaatsen en straffe verhalen.


Op de Man Af - vanaf donderdag 3 september om 20.40


Saartje Vandendriessche is terug van weggeweest: in Op de Man Af neemt ze het elke week op tegen een bekende man en dat in tal van extreme uitdagingen zoals snowkite, highline en biatlon. Dit jaar neemt ze het op tegen onder andere Sean Dhondt, Otto-Jan Ham, Viktor Verhulst en Nawfel Bardad-Daidj. Zal ze dit jaar de overwinning binnenhalen? Daarvoor moet je vanaf donderdag 3 september om 20.40 naar één kijken.

De klassiekers

Jeroen Meus zal ook dit najaar terug lekkere gerechtjes maken in Dagelijkse kost, Thuis zal weer dagelijks te zien zijn in de Vlaamse huiskamers en FC De Kampioenen komt met een kerstspecial als eerbetoon aan Johny Voners. En natuurlijk is ook Ben Crabbé weer van de partij met Blokken.

Programma’s op VIER


De Anderhalve Meter Show - dit najaar

We kunnen het c-woord ondertussen niet meer horen, maar toch bepaalt het virus nog een groot deel van ons leven. Met De Anderhalve Meter Show houden acteurs Rik Verheye, Koen De Poorter, Jelle de Beule, Charlotte Vandermeersch, Isabel Van Hecke, en Silke Thorrez steeds 1,5 meter afstand. Helemaal corona-proof dus want die social distancing wordt continu gerespecteerd. Verwacht je aan hilarische scènes en heel wat humor.

Later dit najaar op VIER.

Bake Off Vlaanderen - dit najaar


Vanaf 4 september strijden tien thuisbakkers opnieuw om de titel van meest getalenteerde thuisbakker. Zoals ieder jaar zullen er weer tal van culinaire baksels passeren in de lekkerste tent van Vlaanderen. Wie gaat dit jaar met de felbegeerde titel naar huis? Dat zie je later dit najaar op VIER.
Nieuw is ook Junior Bake Off Vlaanderen, de kids-versie waar acht jonge baktalenten de strijd aangaan voor de titel van Beste Junior Bakker.

Gert Late Night - Vanaf maandag 31 augustus


Voor een grote dosis entertainment zit je dit najaar goed bij Gert Late Night. Voor de opnames trekken ze met De Evanna richting de kust, daar meren ze aan in Blankenberge. Drie weken lang ontvangen ze er wekelijks verschillende gasten die weer voor verrassende momenten zorgen. Dit seizoen zijn onder andere Erik van Looy, Lotte Vanwezemael, Jani Kazaltzis, Marc Van Ranst en Willy Sommers aan de beurt. Vanaf maandag 31 augustus op VIER.

Opvoeden Doe Je Zo - vanaf donderdag 3 september


Hoe zou het zijn als je zelf je ouders kon kiezen? Dat ondervinden verschillende kinderen in het gloednieuwe programma Opvoeden Doe Je Zo. Pedro Elias ontvangt er wekelijks 2 kinderen die zelf hun ouders mogen kiezen. Onder andere Herman Brusselmans, Wendy Van Wanten, Philippe Geubels, Margriet Hermans en Gert Verhulst worden binnenkort terug
mama of papa. Hun taak? Als ouder op zoek gaan naar de ideale opvoeding van hun kind. Een humoristische show voor het ganse gezin!

Met TV VLAANDEREN kijk je steeds naar top entertainment


Dankzij onze verschillende tv-abonnementen hebben we steeds een oplossing op maat voor jou. Kijk via satelliet, via het internet, kies voor antenne of ga voor vakantie-tv en betaal enkel voor die periode wanneer je op verlof bent. Vergelijk de abonnementen hier:
www.tv-vlaanderen.be/tv-abonnementen/