De nieuwe STARZPLAY-serie The Serpent Queen
Terug naar de blog

The Serpent Queen: 5 redenen waarom je deze serie gezien moet hebben

19/09/2022 Films & Series Goed om te weten

Er verschijnen regelmatig nieuwe series over koningshuizen, en stiekem kunnen we er niet genoeg van krijgen. Sterke dames en heren die jaren, of juist heel kort, op de troon zaten, drama aan het hof en de vele ruzies: binnen een koningshuis speelt er telkens wel iets. De nieuwe STARZPLAY-serie The Serpent Queen volgt het leven van Catherine de' Medici. We geven je 5 redenen waarom je ook deze koninklijke serie gezien moet hebben!

5 belangrijke redenen waarom je The Serpent Queen niet mag missen 

1. Ze was een van de meest machtige vrouwen van het 16e-eeuws Europa.

Catharina de' Medici was een van de belangrijkste ‘voorbeeldvrouwen’ uit de 16de eeuw. En toch weten veel mensen weinig over deze machtige vrouw. Als ze op 14-jarige leeftijd met Hendrik II van Frankrijk trouwde, werd ze koningin van Frankrijk. Van 1547 tot 1559 had ze heel wat invloed. Wanneer haar zoon Francis II, de 16-jarige koning, in 1560 op sterven lag, realiseerde ze zich dat er waarschijnlijk een einde zou komen aan haar macht, aangezien haar jongste zoon Charles op dat moment nog maar 10 jaar oud was. Ze bedacht daarom een sluw plan, waarbij ze twee verschillende rivalen tegen elkaar opzette, om zo haar regentschap te behouden. Catharina de' Medici stond vooral bekend als the serpent queen, aangezien ze sluw handelde en een voorliefde had voor vergif, wanneer ze haar rivalen om het leven liet brengen. 

2. De serie valt ook bij de pers in de smaak!

De pers heeft heel wat geschreven over deze nieuwe serie:

  • Nieuwssite Collider schrijft het volgende: “Starz' nieuwste historische drama brengt een dynamisch verhaal rond een complex historisch figuur, via een sterke casting en een meeslepend verhaal.”
  • De Financial Times vindt de moderne kijk op Catherine’s leven pure fun. 
  • Tv-Guide benadrukt dat de serie prachtig is om naar te kijken, dankzij het levendige kleurenpalet van de Renaissance en de kostuums van topklasse.


3. Hoofdrolspeelster Samantha Morton mocht al verschillende awards in ontvangst nemen. 

Samantha werd al genomineerd voor twee Oscars van Best Actress in a Leading Role en Best Actress in a Supporting Role. Ze won onder andere een award voor Best British Actress en Best Actress. Met 22 gewonnen awards en 62 nominaties is het duidelijk dat ze ontzettend getalenteerd is. Ook haar rol in The Serpent Queen weet ze met glans te vertolken. We zijn er op onze redactie van overtuigd dat ze voor deze rol heel wat nominaties zal bemachtigen! 


4. Een verrassende cast.

Hoofdrolspeelster Samantha Morton wordt omringd door een ijzersterke cast. Zo neemt Charles Dance de rol van Pope Clement op zich, vertolkt Colm Meaney de rol van King Francis en speelt Liv Hill de jonge Catherine. The Serpent Queen, dat is een knap staaltje acteerwerk! 

5.  Het is een historisch verhaal in een modern jasje.

Net zoals The Great, heeft STARZPLAY dit historiek verhaal een moderne twist gegeven. The Serpent Queen is een combinatie van donkere humor, veel geweld en een pittig, modern taalgebruik. Woorden zoals  ‘shithole’ werden in die tijd uiteraard niet gebruikt. Combineer dit met adembenemende kostuums en prachtige gebouwen, en dan weet je dat deze serie echt de moeite waard is. Zo bewijzen ze het nogmaals: historie en een moderne toets, dat gaat perfect samen! 


Fan van koninklijke series? 

Via APP TV Basic en APP TV Plus heb je ook toegang tot de andere koninklijke toppers van STARZPLAY, zoals Becoming Elizabeth, The Spanish Princess, The Great en The White Princess. 

En het beste nieuws? De eerste 30 dagen kijk je gratis. Kies je abonnement hier, en start direct met kijken.