Travel XP brengt je tv naar verre oorden
Terug naar de blog

Travel XP brengt je tv naar verre oorden

5/02/2018 Zenderaanbod

Het grijze winterweer doet je waarschijnlijk verlangen naar zon, zee en strand, dus hoog tijd om nu al inspiratie op te doen voor je volgende vakantie. Voor alle ontdekkingsreizigers, avonturiers en jetlag-strijders, met Travelxp HD droom je volledig weg in de meest exotische bestemmingen ter wereld.

Travelxp HD brengt je dichter bij de natuur, nieuwe culturen en mensen van over de hele wereld. Laat je inspireren door talloze documentaires en programma's met een avontuurlijk tintje die zorgen voor een koffer vol ideeën voor je volgende reis. Nu beschikbaar aan gate uhm... op nummer 27 in Basic+. Wanneer vertrekken we?

Backpack: India

Elke weekdag om 21u00

Backpack is het verhaal van een solo-reiziger op missie om het karakter, de schoonheid en complexiteit van verschillende plaatsen in de wereld te ontdekken. Dit seizoen trekken we doorheen India. In deze unieke reeks verkennen we de prachtige locaties, de eeuwenoude monumenten en de rijke keuken van de vele specerijenregio's die het land te bieden heeft.

Backpack India


Landmarks: Vigeland Park

Woensdag om 19u15

Bezienswaardigheden zijn de hoeksteen van het culturele en historische belang van een land. In deze reeks gaan we op zoek naar monumenten, locaties en historische gebouwen die aan de basis liggen van de lokale cultuur. Bekend voor zijn meer dan 200 sculpturen, is het Noorse Vigeland Park in Oslo een absolute toplocatie. Stuk per stuk zijn ze gemaakt door één artiest: Gustav Vigeland.

Landmarks: Vigeland Park


Xplore Spain

Donderdag om 22u30

Verken talloze bruisende en gastronomische toplocaties in Spanje en ontdek enkele goedbewaarde geheimen van de lokale culinaire tradities. Starten doen we in Valencia. Deze warme, Mediterraanse stad herrijst elke jaar tijdens Las Fallas. Verdoken in de schaduw van Barcelona en Madrid, lijkt de stad haar cosmopolische vitaliteit en culturele verscheidenheid perfect te combineren.

Xplore Spain


Heritage

Zaterdag om 20u00

Deze unieke locaties staan op de Werelderfgoedlijst UNESCO en fascineren generaties lang met hun schoonheid, architectuur en compositie. In deze aflevering gaan we naar de Sigiriya site, ofwel de "Leeuwenberg van Sri Lanka" genoemd in de volksmond. Dit majestueus fort, geschilderd met schitterende fresco's in de galerijen en trappen daalt af in de mond van een gigantische stenen leeuw.

Heritage