Trick or treat
Terug naar de blog

Trick or treat

24/10/2018 Goed om te weten

Doet Halloween jou ook zo griezelen? Je haat spinnen en al dat eng gedoe? Zo erg dat je aan ‘Samhainofobie’ lijdt, de officiële benaming voor een angst voor Halloween? Lees dan  NIET verder want wij hier bij TV VLAANDEREN houden ervan! Zo erg dat we je de beste films aanraden en de leukste weetjes meegeven over Halloween, om je helemaal te laten beven.

Wist je dat:

  1. 1. Halloween op 31 oktober gehouden wordt, dit is de laatste dag van de Keltische kalender, dus eigenlijk was het dan oudejaarsavond. Het nieuwe jaar begon dus op 1 november.

  2. 2. De traditie om pompoenen uit te snijden is afgekeken van een oud Keltisch gebruik, met dit verschil: men sneed er rapen uit om er vervolgens kaarsen in te zetten. Deze werden voor het raam gezet om de boze geesten uit de huizen te weren.

  3. 3. ‘Village Halloween Parade’ in New York is de grootste Halloween parade ter wereld met méér dan 50.000 deelnemers en 2.000.000 toeschouwers.

Nu dit maakt ons niet bang. Wat ons wel bang maakt zijn onze films die je terug kan vinden in onze filmcatalogus. Hier de beste selectie die wij vonden.

Opgelet: wij zijn niet verantwoordelijk voor de mensen die in hun broek plassen van de schrik. 

Ouija: Origin of Evil

We beginnen met Ouija: Origin of Evil. Het was nooit alleen maar een spelletje. Ouija: Origin of Evil sleurt kijkers mee in de wereld van het bovennatuurlijke bordspel. In het Los Angeles van 1967 lichten een moeder en haar twee dochters mensen op met séances. Wanneer ze een nieuw trucje toevoegen aan hun repertoire halen ze per ongeluk een echte kwaadaardige geest in huis. Als de jongste dochter bezeten raakt door deze genadeloze geest, moet de familie ondenkbare angsten overwinnen om haar te redden en om de geest die haar in bezit heeft uit te drijven.

Ouija-Origin-of-Evil-min

Cast: Annalise Basso, Elizabeth Reaser, Lulu Wilson   

Regisseur: Mike Flanagan 

Genre: Horror Bij TV VLAANDEREN tot: 23 januari 2018

Prijs: €2,99


Bad Samaritan

Vervolgens is er Bad Samaritan. De getalenteerde fotograaf Sean Falco rommelt wat aan in zijn leven. Hij runt samen met een vriend een ietwat lugubere parkeerservice, waarbij ze regelmatig hun klanten bestelen. Wanneer Cale Innman - een arrogante zak met een Maserati - bij hen binnenkomt, besluit Sean zijn gegevens te achterhalen en bij hem in te breken. Dit kan alleen maar slecht aflopen.

Bad-Samaritan-min

Cast: David Tennan, Robert Sheehan, Kerry Condon 

Regisseur: Dean Devlin 

Genre: Horror Bij TV VLAANDEREN tot: 28 maart 2018

Prijs: €4,99


Ghostland

Als laatste stellen we Ghostland  voor. Na de dood van haar tante erven Pauline en haar dochters een huis. Vlak na de verhuis dringen moordenaars het huis binnen en moet Pauline vechten om haar dochters te redden. Een drama dat het hele gezin traumatiseert. De oudste, Beth, verhuist naar LA, sticht een gezin en oogst succes als horrorschrijfster. Vera daarentegen krijgt de gebeurtenissen niet verwerkt en raakt verstrikt in een vernietigende paranoia. Zestien jaar later wordt het gezin weer herenigd in het huis en dan gebeuren er vreemde dingen. 

Ghostland-min

 

Cast: Crystal Reed, Mylène Farmer, Anastasia Phillips  

Regisseur: Pascal Laugier 

Genre: Horror, Thriller

Bij TV VLAANDEREN tot: 15 februari 2019

Prijs: €4,99

Welke horrorfilm vond jij eng? Laat het ons weten! We wensen je veel kijkplezier met TV VLAANDEREN!