Valentijn vieren: 5 originele tips 
Terug naar de blog

Valentijn vieren: 5 originele tips 

8/02/2022 Goed om te weten

Valentijn, dé dag van de liefde en het moment om de persoon die je het allerliefste ziet te verrassen. Maar een bosje bloemen of die overheerlijke chocolaatjes zijn natuurlijk niet echt origineel. Wil je deze Valentijn echt eens uniek uit de hoek komen? Wij verzamelden 5 originele tips waarmee je samen de dag van de liefde op een bijzondere manier kan vieren. 

1. Even weg met z’n twee in een Love Bubble

Een overnachting ergens in the middle of nowhere: dat is wat je van de Love Bubbles kan verwachten. Dit uniek liefdesconcept neemt jullie mee op een magische reis. De beleving duurt 21 uur en omvat echt alles: eten en drinken, badjassen, massage-olie en de talrijke wellnessfaciliteiten. De Bubbles vind je in bosgebied in Nederland, waardoor je echt het gevoel hebt dat jullie eventjes de enigen op aarde zijn. 

2. Liefdesspelletjes

Blijf je thuis op Valentijn of wil je tijdens je overnachting extra spanning creëren? Met deze leuke spellen hangt de liefde ongetwijfeld in de lucht!

Openhartig in Love: Via dit spel leer je elkaar op een speelse manier beter kennen. Het spel bestaat uit zo’n 100 kaartjes met spannende opdrachten en vragen. Durf jij het aan?

Dirty Seconds: Het doel van dit spel? Je partner zoveel mogelijk begrippen laten raden in 30 seconden. Op de rode kant van het kaartje staan de ‘dirty’ woorden, op de zwarte kant de ‘extra dirty’ begrippen. Ga jij voor de meest gewaagde kant van het kaartje? 

Het Bucketlist boek voor koppels: Wil je leuke dingen doen samen, maar ontbreekt het je aan inspiratie? In dit boek vind je maar liefst 250 leuke activiteiten en serieuze opdrachten die je als koppel gedaan moet hebben. Er is ook ruimte om jullie mooiste herinneringen en foto’s te verzamelen. 

3. Een portie nostalgie: herbeleef jullie eerste date

Vond jullie allereerste date plaats in je favoriete restaurant, tijdens een wandeling, in de bioscoop,...? Ga op Valentijn terug naar de plaats waar het voor jullie begon en herbeleef jullie eerste date. Blik samen terug op dit bijzonder moment en koester deze fantastische herinneringen! 

4. Unieke valentijnscadeaus

Ieder jaar opnieuw verrassend uit de hoek komen met een uniek Valentijnscadeau, simpel is het niet. Er zijn gelukkig webshops die voor jou die zoektocht graag extra makkelijk maken:

Bij Haveables kan je via de cadeauvinder op basis van budget, geslacht en interesses filteren om leuke cadeautips te vinden op maat van je vriend(in). Ze verzamelden er cadeautips voor de echte huismus, dierenliefhebber, boomknuffelaar, theemuts, sportieveling,... 

Een cadeau vinden voor een man? Dat is een vak apart. Via ditverzinjeniet.be vind je de meest geniale Valentijnsgeschenken voor mannen. Van een bierdopjes bierkaart voor de echte bierliefhebber, tot een mini barbeque-koffer… Inspiratie genoeg! 

5. Feel good films voor Valentijn

Er is niets beter dan een film-of seriemarathon om in romantische stemming te komen. Speciaal voor Valentijn hebben we een volledige selectie feel good titels voor je klaarstaan in de bibliotheek. Inspiratie nodig? We sommen ze voor je op. 

Easy A

Na een leugen over het verliezen van haar maagdelijkheid, gaat er heel wat de ronde over het liefdesleven van Olive. Dankzij haar ‘nieuwe’ reputatie krijgt ze van verschillende jongens de vraag of ze, tegen betaling, wil doen alsof ze samen met hen het bed gedeeld heeft, zodat ze hun eigen reputatie kunnen opkrikken. Op een bepaald moment heeft ze echter geen controle meer over de leugens die verspreid worden, en is haar leven één grote chaos. 

Secretary 

Door haar pogingen tot zelfverminking zat Lee Holloway in een psychiatrische instelling. Wanneer ze uiteindelijk vrij is om te gaan, wil ze de draad weer oppikken. Ze volgt een typecursus en wordt niet veel later aangenomen als secretaresse bij het advocatenbureau van Edward Grey. Al heeft deze man wel een hele speciale manier om zijn personeel aan te sturen… Hij start een SM-relatie met Lee en zij begint hierdoor gevoelens voor hem te krijgen. Maar heeft deze complexe relatie wel een slaagkans? 

Shakespeare In Love 

De nachtmerrie van iedere schrijver? Een writer’s block. Ook de jonge William Shakespeare krijgt hiermee te maken waardoor hij zijn nieuwste stuk maar niet afkrijgt. Tot hij de wondermooie Viola ontmoet en zij zijn muze wordt. William valt als een blok voor Viola, alleen is haar hand al beloofd aan Lord Wessex. 

The Hottie & The Nottie 

Nate Cooper had in zijn tienerjaren een enorme crush op hottie Cristabel Abbott. Maar haar beste vriendin en nottie June Phigg stond zijn acties steeds in de weg. Wanneer hij twintig jaar later naar Los Angeles verhuist om Cristabel terug op te zoeken, wordt alles wel heel complex. June onderging namelijk een complete metamorfose, waardoor Nate stilletjes aan gevoelens krijgt voor haar.

The Rules of Attraction 

In The Rules of Attraction volgen we een groep studenten uit de jaren 90. Er ontstaat een driehoeksverhouding tussen Sean, Lauren en Paul (die biseksueel is). Al zijn hun relaties wel heel complex want Paul gaat uit met Lauren, terwijl hij eigenlijk van Sean houdt. Sean is verliefd op Lauren, maar zij ziet zowel Sean als Victor zitten. Een verhaal over liefde, seks, drugs en het leven op de universiteit. 

Nog romantische klassiekers in de bibliotheek

  • Mamma Mia!
  • Dirty Dancing 
  • The Twilight Saga 
  • Tyler Perry's Acrimony
  • Tyler Perry's Why Did I Get Married?


Met deze 5 originele tips maak je van Valentijn een onvergetelijke dag. Geniet ervan samen!