Volg live Roland Garros, het graveltoernooi van het jaar 
Terug naar de blog

Volg live Roland Garros, het graveltoernooi van het jaar 

25/05/2023 Goed om te weten Op tv

Roland Garros, het belangrijkste graveltoernooi van het jaar, vindt plaats van 22 mei tot en met 11 juni. Eerst komen de kwalificaties nog aan de beurt, waaraan ook een aantal Belgische vrouwen en mannen deelnemen. Het is wel het eerste jaar zonder de Spaanse gravelkoning Rafael Nadal, die nog herstellende is van zijn blessure. Benieuwd welke Belgische tennissers een plaats kunnen bemachtigen op de hoofdtabel, en waar je de wedstrijden live volgt? We zetten alle belangrijke details voor je op een rij. Onze Belgische tennissers op Roland Garros 

Belgische vrouwelijke tennissers 

Het zijn onze Belgische vrouwen Greet Minnen, Yanina Wickmayer, Magali Kempen en Marie Benoit die strijden om een plekje op de hoofdtabel. Elise Mertens, Maryna Zanevska en Ysaline Bonaventure zijn al zeker van hun plek. 

Benieuwd naar enkele prestaties? 

  • Het is voor Ysaline Bonaventure de eerste keer dat ze zich plaatst voor de hoofdtabel van Roland Garros. 
  • De 27-jarige Elise Mertens, de nummer zeventien van de wereld, pakte in Rome haar 18e dubbeltitel. Door een schouderblessure is het maar te hopen dat ze tijdens Roland Garros een topprestatie kan neerzetten. 
  • Greet Minnen verloor vorig jaar op Roland Garros in de eerste ronde, maar na haar finaleplaats vorige week in Trnava heeft ze aangetoond dat ze er volop voor gaat!
  • Ook voor Yanina Wickmayer wordt deze editie bijzonder. Haar laatste deelname was in 2020, toen ze nog zwanger was van haar kleintje. Toen stopte het voor haar in de eerste kwalificatieronde. 

Belgische mannelijke tennissers 

Belgische mannelijke tennissers Zizou Bergs, Kimmer Coppejans, Joris De Loore, Gauthier Onclin, Raphaël Collignon en Michael Geerts doen mee aan de kwalificaties. Enkel David Goffin staat al op de hoofdtabel.

Benieuwd naar vorige prestaties van enkele mannelijke tennissers? 

  • Zizou Bergs verloor vorig jaar in de eerste kwalificatieronde. Al hoopt hij het natuurlijk dit jaar verder te schoppen. Hij heeft ondertussen een vijfde challenger-titel behaald, in april vorig jaar. Dankzij zijn titel op het Challengertoernooi in Tallahassee is hij met 24 plaatsen gestegen in het ATP-klassement. 
  • David Goffin heeft geluk gehad: op 17 april nam hij een 99ste plaats in op de ATP-ranking, waardoor kwalificaties onvermijdelijk waren. Maar Soonwoo Kwon heeft een blessure aan zijn schouder, en hierdoor kon Goffin zich toch nog plaatsen voor de hoofdtabel. 

Volg live de wedstrijden van Roland Garros op France 2

Vanaf zondag 28 mei volg je live de wedstrijden van Roland Garros op France 2. 

De vraag is natuurlijk welke tennissers het tegen elkaar opnemen, wat pas duidelijk wordt na de kwalificaties. 

Via APP TV van TV VLAANDEREN heb je enkel een internetverbinding nodig, en kijk je dus waar en wanneer je dat wil naar jouw favoriete wedstrijden. Graag eens testen? De eerste 30 dagen kijk je gratis. Maak hier je account aan en start direct met kijken.