Wereld Dag van de Glimlach: vijf redenen waarom lachen zo goed is 
Terug naar de blog

Wereld Dag van de Glimlach: vijf redenen waarom lachen zo goed is 

2/10/2023 Goed om te weten

Lachen is gezond, dat heb je waarschijnlijk al weleens gehoord. Het leven is te kort om zonder glimlach je dagen door te komen, maar weet je ook waarom lachen zo goed is? Speciaal voor Wereld Dag van de Glimlach op 6 oktober, verzamelden wij 5 redenen waarom lachen net zo goed is. 

Reden 1: Bij elke lachbui komt het gelukshormoon endorfine vrij 

Ken jij dat heerlijk gevoel dat je overvalt wanneer je iemand dierbaar knuffelt? Dat heb je allemaal te danken aan het gelukshormoon endorfine. Dit stofje komt in specifieke gevallen vrij, en ook bij een lachbui zorgt endorfine voor positieve vibes. Bovendien werkt lachen als een natuurlijke pijnstiller. Als dat geen reden is om je mooiste glimlach op je gelaat te toveren? 

Reden 2: Lachen is een echte workout voor je hart 

Wist je dat lachen ook bijdraagt tot een goede hartgezondheid en een optimale werking van je bloedvaten? Het geeft een boost aan je bloeddoorstroming en draagt zo bij tot een gezond lichaam. Mensen die regelmatig lachen hebben ook minder last van stress. Enkel voordelen dus! 

Reden 3: Je vrolijkt er misschien anderen hun dag mee op 

Het leven is zoveel mooier met een glimlach. Misschien hebben mensen in je omgeving een slechte dag, en kan jij met je grote smile toch voor wat positiviteit zorgen. 

Reden 4: Lachen, dat is ook een boost voor je immuunsysteem 

Nog zo’n voordeel wanneer je dikwijls lacht: door het lachen maakt je lichaam meer witte bloedcellen aan, dit zijn cellen die jouw lichaam beschermen tegen gevaarlijke indringers zoals virussen. Voel je een verkoudheid opkomen? Tijd voor een aantal lachsessies. ;-) 

Reden 5: Het brengt mensen samen

Zeg nu eerlijk, wat is er fijner dan zo’n zalige lachbui samen met familie of vrienden? Grappige momenten brengen mensen dichter bij elkaar, en zorgen ervoor dat er herinneringen voor het leven gemaakt worden. Des te meer redenen om samen grappige activiteiten te plannen!

Je lachspieren trainen? Dat kan via APP TV van TV VLAANDEREN

Aangezien lachen zo gezond is, dragen wij met plezier bij tot dé ultieme lachsessies. In onze Bibliotheek vind je namelijk de beste kijktips zoals series en films waarmee je jouw lachspieren aan een intensieve training onderwerpt. 

Wist je trouwens dat de Bibliotheek inbegrepen is bij APP TV Basic en APP TV Plus? Bovendien kijk jij de eerste 30 dagen gratis. Maak hier je account aan en start direct met kijken. En dan lachen maar! ;-)