Wereld Televisie Dag op 21 november: kijktips voor jouw tv-momenten
Terug naar de blog

Wereld Televisie Dag op 21 november: kijktips voor jouw tv-momenten

20/11/2023 Goed om te weten Op tv Films & Series

Wist je dat het 21 november Wereld Televisie Dag is? Dankzij de Verenigde Naties werd deze dag in het jaar 1996 uitgeroepen tot Wereld Televisie Dag, omdat de televisie een van de meest invloedrijke media was en tot op heden nog steeds is. En hoe kunnen we deze dag beter vieren, dan met de beste kijktips?  We stelden een lijst samen met onze favoriete programma’s uit de TV VLAANDEREN Bibliotheek, goed voor heel wat fantastische tv-momenten! 

Bingewaardige series uit de Bibliotheek 

Beschikbaar in de Canal+ Series en de BBC-catalogus. 

Django 

Series waar onze eigen Belgische acteur Matthias Schoenaerts in meespeelt? Die mogen uiteraard niet ontbreken in deze lijst. In deze westernserie vertolkt hij de rol van Django, een cowboy die jaren geleden getuige was van de moord op zijn eigen gezin. Hij gelooft nog steeds dat één van zijn dochters, Sarah, kon ontsnappen. En daarom start hij een zoektocht naar zijn dochter. 

The Brigade

Eerder zin in crimeseries? In de gloednieuwe misdaadserie The Brigade draait alles rond de terroristische aanslagen op Bataclan. We volgen er de B.R.I, een politie-eenheid uit Parijs. Saïd, die in het verleden Special Forces-agent was, staat nu in voor de leiding van deze eenheid. Een compleet nieuwe rol, en het is voor hem nog zoeken hoe hij de meeste successen kan boeken. Want omgaan met gevaarlijke criminelen in het misdaadmilieu, dat is een vak apart. 

Interns 1 & 2 

Fan van ziekenhuisseries waarin je helemaal wordt meegenomen in het verhaal? Dan moet je Interns 1 en 2 gezien hebben. De serie volgt drie onervaren stagiaires die plots de leiding in handen krijgen doordat de artsen in quarantaine zitten. Het is aan hen om alles in goede banen te leiden, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. 

BBC-serie Life After Life 

Wat als jij je leven steeds opnieuw zou kunnen beleven, tot het helemaal perfect is? In de Britse BBC-serie volgen we het verhaal van Ursula Todd, een vrouw die in een eindeloze loop van geboorte en dood zit. Gebaseerd op de succesvolle roman van Kate Atkinson. 

Educatieve programma’s voor een leerrijke tv-avond 

Planet Or Plastic

Dat de plasticvervuiling een gigantisch probleem is, weet iedereen. In Planet Or Plastic wordt de zorgwekkende impact van de afvalcrisis onderzocht en maken we ook kennis met milieustrijders die er alles aan doen om de schade te herstellen en onze wereld proberen te redden. 

Beschikbaar in de National Geographic- catalogus.

Ross Kemp: Shipwreck Treasure Hunter

In dit programma gaat tv-presentator Ross Kemp op zoek naar scheepswrakken die ooit zeer belangrijk waren. Hij wordt hiervoor bijgestaan door historici, duikmeesters en maritieme experts. Ze gaan onder andere op zoek naar de Mary Rose, en wrakken die het verhaal van D-Day vertellen.

Beschikbaar in The History Channel- catalogus. 

Liever ‘luchtig’ entertainment?

Via onze MTV-catalogus kijk je zowel naar het reünie-seizoen van Geordie Shore, het datingprogramma Are You The One en Ex on The Beach. Genoeg entertainment voor uren kijkplezier! 

Start direct met kijken via APP TV

Wil je graag direct naar je favoriete programma’s kijken? Via APP TV Basic of APP TV Plus heb je enkel een internetverbinding nodig, en kijk je de eerste 30 dagen volledig gratis. Maak nu je account aan, kies het abonnement dat het beste bij je past en test 30 dagen lang al deze programma’s en series. 


Wij wensen iedereen de mooiste tv-momenten toe!