Onze film top 10 allertijden!

category label Zenderaanbod TV VLAANDEREN Blog
Zenderaanbod
31 januari 2018 Via

Zin om een avondje in de zetel voor tv door te brengen? Maar geen idee welke film je wilt zien? Wij sommen de top 10 beste films aller tijden op om je wat inspiratie te geven:

Forrest Gump (1994)
Bekroond met 6 Oscars. Deze film vertelt het verhaal van de autistische Forrest Gump (Tom Hanks). Op een bankje, waar hij op de bus wacht, vertelt Forrest zijn levensverhaal aan toevallige passanten.

Citizen Lane (1941)
De persbaas Charles Foster spreekt op zijn sterfbed als laatste woord ‘Rosebud’ uit. Wat bedoelt hij hiermee? Waarover gaat dit? De journalist Thompson probeert het uit te zoeken en begint een speurtocht in het verleden van Kane.

Titanic (1997)
Eén van de meest gekende films allertijden De film brengt het verhaal van 2 jonge passagiers, op het gigantische schip ‘Titanic’. Rose en Jack zijn afkomstig van een tegenovergestelde sociale achtergrond, maar worden verliefd. Hun romance wordt verstoord…

The Great dictator (1940)
Een komische film waarin Charlie Chaplin op een karikaturale manier een nazi dictator speelt.

ET (1982)
Dé sciencefiction film bij uitstek. Geregisseerd door Steven Spielberg in de vroege jaren ’80. ET brengt het pakkende verhaal van een buitenaards wezen dat op aarde verzeild geraakt is en vriendschap sluit met de 10 jarige Elliott. Elliott probeert samen met zijn zus ET terug thuis te krijgen.

Schindlers List (1993)
Deze film, ook geregisseerd door Steven Spielberg, volgt het leven van de Duitse industrieel Oskar Schindler. Hij is lid van de nazi partij, maar besluit om zoveel mogelijk Joden te redden door hen tewerk te stellen in zijn fabriek. Zo ontkomen zij aan een verschrikkelijk lot.

Black Swan (2011)
In de balletgroep van New York City doet Nina er alles aan om de hoofdrol te krijgen in de productie ‘Het Zwanenmeer’. Maar de nieuwe danseres Lily probeert daar een stokje voor te steken.

Avatar (2009)
Deze sciencefiction film, geregisseerd door James Cameron, is uniek in zijn genre. Jack Sully, een verlamde ex-marinier, krijgt de kans om deel te nemen aan het Avatar-programma. Wanneer de natuurlijke omgeving van de Navi’s bedreigd wordt, gaan ze de strijd aan om hen te helpen.

De Harry Potter saga (2001-2011)
Gebaseerd op de romans van J.K. Rowling, kennen de 8 films een groot succes sinds 2001. In deze reeks volgen we het leven van de jonge tovenaar Harry Potter. Harry begint samen met zijn vrienden Hermione en Ron aan zijn studies tovenarij aan ‘Hogwarts’.

De Star Wars saga (1977-2017)
De sciencefiction films van Georges Lucas, speelt zich af in een sterrenstelsel waarin de Jedi, de goede kant, en de Black Sith Lords, ‘The dark side’ recht tegenover elkaar staan.