US Open Tennis

US Open Tennis: alles wat je moet weten

Goed om te weten
14 Augustus 2018 Via

De US Open Tennis gaat binnenkort van start in New York en is ondertussen toe aan haar 138ste editie toe. Het is de vierde en laatste Grand Slam wedstrijd van het jaar. Wie wordt de opvolger van Raphael Nadal en Sloane Stephens en wint de hoofdprijs van 3,2 miljoen euro? Volg de US Open Tennis van 28 augustus tot 9 september op Eurosport.

Onze Belgen op de US Open Tennis

Onze Belgen hebben een unieke relatie met de US Open Tennis. We staan op een mooie derde plaats met meest gewonnen titels sinds de Open era (5 in totaal), na de Verenigde Staten (25 titels) en Duitsland (6 titels). Deze plaats hebben we aan 2 spelers te danken: Justine Henin en Kim Clijsters.

Kim Clijsters won de finale van de US Open Tennis in 2005, 2009 en 2010. In 2009 haalde ze de wereldpers door na een onderbreking van 2 jaar en één maand na haar comeback, met een wildcard (of een uitnodiging op het toernooi zonder selecties) deel te nemen en het toernooi ook te winnen. In 2010 won ze haar derde en laatste US Open.

Justine Henin versloeg Kim Clijsters in 2003 toen het een Belgische finale werd. In 2007 werd Justine de eerste speelster die beide Williams-zusjes op hun “thuisbasis” New York kon kloppen. In totaal won ze 2 keer, in 2003 en 2007.

De US Open Tennis in 8 weetjes

• Per jaar worden er 70.000 ballen gebruikt door de spelers.
  • Sinds 2016 heeft het Arthur Ashe Stadium, waar de US Open Tennis plaatsvindt, een open, schuifbaar dak. Heel handig bij slecht weer. Het is ook het grootste tennisstadium ter wereld.
  • Het stadium van de US Open Tennis is genoemd naar Arthur Ashe ter ere van de eerste zwarte tennisspeler die de Davis Cup won in Amerika. Vervolgens won hij de US Open Tennis in 1968.
  • Al 20 jaar lang ontwerpt de bekende juwelier Tiffany & Co. de trofee voor de winnaars van de US Open Tennis.
  • 1973 werd het eerste toernooi van de Grand Slam met dezelfde geldprijs voor vrouwelijke en mannelijke winnaars.
  • In 2017 waren er in totaal 691.143 bezoekers die de beste tennisspelers ter wereld komen bewonderen gedurende 2 weken.
  • Pete Sampras is de jongste speler ooit die de US Open Tennis heeft gewonnen in 1990 op de leeftijd van 19 jaar.
  • In totaal is er dit jaar meer dan 46 miljoen euro om uit te delen tussen de spelers van de US Open Tennis.

David Goffin behaalde vorig jaar voor het eerst de achtste finale. Zal hij dit jaar verder geraken? Wij kijken alvast vol spanning mee. Je kan alle wedstrijden van de US Open Tennis live volgen vanaf 28 augustus op Eurosport op nummer 81. In New York zijn ze 6 uur vroeger dan bij ons, dus kijk gerust ook via Replay TV terug naar de spannendste wedstrijden. Ben je onderweg? Kijk gewoon lekker live via onze Live TV app. Zoals altijd zijn wij ook benieuwd wie je topfavorieten zijn.