Carnaval: van Rio de Janeiro tot in Kathmandu

category label Zo doe je dat TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
Zo doe je dat
28 februari 2019 Via

Hoe kan je dit jaar het best carnaval vieren? Ga je eerder voor de typische Belgische sfeer of zegt een heuse kleurrijke verkleedpartij zoals in Rio De Janeiro je wel iets? Wij geven je de leukste verkleedideetjes zodat jij er als de meest opvallende uitspringt in je vriendengroep. 

 

CARNAVAL IN ZUID-AMERIKA

Carnaval in Rio de Janeiro is wellicht het bekendst en mag dan zeker niet ontbreken in ons lijstje. Het kleurrijkste en verbazingwekkendste carnaval wordt van 2 maart tot 9 maart gevierd met grootste stoeten en praalwagens. Dansers en zangers wagen zich in de mooiste carnavalskostuums op straat en zorgen voor de merkwaardigste parade van het jaar. Ben je van plan om op reis te gaan naar Rio, dan raden wij je aan om zeker tijdens deze periode te gaan.

 

CARNAVAL IN AFRIKA

Elk jaar legt Kaapstad een thema op voor zijn Carnaval-viering. Dit jaar wordt het evenement gedoopt in ware stijl ‘Imagine’. Ontdekken, nieuwigheden, pioniers. Hoe nieuwer, hoe innovatiever, hoe bizarrer, hoe beter! De meest ontdenkbare kostuums en praalwagens worden hier voorgesteld om een wauw-effect te creëren bij de duizenden bezoekers tijdens het evenement.

 

CARNAVAL IN AZIE

Carnaval in Azië kan je het meest gesofisticeerde carnaval in de wereld noemen. Zelfgemaakte bloemenkleedjes of een prinsessen of prinsenoutfit zijn hier traditie. Felle kleuren zal je minder zien want hier gaat het voornamelijk om de sfeer en mooiheid van de parade.

 

CARNAVAL IN NOORD-AMERIKA

Carnaval ofwel Mardi-Gras is voor de Amerikanen een moment van ontspanning. Hoewel carnaval niet even populair is als in de andere landen van de wereld wordt het wel uitbundig gevierd in New Orleans. Daar is het traditie om kralen en kettingen te verzamelen, waarbij de meest bizarre dingen worden gedaan. De term verkleedkostuums is hier minder van toepassin maar in New Orleans gaat het vooral om de pracht en praal van de kralen en kettingen.

 

CARNAVAL IN EUROPA

België, Frankrijk, Spanje, … we hebben allemaal wel een andere manier om carnaval te vieren. Toch vieren wij het in België op onze manier. Carnaval bestaat uit de leukste en coolste verkleedpartijen, een groot feest en allerlei leuke parades. Wij Belgen zijn er als de eerste bij om de nieuwste trends binnen de kostuums te volgen. Of je nu gaat als Captain America, avatar of een clown. Een leuke tijd hebben we altijd én sfeer gegarandeerd.

 

Heb jij al zin in carnaval? Laat het ons zeker weten.

TV VLAANDEREN wenst jou een prettig carnaval toe!

Gerelateerde artikelen

Antenne TV: da’s gemakkelijk en goedkoop tv-kijken
Zoek je een eenvoudige en goedkope tv-oplossing voor thuis, je slaapkamer, tweede verblijf of zelfs in de auto? Dan biedt Antenne TV voor jou de beste kijkervaring! Met Antenne TV kan je overal in Vlaanderen en Brussel tv-kijken zonder schotel, kabel of internet. Je
category label Goed om te weten TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
12 maart 2018
Geen beeld meer op tv, wat nu ?
Je wilt tv kijken maar je merkt dat je geen beeld meer hebt op je favoriete zenders. Je wil natuurlijk terug zo snel mogelijk tv kunnen kijken. Deze checklist kan je helpen om het probleem op te lossen. 1. CONTROLEER OF ER GEKENDE
category label Zo doe je dat TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
9 februari 2018
Live tv kijken op je smartphone, tablet en laptop
Je hebt vast en zeker al eens gehoord van TV VLAANDEREN Live TV, toch? Live TV is de beste manier bij TV VLAANDEREN om live tv te kijken en volledig mee te zijn met je favoriete tv-programma’s waar je ook bent en wanneer
category label Zo doe je dat TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
5 maart 2018