blogbanner-min

VRT stopt, maar met Antenne TV kijk je lekker verder

category label Goed om te weten TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
Goed om te weten
12 november 2018 Via

Op 1 december is het zo ver. De VRT trekt de stekker uit bij het gratis aanbieden van tv via de digitale ether, DVB-T.

Wat wilt dit zeggen?

De VRT stopt met het verder investeren in de DVB-T technologie. Volgens hen is dit niet rendabel genoeg omdat het bereik van DVB-T klanten in Vlaanderen zeer laag is. Volgens de VRT heeft DVB-T maar 45.000 gebruikers. Dit aantal staat in schril contrast met de bevindingen uit het jaarlijkse Digimeter onderzoek, wat in 2017 nog berekende dat ongeveer 200.000 Vlamingen tv kijken via de antenne.

Wat wilt dit zeggen voor de klanten van TV VLAANDEREN?

Voor satellietklanten van TV VLAANDEREN verandert er niets. De zenders van de openbare omroep zaten reeds in het betaalaanbod van Basic Light, Basic, Basic+ of Vakantie TV.

Voor Antenne TV klanten werden de zenders één, Ketnet en Canvas medio oktober toegevoegd aan hun aanbod. Dus ook voor hen heeft deze afschakeling geen impact.

Maar wat zijn nu de beste alternatieven voor de DVB-T klanten.

Het eenvoudigste alternatief is TV VLAANDEREN Antenne TV. Hiermee kijk je naar de 16 meest bekeken zenders van Vlaanderen, waaronder één, Ketnet en Canvas, maar ook VTM, Q2, 4, 5, Zes, Vitaya, …. En dit voor maar €9,95 per maand. De antenne die je nu gebruikt voor DVB-T kan je hergebruiken, je hebt enkel een decoder met CI+ module (t.w.v. €99 nodig). Maar tot eind 2018 is ook deze gratis!

Wil je meer dan 16 zenders? Dan is TV VLAANDEREN satelliet TV natuurlijk de uitgelezen oplossing. Met tot meer dan 400 TV zenders is er altijd voor ieder wat wils!

 

Heb jij vragen hierover of wens je meer informatie? Dan staat onze klantendienst klaar om jou te helpen. Je kan ze bereiken op het telefoonnummer 02 403 03 33.

Gerelateerde artikelen

Antenne TV: da’s gemakkelijk en goedkoop tv-kijken
Zoek je een eenvoudige en goedkope tv-oplossing voor thuis, je slaapkamer, tweede verblijf of zelfs in de auto? Dan biedt Antenne TV voor jou de beste kijkervaring! Met Antenne TV kan je overal in Vlaanderen en Brussel tv-kijken zonder schotel, kabel of internet. Je
category label Goed om te weten TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
12 maart 2018
Geen beeld meer op tv, wat nu ?
Je wilt tv kijken maar je merkt dat je geen beeld meer hebt op je favoriete zenders. Je wil natuurlijk terug zo snel mogelijk tv kunnen kijken. Deze checklist kan je helpen om het probleem op te lossen. 1. CONTROLEER OF ER GEKENDE
category label Zo doe je dat TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
9 februari 2018
Live tv kijken op je smartphone, tablet en laptop
Je hebt vast en zeker al eens gehoord van TV VLAANDEREN Live TV, toch? Live TV is de beste manier bij TV VLAANDEREN om live tv te kijken en volledig mee te zijn met je favoriete tv-programma’s waar je ook bent en wanneer
category label Zo doe je dat TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
5 maart 2018