WK 2018 vrouwen

5 tips voor de perfecte WK voetbalvrouw

Goed om te weten
18 mei 2018 Via

Voetbalfans juichen want het WK 2018 komt eraan! Terwijl de mannen niet kunnen wachten en vol spanning uitkijken naar de aftrap van de eerste voetbalmatch, bereiden de vrouwen zich voor op een periode vol voetbalgekte in huis. Maar geen paniek dames, wij leggen uit hoe jullie het WK kunnen “overleven”.

De laatste jaren heeft voetbal best al een positieve evolutie meegemaakt bij vrouwen. Vroeger werd er ruzie gemaakt omdat de tv de hele avond werd ingepalmd door een hoop mannen die achter een bal lopen. Maar de vrouw van tegenwoordig durft af en toe wel al eens een voetbalwedstrijd meepikken. Sommige vrouwen gaan zelf een stapje verder en weten ondertussen al wat buitenspel betekent. Maar stiekem weten we ook waarom de meeste vrouwen ons Belgisch elftal mee volgen. Zeg nu zelf, er zitten best wel wat knappe verschijningen in het Belgische voetbalteam. Dit zorgt er natuurlijk voor dat we zonder problemen enkele namen probleemloos kunnen onthouden. Denk maar aan Dries Mertens, Toby Alderweireld, Yannick Carasco,…

Dames, met deze 5 tips scoor je 5-0

VoetbalVoor de vrouwen onder ons die nog niet helemaal mee zijn met het hele voetbalgebeuren:
1. Wees voorbereid! Ken onze spelers, het zijn maar elf namen die we moeten onthouden dus dat lukt ons zeker en vast. Ook handig om te weten is wanneer de wedstrijden met België plaatsvinden. Weet je nog niet wat buitenspel is? Wikipedia kan je hier wel even bij helpen.

2. Vergeet even je series en films, voetbal krijgt voorrang gedurende een maand lang. Vergeet niet je decoder alvast in te stellen om je favoriete tv-programma’s in te halen na het WK.

3. Vergeet less is more, in dit geval is het more is better. Een voetbalshirt van een van de spelers van het Belgische elftal, een sjaal in de Belgische driekleur, zwart geel rood op je kaken,… Hoe gekker, hoe beter en je valt in ieder geval minder op met een t-shirt van Mertens, een sjaal met de kleuren van België, gezichtsverf,… Hoe zotter, hoe beter en hoe minder je opvalt.

4. Even aandacht nodig? Eventjes op je tanden bijten dames, leid je partner niet af, vergeet het plagen, hij moet zich concentreren op de match. Begin niet met honderden vragen te stellen. Drama in huis verzekerd als hij net dat ene doelpunt mist.

5. Vergeet verfijnde hapjes en je glaasje wijn. Vul de frigo alvast maar aan met een lading bier. Tijdens het winkelen gooi je maar enkele extra zakken chips en nootjes in de kar.

3 Uitblinkende spelers

Niet enkel fan van Belgisch voetbal? We snappen je volledig! Wij kijken graag ook eens naar de andere ploegen. Of moeten we zeggen, spelers. Hierbij 3 spelers die zeker een streling zijn voor het oog. En oh ja, er zit ook eentje van ons land bij.

Gerard Piqué

1. Gerard Piqué, 31 jaar en verdediger bij FC Barcelona
Deze Spaanse voetballer (foto) is zeker eentje om je tanden in te zetten, geen wonder dat hij Shakira aan de haak heeft geslagen.

2. Jan Vertonghen, 31 jaar en verdediger bij Tottenham
Een tijdje geleden nog geblesseerd uitgevallen, maar gelukkig komt het WK voor Vertonghen hierdoor niet in gevaar. We hopen deze knappe kerel uit Sint-Niklaas zo veel mogelijk te zien op het veld.

3. Mats Hummels, 29 jaar en verdediger bij FC Bayern München
Mats wordt aanzien als één van de beste verdedigers in de wereld en voor hem is dit zijn derde WK. Hoe meer hij in beeld komt, hoe leuker voor ons.

3 trendy outfits

Voor de fashionistas onder ons is hier een overzicht van onze top 3 truitjes:

WK Nigeria

Nigeria

1. Nigeria
Nike heeft dit jaar voor het Nigeriaanse elftal een nieuw truitje gelanceerd (foto). Gedurfd, snel, frivool en stijlvol, net zoals hun spelers.

2. België
Ook onze Belgische uitrusting mag gezien worden. Met als basiskleur zwart, geel en rood maken de truitjes een comeback naar de jaren 80.

3. Colombia
In Colombia gaan ze back to the ’90s. Vorig jaar behaalden ze de Fair Trade Trophy (het team met de minste overtredingen en kaarten) en haalde James Rodriguez de Golden Boot (topschutter). Zien wat ze dit jaar van plan zijn.

3 modieuze coupes

Pogba

Voor de kappers en kapsters onder ons, hier wat inspiratie voor jullie:

1. Pogba uit Frankrijk (foto) is zeker gekend om zijn nieuwe trendsettende kapsels. Blond, blauw, zwart kleurrijk is het wel!

2. De Braziliaanse speler Neymar kwam in maart naar buiten met een nieuw kapsel. Momenteel is hij nog aan het revalideren, dus tijd genoeg om zich bezig te houden met zijn coupe.

3. Laten we eerlijk zijn, Nainggolan is niks tegenover Neymar en Pogba, maar toch, hij durft ook wel scherp uit de hoek te komen.

Dames, hopelijk zijn jullie nu helemaal klaar om de voetbalgekte te overleven. Hebben jullie nog tips om een perfecte voetbalvrouw te zijn, of zijn er volgens jullie nog knappe spelers die we in het oog moeten houden? Laat het ons zeker weten.