Aflevering 11: Sydney Opera House

Beschrijving van de aflevering:

Sydney's Opera House is een van 's werelds meest herkenbare monumenten. Presentator Richard Hammond beklimt nu de top van het verbluffende gebouw om de technische geheimen achter de uitzonderlijke constructie te ontsluieren. Richard gaat diep in op de inspiratie voor het ontwerp en onthult hoe de eenvoudige schets van een architect, die door de jury van de ontwerpwedstrijd werd afgewezen, werd omgetoverd tot beton en glas met baanbrekende bouwtechnieken die zijn geïnspireerd op een gasmasker uit de Eerste Wereldoorlog, een vals gebit, inklapbaar poppenspeelgoed, de kist van een oude farao en een 19e-eeuws zeilschip.

Show more Show less

Kijk volgende aflevering in seizoen 1

Over de serie

Genres: Andere
Jaar: 2009
National Geographic
ENGINEERING

Beschrijving:

Van torenhoge wolkenkrabbers tot kilometerslange hangbruggen. De bouwkunst blijft haar grenzen verleggen. Ontdek hoe 's werelds indrukwekkendste bouwwerken zijn gebouwd.

Te zien op al je schermen

Kijk jouw favoriete tv-programma’s, series en films op al je schermen. Kijk op smartphone, tablet, laptop of gewoon op Smart TV.

Smartphone of tablet

Smartphone of tablet

Laptop

Laptop

TV via Chromecast

Chromecast

Smart TV

Android TV

Smart TV

LG TV

Smart TV

Samsung TV

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Alle rechten voorbehouden. TV VLAANDEREN® is een merk gebruikt onder licentie door Canal+ Luxembourg S. à r.l. Maatschappelijke zetel: Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg R.C.S. Luxembourg : B 87.905