Aflevering 3: Hoofdstuk Drie, Veroordeling

Beschrijving van de aflevering:

De huidige advocaat van Lorance, John Maher, neemt in een emotioneel gesprek met de familie Lorance de krijgsraadzitting door. Hij analyseert hoe de gerechtelijke actie is verlopen en heeft kritiek op de aanklagers en op de eerste advocaat van Lorance, Guy Womack. De gebeurtenissen passeren opnieuw de revue en de kritiek wordt gepareerd door Womack en door een hoogleraar militair recht, Eric Carpenter, die het standpunt van het leger vertolkt. Lokale Afghanen vertellen wat hun idee van gerechtigheid is. Bij Mahers pogingen de zaak nietig te laten verklaren, ontdekt hij nieuw bewijs, cruciale details die daarvoor niet bekend waren gemaakt en die de hele zaak een andere wending kunnen geven.

Show more Show less

Directors of episode:

Paul Pawlowski, Steven Soderbergh

Over de serie

Jaar: 2019
STARZPLAY
Leavenworth

Beschrijving:

Uitvoerend producenten Paul Pawlowski en David Check en filmregisseur en Oscarwinnaar Steven Soderbergh belichten het controversiële waargebeurde verhaal van Clint Lorance, een voormalige luitenant die een celstraf van 19 jaar uitzit in de Amerikaanse gevangenis Leavenworth. In juli 2012 gaf hij in Afghanistan bevelen die leidden tot de dood van twee Afghanen, tot woedde van zijn mannen. Zijn poging zijn veroordeling vernietigd te krijgen leidt tot een emotioneel debat tussen aanhangers en tegenstanders in heel Amerika. “Leavenworth” onderzoekt de zaak van Lorance, het rechtssysteem in het algemeen en het hele idee van gerechtigheid in de ondoorgrondelijke omstandigheden van de hedendaagse oorlogen.

Show more Show less

Regisseurs:

Paul Pawlowski, Steven Soderbergh

Te zien op al je schermen

Kijk jouw favoriete tv-programma’s, series en films op al je schermen. Kijk op smartphone, tablet, laptop of gewoon op Smart TV.

Smartphone of tablet

Smartphone of tablet

Laptop

Laptop

TV via Chromecast

Chromecast

Smart TV

Android TV

Smart TV

LG TV

Smart TV

Samsung TV

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Alle rechten voorbehouden. TV VLAANDEREN® is een merk gebruikt onder licentie door Canal+ Luxembourg S. à r.l. Maatschappelijke zetel: Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg R.C.S. Luxembourg : B 87.905