Aflevering 5: Hoofdstuk Vijf, De Strijd Gaat Door

Beschrijving van de aflevering:

Op de dag dat het bloedbad in My Lai 50 jaar geleden is, is een vergelijking onontkoombaar: de voorzitter van het militaire hof van appel noemt de zaak van Lorance als voorbeeld van hoe het leger het goed heeft gedaan. De appelmogelijkheden in het militaire rechtssysteem zijn uitgeput, dus begint het team van Lorance een civiele zaak om het militaire strafrechtsysteem aan te klagen. Een getuige meldt zich om een bezwarende verklaring af te leggen over de militairen boven Lorance en er vindt een onwaarschijnlijke ontmoeting plaats tussen Maher en iemand van het peloton. In de herfst van 2019 kan Lorance voorwaardelijk vrijkomen. Ook een presidentieel pardon is mogelijk. Dit geeft Lorance en zijn familie hoop, terwijl zijn tegenstanders juist vrezen dat hij vrijkomt. Allen overpeinzen hoe de zaak van Lorance hen persoonlijk heeft geraakt, maar ook duidelijk de tegenstellingen illustreert van gerechtigheid in de oorlog, en de uiteindelijke impact die dat heeft op alle militairen.

Show more Show less

Directors of episode:

Paul Pawlowski, Steven Soderbergh

Over de serie

Jaar: 2019
Leavenworth

Beschrijving:

Uitvoerend producenten Paul Pawlowski en David Check en filmregisseur en Oscarwinnaar Steven Soderbergh belichten het controversiële waargebeurde verhaal van Clint Lorance, een voormalige luitenant die een celstraf van 19 jaar uitzit in de Amerikaanse gevangenis Leavenworth. In juli 2012 gaf hij in Afghanistan bevelen die leidden tot de dood van twee Afghanen, tot woedde van zijn mannen. Zijn poging zijn veroordeling vernietigd te krijgen leidt tot een emotioneel debat tussen aanhangers en tegenstanders in heel Amerika. “Leavenworth” onderzoekt de zaak van Lorance, het rechtssysteem in het algemeen en het hele idee van gerechtigheid in de ondoorgrondelijke omstandigheden van de hedendaagse oorlogen.

Show more Show less

Regisseurs:

Paul Pawlowski, Steven Soderbergh

Te zien op al je schermen

Kijk jouw favoriete tv-programma’s, series en films op al je schermen. Kijk op smartphone, tablet, laptop of gewoon op Smart TV.

Smartphone of tablet

Smartphone of tablet

Laptop

Laptop

TV via Chromecast

Chromecast

Smart TV

Android TV

Smart TV

LG TV

Smart TV

Samsung TV

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Alle rechten voorbehouden. TV VLAANDEREN® is een merk gebruikt onder licentie door Canal+ Luxembourg S. à r.l. Maatschappelijke zetel: Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg R.C.S. Luxembourg : B 87.905