Actors in season:

Elle Fanning, Nicholas Hoult, Phoebe Fox, Adam Godley, Gwilym Lee, Charity Wakefield, Douglas Hodge, Sacha Dhawan, Sebastian De Souza, Bayo Gbadamosi, Belinda Bromilow

Directors of season:

Matt Shakman, Tony McNamara

Seizoen 1

01
The Great - The Great
Aflevering 1: The Great

Catharina trouwt in Rusland met de keizer. Als keizerin realiseert ze zich dat Peter erg egoïstisch is. Ze voelt zich hopeloos tot haar dienaar, Marial, voorstelt hem van de troon te stoten.

Lees meer
02
The Great - De baard
Aflevering 2: De baard

Catharina begint aan haar coup. Op advies van Marial probeert ze intellectueel graaf Orlo te verleiden en te rekruteren. Het is een ramp, maar hij wordt wel overtuigd.

Lees meer
03
The Great - En u, meneer, bent geen Peter de Grote.
Aflevering 3: En u, meneer, bent geen Peter de Grote.

Catharina, Orlo en Marial werken verder aan hun coup. Peter, die ziet dat Catharina ongelukkig is, geeft haar een onvruchtbare minnaar, Leo. Ze twijfelt eerst,, maar Leo weet haar te charmeren.

Lees meer
04
The Great - Het muildier van Moskou
Aflevering 4: Het muildier van Moskou

Catharina werkt aan haar reputatie en aan haar relatie met Leo. Een belangrijke patriarch van de kerk overlijdt. Orlo probeert Peters keuze voor de opvolger te beïnvloeden.

Lees meer
05
The Great - War and Vomit
Aflevering 5: War and Vomit

Terwijl de oorlog met Zweden nog woedt, bezoeken Catharina en tante Elisabeth de militairen aan het Russische front. Grigor keurt Peter en Georgina’s relatie af en vergiftigt Peter.

Lees meer
06
The Great - Parachute
Aflevering 6: Parachute

Na zijn bijna-doodervaring staat Peter open voor Catharina’s ideeën en richt hij zich op een erfgenaam. Orlo zoekt uit wie Peter vergiftigde en wordt geconfronteerd met zijn eigen demonen.

Lees meer
07
The Great - Hoop kan de pokken krijgen
Aflevering 7: Hoop kan de pokken krijgen

Catharina is optimistisch tot er een pokkenuitbraak is waardoor Peter terugvalt in zijn oude gewoontes. Leo en Catharina’s relatie heeft het moeilijk en Georgina mist Peter.

Lees meer
08
The Great - Gehaktballen in de datsja
Aflevering 8: Gehaktballen in de datsja

Catharina’s politieke vaardigheden worden op de proef gesteld als ze naar het buitenland gaat. Leo wil het hof verlaten. Marial wil hem laten blijven door over de staatsgreep te vertellen.

Lees meer
09
The Great - Liefde doet pijn
Aflevering 9: Liefde doet pijn

Er wordt een lijk gevonden. Peter besluit iedereen in het paleis te martelen om de moordenaar te vinden. Marial vertelt Archie over Catharina’s plannen. Catharina ontdekt dat ze zwanger is.

Lees meer
10
The Great - De neus van de bever
Aflevering 10: De neus van de bever

Catharina werkt verder aan haar staatsgreep. Marial vertelt Peter dat Catharina zwanger is. Catharina realiseert zich dat ze moet vechten voor een groter Rusland, zonder Leo.

Lees meer

Over de serie

Jaar: 2020
LIONSGATE+
The Great

Beschrijving:

The Great is een satirisch, komisch drama - gebaseerd op een incidenteel historische feit - over de opkomst van Catharina de Grote, van buitenstaander tot de langst heersende vrouw uit de Russische geschiedenis. Een zeer modern verhaal over het verleden.

Acteurs:

Elle Fanning, Nicholas Hoult, Phoebe Fox, Adam Godley, Gwilym Lee, Charity Wakefield, Douglas Hodge, Sacha Dhawan, Sebastian De Souza, Bayo Gbadamosi, Belinda Bromilow

Rating:

16+

Regisseurs:

Matt Shakman, Tony McNamara

Te zien op al je schermen

Kijk jouw favoriete tv-programma’s, series en films op al je schermen. Kijk op smartphone, tablet, laptop of gewoon op Smart TV.

Smartphone of tablet

Smartphone of tablet

Laptop

Laptop

TV via Chromecast

Chromecast

Smart TV

Android TV

Smart TV

LG TV

Smart TV

Samsung TV

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Alle rechten voorbehouden. TV VLAANDEREN® is een merk gebruikt onder licentie door Canal+ Luxembourg S. à r.l. Maatschappelijke zetel: Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg R.C.S. Luxembourg : B 87.905