Actors in season:

Charlotte Hope, Richard Pepper, Harriet Walter, Aaron Cobham, Elliot Cowan, Stuart McNeil, Ruairi O'Connor, Jordan Renzo, Olly Rix

Directors of season:

Chanya Button, Emma Frost

Seizoen 2

02
The Spanish Princess - Flodden
Aflevering 2: Flodden

Henry valt Frankrijk binnen, waardoor een zwangere Catherine Engeland moet verdedigen tegen de aanval van de Schotse koning, James IV.

Lees meer
03
The Spanish Princess - Rouw
Aflevering 3: Rouw

Terwijl Catherine moet vechten om haar huwelijk te redden na nog een tragedie, moet Meg vechten om Schotland bijeen te houden na de bloederige Slag bij Flodden.

Lees meer
04
The Spanish Princess - De Andere Vrouw
Aflevering 4: De Andere Vrouw

Terwijl Meg alles riskeert voor de liefde, leeft een zwangere Catherine in angst dat Henry haar ontrouw is.

Lees meer
05
The Spanish Princess - De Plaag
Aflevering 5: De Plaag

Wanneer de pest zich meester maakt van Londen, vlucht het hof naar Hampton Court. Maggie en Thomas More blijven achter in een leeg – en verrassend romantisch – paleis.

Lees meer
06
The Spanish Princess - Het Goudlakenkamp
Aflevering 6: Het Goudlakenkamp

Een grootse ontmoeting in Frankrijk vormt de achtergrond voor een politiek getouwtrek tussen Catherine en Wolsey – terwijl in Londen een opstand uitbreekt.

Lees meer
07
The Spanish Princess - Geloof
Aflevering 7: Geloof

Een nieuwe godsdienst verspreidt zich, terwijl ook de spanning aan het hof stijgt. Catherine moet Henry’s levensgevaarlijke argwaan bedaren, voor al zijn vrienden in vijanden veranderen.

Lees meer
08
The Spanish Princess - Vrede
Aflevering 8: Vrede

Wanneer Henry langzaam maar zeker afglijdt in gekte, wordt de situatie voor Catherine steeds hachelijker. Haar echtgenoot vormt een bedreiging voor haar leven.

Lees meer

Over de serie

Genres: Drama
Jaar: 2019
LIONSGATE+
The Spanish Princess

Beschrijving:

We keren terug naar de intriges van het koninklijke Tudor-hof. The Spanish Princess is een levendig en boeiend verhaal, verteld vanuit het perspectief van de vrouwen. Het laat ook zijn licht schijnen over een stuk geschiedenis dat niet eerder is verteld: het leven van donkere mensen die woonden en werkten in het Londen van de 16e eeuw. Catharina van Aragon is de wilskrachtige prinses van Spanje, die als kind al was beloofd aan de Engelse troon. Ze komt aan in het grijze, regenachtige Engeland met haar glorieuze en diverse hofhouding, waaronder haar hofdames Lina, een Spaanse edelvrouw van Afrikaans-Iberische afkomst, en de lieve en vrijgevochten Rosa. Als haar echtgenoot prins Arthur plotseling overlijdt, lijkt Catharina de troon te verliezen. Tot ze een brutaal plan smeedt en haar pijlen richt op de nieuwe troonopvolger, de charismatische en eigenwijze prins Harry, die later zal regeren als koning Hendrik VIII.

Show more Show less

Acteurs:

Charlotte Hope, Richard Pepper, Harriet Walter, Aaron Cobham, Elliot Cowan, Stuart McNeil, Ruairi O'Connor, Jordan Renzo, Olly Rix, Alicia Borrachero, Laura Carmichael, Daniel Cerqueira

Rating:

16+

Regisseurs:

Birgitte Stærmose, Emma Frost

Te zien op al je schermen

Kijk jouw favoriete tv-programma’s, series en films op al je schermen. Kijk op smartphone, tablet, laptop of gewoon op Smart TV.

Smartphone of tablet

Smartphone of tablet

Laptop

Laptop

TV via Chromecast

Chromecast

Smart TV

Android TV

Smart TV

LG TV

Smart TV

Samsung TV

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Alle rechten voorbehouden. TV VLAANDEREN® is een merk gebruikt onder licentie door Canal+ Luxembourg S. à r.l. Maatschappelijke zetel: Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg R.C.S. Luxembourg : B 87.905