Aflevering 3: Ultimate Viking Sword

Beschrijving van de aflevering:

Een moderne zwaardsmid ontleedt het ultieme wapen uit de middeleeuwen: een zwaard dat zowel gewaardeerd als gevreesd werd. De Vikingen behoorden tot de felste krijgers aller tijden, en een select groepje droeg het ultieme wapen: een zwaard dat zijn tijd bijna 1.000 jaar vooruit was. Gemaakt met behulp van een proces dat eeuwenlang onbekend zou blijven voor de rivalen van de Vikingen, was de Ulfberht een revolutionair hightech instrument en ook een kunstwerk. De geheimen achter het ontwerp, de creatie en het gebruik van dit superzwaard zijn eeuwenlang verborgen gebleven. Nu, door een mix van wetenschap, archeologie, metallurgie en geschiedenis, ontrafelt deze serie het mysterie en reconstrueren we dit Viking-überwapen: het Ulfberht-zwaard. Hoe kwamen meester-zwaardsmeden in de middeleeuwen tot het complexe ontwerp van de Ulfberht, en wat was zijn rol in de geschiedenis?

Show more Show less

Kijk volgende aflevering in seizoen 1

Over de serie

Genres: Geschiedenis
Jaar: 2011
VIKINGS

Beschrijving:

Plunderende Vikingkrijgers beheersten eeuwenlang de zeeën van Noord-Europa. Van scheepsbouw en taal tot belastingsystemen, we onthullen hoe hun invloed nog steeds op het hele continent kan worden teruggevonden.

Te zien op al je schermen

Kijk jouw favoriete tv-programma’s, series en films op al je schermen. Kijk op smartphone, tablet, laptop of gewoon op Smart TV.

Smartphone of tablet

Smartphone of tablet

Laptop

Laptop

TV via Chromecast

Chromecast

Smart TV

Android TV

Smart TV

LG TV

Smart TV

Samsung TV

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Alle rechten voorbehouden. TV VLAANDEREN® is een merk gebruikt onder licentie door Canal+ Luxembourg S. à r.l. Maatschappelijke zetel: Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg R.C.S. Luxembourg : B 87.905