Aflevering 5: Kenneth Clair: Zwart of wit

Beschrijving van de aflevering:

Het team van Wrong Man onderzoekt de zaak van Kenneth Clair, een dakloze zwarte man die ter dood is veroordeeld voor een wrede mishandeling en moord in 1984 in Santa Ana, Californië, op een inwonende oppas, de 25-jarige Linda Rodgers. Enkele uren na de moord vertelt een inwonend kind de politie dat hij heeft gezien dat de oppas door een witte man is vermoord. Het team van Wrong Man onderzoekt alle bewijzen van de aanklagers tegen Clair, met name de beschrijving van sieraden die waren meegenomen van de plaats delict en die Kenneths vriendin zegt te hebben gezien, alsmede de zogenaamde ‘bekentenis’ die ze uit hem kreeg terwijl ze werden afgeluisterd door de politie. Dan wordt ontdekt dat zij vlak voor de moord zwaar hoofdletsel had opgelopen waardoor haar geheugen en haar cognitieve vaardigheden waren aangetast, en ze gevoelig was voor beïnvloeding. Hoe betrouwbaar was de bekentenis op basis waarvan Kenneth Clair is veroordeeld?

Show more Show less

Directors of episode:

Boaz Halaban, Jon Kaman

Over de serie

Jaar: 2020
Wrong Man

Beschrijving:

‘Wrong Man’ is een zesdelige serie van de veelgeprezen en onderscheiden filmmaker Joe Berlinger, die zaken onderzoekt van gevangenen die al tientallen jaren in de gevangenis zitten en die beweren onschuldig te zijn. Drie zaken worden opnieuw onderzocht met de hulp van een groep betrokken experts: een vermaarde burgerrechtenadvocaat, een voormalige openbaar aanklager, een gepensioneerde NCIS-onderzoeker en een lid van de elite-taskforce Moordzaken uit Detroit. Samen met plaatselijke onderzoekers nemen ze ons mee op een zoektocht naar de waarheid en nieuwe bewijzen. Ze sporen getuigen op, praten met vaak niet erg bereidwillige wetshandhavers en ze praten met de families van de gevangenen. ‘Wrong Man’ graaft meedogenloos diep in elke zaak en gaat verder dan de vraag of de drie mannen schuldig of onschuldig zijn. Berlinger, genomineerd voor een Academy Award en winnaar van een Emmy, blijft z’n filmcarrière wijden aan het aan de kaak stellen van misbruik en problemen in het strafrechtsysteem.

Show more Show less

Regisseurs:

Catharine Park, Jon Kaman

Te zien op al je schermen

Kijk jouw favoriete tv-programma’s, series en films op al je schermen. Kijk op smartphone, tablet, laptop of gewoon op Smart TV.

Smartphone of tablet

Smartphone of tablet

Laptop

Laptop

TV via Chromecast

Chromecast

Smart TV

Android TV

Smart TV

LG TV

Smart TV

Samsung TV

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Alle rechten voorbehouden. TV VLAANDEREN® is een merk gebruikt onder licentie door Canal+ Luxembourg S. à r.l. Maatschappelijke zetel: Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg R.C.S. Luxembourg : B 87.905