•  
 
 • VRT stopt met DVB-T  

  Blijf verderkijken dankzij Antenne TV


  De VRT stopt met het uitzenden van haar tv-zenders Eén, Canvas en Ketnet via DVB-T. Dit betekent dat de zenders niet langer gratis te ontvangen zijn via de digitale ether.

   


   

  Kan ik blijven verderkijken?

  Ja! Vanaf 1 december voegen we Eén, Canvas en Ketnet toe aan Antenne TV! Dat is het tv-aanbod via de digitale ether van TV VLAANDEREN .

   


   

  Hoelang heb ik nog?

  Als je vandaag overschakelt naar Antenne TV, blijf je Eén, Canvas en Ketnet gratis ontvangen. Wanneer de VRT haar eigen tv-signaal stopt via DVB-T, zitten wij klaar om de zenders meteen toe te voegen aan Antenne TV. Zo kan je blijven verderkijken via de digitale ether zonder onderbreking.

   

   
   
   

  Deze tv-zenders krijg je


  Met Antenne TV ontvang je via een digitale antenne de meest bekeken tv-zenders in Vlaanderen.

   
   
  Eén  
  Canvas  
  vtm  
  VIER  
  VIJF  
  ZES  
  Q2  
  Vitaya  
  CAZ  
  Ketnet  
  vtmKids  
  vtmKidsjr  
  RTL-TVI  
  Club RTL  
  Plug RTL  
  Penthouse  

  Dit heb je nodig


  Je huidige antenne kan je verder blijven gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een CI+module kaartlezer
  met smartcard voor je tv-abonnement van Antenne TV. Als je tv geen DVB-T2 tuner heeft, heb je ook een decoder nodig
  om de kaartlezer in te schuiven. Heeft je tv wel een DVB-T2 tuner, dan schuif je de CI+module in je tv.

   

   
   
  Antenne TV antenne
   

  Antenne

  Da's gemakkelijk, want die heb je al!

  plus
   
  Antenne TV CI+module
   

  CI+module met smartcard

  Dit is een kaartlezer met geïntegreerde smartcard voor als je tv een DVB-T2 tuner heeft.

  €39 *

   

  of
   
  Antenne TV decoder en CI+module
   

  CI+module met smartcard + decoder

  Geen DVB-T tuner in je tv? Dan heb je een decoder nodig voor de CI+module met smartcard.

  €99 *

   

   

  Heb je nog vragen?

  Hoe weet ik of Antenne TV beschikbaar is op mijn adres?

  Antenne TV werkt enkel in Vlaanderen en Brussel. Om te zien of Antenne TV beschikbaar is bij jou thuis, kan je kijken op de signaalkaart en je adres invullen. Zo zie je ook of de antenne binnen of buiten moet plaatsen. Dit is afhankelijk van hoe ver je van de zendmast woont.

  Hoe werkt Antenne TV?

  Met Antenne TV kan je overal in Vlaanderen en Brussel tv-kijken zonder schotel, kabel of internet. Je ontvangt het tv-signaal via een kleine DVB-T2 antenne. Hier is hoe het werkt:

  1. Zendmasten sturen signaal uit
  Dertien zendmasten verspreid over Vlaanderen en Brussel sturen het DVB-T2 signaal uit. Niet overal is het signaal even sterk. In de meeste regio's kan je de antenne binnen gebruiken, maar in bepaalde gebieden waar het signaal minder sterk is, moet je de antenne buiten plaatsen. Het ontvangstbereik vind je op onze signaalkaart. De zenders van de VRT (Eén, Canvas en Ketnet) zijn nog vrij te ontvangen via DVB-T. Vanaf 1 december zijn ze net zoals de Vlaamse commerciële tv-zenders gecodeerd. Om deze te kunnen kijken heb je een CI+module voor Antenne TV nodig.

  2. Jouw antenne thuis ontvangt het signaal
  Afhankelijk van je regio, moet je de antenne binnen of buiten plaatsen. De antenne sluit je aan op je tv.

  3. Van signaal naar beeld en geluid
  Je DVB-T2 tv, of decoder voor DVB-T2, afhankelijk van welke oplossing je gebruikt, zet het signaal om naar beeld en geluid. De CI+module geeft je toegang tot de commerciële zenders van Antenne TV. De zenders van VRT zijn vrij te ontvangen.

  Of je nu dus gaat voor DVB-T2 tv of een decoder voor DVB-T2, in beide gevallen heb je een CI+module voor Antenne TV nodig voor je tv-abonnement. Antenne TV werkt zonder satelliet, kabel of internet. In het volledige zendbereik in Vlaanderen en Brussel kan je dus DVB-T2 ontvangen: thuis, in de auto, op de camping, op de boot, ...

  Welke antenne is geschikt voor mij?

  De plaatsing van de antenne (binnen of buiten) is afhankelijk van waar je woont. Met de signaalkaart ontdek je waar je de antenne bij jou thuis moet plaatsen.

  De volgende opties zijn mogelijk:

  • Binnen: zo dicht mogelijk bij het raam zonder ze achter de tv, of naast andere elektronica die signalen uitstuurt of ontvangt (vb: de modem) te plaatsen
  • Buiten: met de uitbreidingskit voor buiten om de antenne aan de buitengevel te hangen van de ruimte waar je tv wilt kijken.
   
  Kan ik Antenne TV zelf installeren?

  Antenne TV is heel eenvoudig zelf te installeren. Plaats je antenne, sluit je decoder / smartcard aan, laad de zenderlijst in en klaar!

  Lees meer...

  Is mijn tv geschikt voor de CI+module?

  Kijk hier of je tv een DVB-T2 tuner heeft. Je kan ook de verkoper of de fabrikant van het toestel hiervoor contacteren.

  Heeft je tv geen DVB-T2 tuner, dan raden we je aan te kiezen voor de combinatie van de CI+module met de decoder.

   
  * Abonnement per maand: De maandelijkse prijs van het abonnement is inclusief btw en exclusief een eenmalige activeringskost van €29,95. Prijs apparatuur: De prijs van de apparatuur is inclusief btw, Bebat en Recupel en exclusief installatie- en abonnementskosten. Gratis te ontvangen zenders: De gratis zenders worden niet door TV VLAANDEREN aangeboden, maar maken deel uit van het aanbod dat vrij via DVB-T verkrijgbaar is. De beschikbaarheid van deze zenders is niet afhankelijk van TV VLAANDEREN.